Prasklý hmatník

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
krade

Prasklý hmatník

Příspěvek od krade »

čau všichni. na hmatníku mého LP se objevily (no, asi tam budou dýl), drobný - asi tak 1/4mm - tenký prasklinky. chtěl bych vědět, jestli je to nějakej zásadní trabl (zatim vše funguje tak, jak má), a jestli jo, tak kde a za kolik se dá hmatník opravit. jinak hmatník udržuju standardním přípravkem od Gibson. díky všem
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já bych řekl, že je to naprosto standartní pórovitost palisandrovýho dřeva. S tím nic neuděláš. :-) a ničemu to nevadí. Teda pokud ti fakt nezačal praskat hmatník, ale to snad není ani možný :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nevim teda jak to je u palisandrovych hmatniku obvykle, ale ja uz od koupi sve kytary z kramu mel tyhle miniprasklanky a "sterbinky" a nikterak jsme se nad tim nepozastavoval. Mozna bys mohl prilozit fotografii s detailem. At to neni "my o koze a oni o voze" :lol:
krade

Příspěvek od krade »

ne, hmatník nepraska. jsou to opravdu jen mikroštěrbiny, takže to asi bude ok. díky za radu
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
real_dead_one

Prasklý hmatník

Příspěvek od real_dead_one »

Ahojte,

chci prodat jednu svoji kytaru, ale už sem ji koupil s prasklým hmatníkem. tehdy jsem si toho nevšiml. Poradí někdo, co s tím? Jde to zatmelit, nebo je to na komplet výměnu hmatníku? u toho je problém že seriové číslo je právě na hmatníku.

Případně kolik reálně si za ni říct když ji budu chtít prodat v současném stavu - Je to Jackson RR24. Nechci na tom ale zas prodělat i boty, takže jestli bude cena nízká, radši si ji nechám. Jediný důvod prodeje je totiž nevyhovující tvar/barva. (moc metal)
IMAG0103.jpg
J.J.
Rádce

Re: Prasklý hmatník

Příspěvek od J.J. »

Takhle prasklej hmatník mám na dvou kytarách a vůbec mě nenapadlo to nějak řešit. Nenapadá mě čemu by to mohlo vadit. Ty to máš navíc v místech, kde se moc nehraje. Být tebou, tak bych to neřešil a klidně bych to prodal za plnou cenu. Určitě by se to dalo vyplnit tmelem nebo voskem, ale přijde mi to fakt zbytečný. Spíš ošetři hmatník a nupusť ho olejem ať není vyschlej. Holt dřevo je sviňa a nikdy nevíš, co udělá.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Čau,

mě to při hraní taky nevadí. Hodně dlouho jsem o tom ani nevěděl. On to nikdo ale nechce s tou prasklinou. Asi budu muset dát nižší cenu prostě. Dával jsem ji za 20, ale asi je to moc.

Mnohem raději hrávám na RR3, které má sice hodnotu poloviční, ale víc mi přirostla k srdci. Tady tato už mi jen doma chytá prach, tak ji prostě chci poslat do světa a sehnat zase něco s palisandrem a nebarevně lakovanym krkem, třeba telatko.
KRUTON_Rama

"Prasklina" na palisandrovém hmatníku

Příspěvek od KRUTON_Rama »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda jste se někdo setkal s takovou "prasklinou" na palisandrovém hmatníku? Jedná se o kytaru, která byla koupena z e-shopu jako nová.
Prosím tedy o radu, zda nechat být, nechat opravit, nebo rovnou kytaru vrátit?

Děkuji za odpovědi :)
Přílohy
123.jpg
torst

Příspěvek od torst »

to jsem ještě neviděl. Ono to do budoucna asi nic zlýho nevyvede. Ale jestli je možnost reklamace, asi bych vrátil.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
KRUTON_Rama

Mě to právě zarazilo, mám doma další čtyři kytary v různých cenovým hladinách a ani na jedné se toto za léta hraní neobjevilo. Tato kytara stála 24.000,- Kč, já jsem ji vrátil a teď tento kus prodávají za 14.000,- Kč. Tak kdyby se o nic nejednalo, nebo by se to dalo snadno opravit, tak bych jí koupil znova.
torst

Příspěvek od torst »

takže 10t. sleva na prasklinu? o jakej model jde?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
grock

Příspěvek od grock »

Kup ji, lepidlo a udržba hmatníku to spraví.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
KRUTON_Rama

Díky za radu. Jedná se o Jackson slathx 3-7.
Naposledy upravil(a) KRUTON_Rama dne 23.11.2016 21:11, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zde řešit jen prasklinu, názor na kytaru je OT.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek píše:Zde řešit jen prasklinu, názor na kytaru je OT.
To už snad trochu přeháníš s přísností, Velký bratře, ne? Je dobré vědět o jaký typ jde, jestli se oprava vyplatí, navíc třeba na tenkých krcích se bude prasklina chovat jinak než na tlustých a td.
starypard

Příspěvek od starypard »

To jsi kupoval v muzikeru? Já jen, že ji nabízejí za 14.575,- .... Pokud to není ta tvoje, kup si novou, bez vady, ni?
KRUTON_Rama

torst píše:
Hendrek píše:Zde řešit jen prasklinu, názor na kytaru je OT.
To už snad trochu přeháníš s přísností, Velký bratře, ne? Je dobré vědět o jaký typ jde, jestli se oprava vyplatí, navíc třeba na tenkých krcích se bude prasklina chovat jinak než na tlustých a td.
Za to mohu já, příspěvek jsem editoval. Odmazal jsem část kde jsem se ptal "zda je lepší koupit tuto kytaru, nebo Jackson DKA7 pro" za což se tedy omlouvám a už se neptám ;)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nepřeháním Torste, neboj.
Původní příspěvek obsahoval ještě dotaz na zkušenosti s jinou kytarou.
Prosím Krutone, needitovat význam příspěvků poté, co je na ně reagováno. Dělá to pak binec a navíc je to proti pravidlům.
Děkuji.

PS: na kytaru Jackson DKA7 se klidně ptej, ale v jiném vlákně.
KRUTON_Rama

starypard píše:To jsi kupoval v muzikeru? Já jen, že ji nabízejí za 14.575,- .... Pokud to není ta tvoje, kup si novou, bez vady, ni?
Ano kupoval, to je právě ona..
starypard

Příspěvek od starypard »

Nu, a což to pojmout takto: kytara se ti líbila a líbí (jinak bys za ni nevyplázl těch dvacet čtyři a také by se s tím furt nezabýval). Peníze ti vrátili, tedy na ni máš .... a ještě ti zbyde na trsátka a struny. Pokud nutně potřebuješ sedmičku a pokud to má být kytara tohoto typu, proč si ji tedy nekoupit? Mi osobně by ten prasklý hmatník vůbec nevadil, nenapadá mne vůbec nic, proč by to jako mělo něčemu vadit. Prasklinku něčím zamázneš a za pár dnů hraní na to úplně zapomeneš.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“