P-90... ale jaká?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ondies
Kontaktovat uživatele:

P-90... ale jaká?

Příspěvek od ondies »

zdravím, chystám se do kejtry pořizovat nový snímače, mám nějaký favority...
nejdřív jsem se chtěl zeptat jestli je nějakej zásadní rozdíl mezi P-90 od

Gibsona ( http://www.musiccenter.cz/Gibson-P90-BC ... e/:3:24115[/url] )
a od
Seymoura ( http://kytary.cz/seymour-duncan-p-90-st ... 53:0:0:1:0 )

a třetí favorit je P-Rails od Seymoura ( http://www.musiccenter.cz/Seymour-Dunca ... m/:3:29301 )

do jakejch by ste šli Vy? ...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Ted je na bazaru P90 od gibsonu za 900.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

P90 ? Jedině tahle :-P :
Obrázek

Jinak bych byl pro Seymoura, dobrá značka, hum cancelling, a viděl jsem je myslím i na dražších kytarách, tak snad budou OK...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

mrkendy píše:Ted je na bazaru P90 od gibsonu za 900.
tak diky za radu :D ( o tom bazaru taky vim, právě proto se ptám )
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Dobry jsou i Reverend P90ky, ano je to lehce zaujate, vzhledem k tomu, ze je mam na svem Jetstreamu 390 :lol: Ovsem jsou to keramiky, od beznych AlNiCo P-90's jsou pry zhavejsi, dravejsi a ja nevim co jeste...kazdopadne maji pekny zvuk! Ale nejsem si jisty zda se daji poridit samostatne... :?
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

kdyz P90, tak od Gibsona..maji v sobe neco, co ostatni P90 ne;)
zalezi, na jaky styl je porizujes, SD dela 3 modely, kde ten "nejvyssi" uz je docela nater a hraje uz hodne podobne jako klasicky HB..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

pokud mas prachy, hrajes starou hudbu, tak kup p90 antiquity. Tahleta serie snimacu je neuuveritelna.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

jonas1 píše:kdyz P90, tak od Gibsona..maji v sobe neco, co ostatni P90 ne;)
A co mas na mysli konkretne? ;)

No hele zajimalo by me jak velky rozdily mezi Reverend a Gibson P90's bude, vzhledem k tomu ze zakladatel Reverendu pan Joe Naylor pracoval asi 15 let v Kalamazoo jako jeden z Gibson "customářů" (produkce custom modelů). :lol:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Já mam na BFGčku P-90 je to asi Gibsoňáckej a hraje výborně, výborný crunch blues, solá taky a dokonce by byl dobrej i ke kobyle
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

wix: Mam na mysli nuance snimacu bezne dostupny produkce..nevim, kdo by shanel snimac Reverend, ktery se samostatne snad ani sehnat neda, aniz by clovek vubec predem tusil, jak hraje, protoze ho nemuze ani "objektivne" vyzkouset:p
Nechapu, nac hledat rozdily mezi R a G, kdyz G je absolutne pristupny zbozi v CR a R z nej muze maximalne tak vychazet;)
To uz zavani GASem v silne rozvinutym stadiu:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No a co znamena GAS? Ty jsi dneska same tajemno! :lol:

EDIT: Jinak ebay a dokonce koukam ze je Reverend na svych strankach prodava samostatne...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Gear Acquisition Syndrome;)
Muzes se rovnou otestovat :lol:
http://www.harmony-central.com/Guitar/A ... -Test.html
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Demilich píše:P90 ? Jedině tahle :-P :
Obrázek

Jinak bych byl pro Seymoura, dobrá značka, hum cancelling, a viděl jsem je myslím i na dražších kytarách, tak snad budou OK...
50 nábojů, ale účinnost naprosto mizivá. Já raději karabiny. Přecejen CS není p***l.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Saul píše:
Obrázek

50 nábojů, ale účinnost naprosto mizivá. Já raději karabiny. Přecejen CS není p***l.
Ja radši CoD4 a tam je to lamácká zbraň ale na kytaře to je výbornej arzenál :lol:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Skipper píše:
Saul píše:

Ja radši CoD4 a tam je to lamácká zbraň ale na kytaře to je výbornej arzenál :lol:
To sice jo, ale třeba na cs_office moje oblíbená zbraň :-P Jinak v reálu to je zbranička tyjo, weapon of choice. Zabíjí stejně na 300 metrů jako na blízku, a to i cíle s nepřůstřelnýma vestama, neuvěřitelné na takovu malou kompaktní zbraň, voják ji hodí na záda a nikde nic nezavazí, i při manévrech v budovách nikde nepřečnívá. Zásahovka jak bič! Je na ni plno doplňků, včetně optiky, tlumiče atd, crazy. Viděl jsem o ní dokument :)

(kdyžtak to splitněte do zbraní)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

to všechno je pěkný, ale cs_office jedině za těžkýho ženistu - krabici granátů,pumpu M3 a Deserta .50!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Office tak max s Kalachem, M4, nebo Broksnou
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

děláte si srandu tady? ste si asi spletli fórum ne? :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jděte s tím OT někam. Buď si založte vlastní thread nebo mi aspon řekněte, že to mám splitovat do UG, což stejnak považuju za zbytečný...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
torst

Re: P-90... ale jaká?

Příspěvek od torst »

Včera přišly vyaukrované P90 Warman, tak jsem je hodil večer na Diamonda. Původně se mi moc nechtělo, na LP patří HB a cokoli jineho je mrzačení. Ale zvědavost zvítězila. Pravda, porovnal jsem před montáží P90 zapojený "na prkýnku" k zesilovači se zavoskovaným HB a P90 se při silném zkreslení rozpískával. I víc než SC. Ale voskovat se mi nechtělo, to by trvalo celej večer. prostě jsem je tam vrazil. Nejdřív se přes zesilovač zdálo, že je to totéž jako HB, ale udělal jsem si nahrávky původního o nového osazení a ty P90 jsou prostě prskavější. Někde mezi HB a klasickým SC. Takže nelituju, ta kytara je teď hodně osobitá, tedy mé 1. P90 v kariéře. Pravda, jednotlivě při zkreslení vrčí, nic nenadělám. Ale ten ostřejší zvuk je opravdu pozoruhodný. Kobylkáč pomáhá vypískaným tónům ...
V ukázce je 1. Diamant HB. 2. Diamant P90, 3. Iristang SC, aby bylo i srovnání s klasickým singlem.
P90.JPG
http://torst.sweb.cz/Diamant-HB--P90--Iristang.mp3
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“