kytara a vlhko
Pravidla fóra
kytara a vlhko
Ahoj,
mám akustiku, která zvlhla vlivem prostředí nově zakoupeného domu a propadl se jí korpus. Kytara musela do servisu, kde ji usuší a opraví, ale protože jsem se vlhkosti v domě ještě nezbavil mám oprávněné obavy, že ji za pár týdnů budu moci nechat opravovat znovu. Existuje nějaký způsob jak kytaru ochránit i v poměrně vlhkém prostředí? Prosím poraďte. Kytara je vyrobena na zakázku a nerad bych o ni na dobro přišel.
mám akustiku, která zvlhla vlivem prostředí nově zakoupeného domu a propadl se jí korpus. Kytara musela do servisu, kde ji usuší a opraví, ale protože jsem se vlhkosti v domě ještě nezbavil mám oprávněné obavy, že ji za pár týdnů budu moci nechat opravovat znovu. Existuje nějaký způsob jak kytaru ochránit i v poměrně vlhkém prostředí? Prosím poraďte. Kytara je vyrobena na zakázku a nerad bych o ni na dobro přišel.
Stepper35
- ...EDGE...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: kytara a vlhko
Skus elektricke vysusovace vzduchu, ja mam presne opacny problem, mam suchy vzduch, mam zvlhcovac a funguje to dobre. Za cca 3 000 az 4 000 kupis uz celkom slusny stroj.
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Tak to uz je lepsi ten kufrZvuk píše:Skus elektricke vysusovace vzduchu, ja mam presne opacny problem, mam suchy vzduch, mam zvlhcovac a funguje to dobre. Za cca 3 000 az 4 000 kupis uz celkom slusny stroj.
Stop dreaming, start playing!
doporučuji prozatím neprodyšně zavázat do pevného igelitového pytle
Osobne se mi osvedcilo po povodnich '97 (kompletne zdi nasakle) prilozit do kufru pod hlavu takovy velky pytel kulicek ktere saji vlhkost. Normalnimu zakazniku asi nesehnatelne v takovem objemu, ja to mam z kamionu kde se pouzivaji jednokilovky normalne a ve vetsim mnozstvi.
Dobra alternativa je ten igelitovy pytel, ale pozor na slunce aby se standartni vlhkost nesrazila.
Dobra alternativa je ten igelitovy pytel, ale pozor na slunce aby se standartni vlhkost nesrazila.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- white_wolf
Ja bych to resil koupi silikagelu (to jsou nejcasteji "ony kulicky"). Prodava se volně nebo "baleny".
Nevim kolik to stoji, ale kdyz se bude regenerovat (vysuseni pri 120-130°C), tak bych rekl, ze vydrzi skoro vecnost, aspon v exsikatorech jsme ho v zivote nemenili...
Nevim kolik to stoji, ale kdyz se bude regenerovat (vysuseni pri 120-130°C), tak bych rekl, ze vydrzi skoro vecnost, aspon v exsikatorech jsme ho v zivote nemenili...
...
Na ten silikagel pozor, aby to zase nepřeschlo - přeschnutí je nejlepší způsob jak přijít k podélné prasklině na masivní přední desce. Moje bulharka to tak má po předchozím majiteli, očividně ležela na půdě nebo visela nad kamny, každopádně byla příšerně přeschlá. A rozsechlá kytara se nedá spravit zrovna snadno.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Osobně bych se taky přimlouval k tomu silikagelu. Zabalit kytaru do ig. pytle mi nepřijde jako nejlepší řešení. V místnosti se zatopí, nebo na to zasvítí slunko a vlhkost se srazí. Pak v pytli bude i zkondenzovaná voda a to je teda nic moc.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
tak jasný když ji uzavřeš vlhkou ale stepper35 ji donesl ze servisu opravenou a usušenou tak si myslím že jedině totálně izolovat od prostředí.aivn86 píše:Osobně bych se taky přimlouval k tomu silikagelu. Zabalit kytaru do ig. pytle mi nepřijde jako nejlepší řešení. V místnosti se zatopí, nebo na to zasvítí slunko a vlhkost se srazí. Pak v pytli bude i zkondenzovaná voda a to je teda nic moc.
Ale něco na tom je tak bych tam pro jistotu přidal sáček toho hydrosajrajtu.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
mno, podle mě je sucho a sucho... takový to teplý sucho, třeba právě od kamen, nebo od radiátoru asi nic moc, ale od siligelu mi to přijde v klidu...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71