Rockwell,rada
Pravidla fóra
Rockwell,rada
Ahoj,mám celolampu rockwel a pokud někdo tento apec vlastníte tak bych se rád zeptal na pár věcí,mám k němu od pana Vladyky i boxy(Vintage 30),nemužu tam prostě dostat to zkreslani abych si z toho ustlal,nrvím možná nejsem zvyklej na lampu,hraju přes ibanezu,emg 81 na kobyle 85 u krku.Prostě to nemá basy,gain mám naplno a druhej kytarista co má hybryda Laney je na tom podle mě líp,Já nevím.P.Vladya mi to testoval na kytaře(měl tam Di marzia)a jemu to hrálo prostě neskutečně líp!dík za rady,Zatím
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
nemůžu ti poradit, protože si to nemůžu vyzkoušet, ale doporučuju napsat Honzovi ať ti poradí on, je dost ochotnej:)
pokud na něj už nemáš číslo:604 888 755 Rockwell Honza Vladyka
pokud na něj už nemáš číslo:604 888 755 Rockwell Honza Vladyka
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
No zkusil bych prověřit kytaru,kabel, prostě to strčit do něčeho jiného...protože na mojem rockwellovi mam gain tak na 1/3 a je to dost...zkus zkontrolovat i zapojení repra jestli nemáš náhodou někde něco přeplého,třeba efektovou smyčku nebo něco 
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
EMGéčka prakticky žádné basy nemají, hajgejn neni o basech a gainu naplno a lampáč není hybrid (tranzistor, hybridního tam není nic...). Nauč se nejdřív hrát a štelovat apec a pak budou i basy i hajgejn. Myslím to naprosto vážně. Není to tak že si pořídíš EMG a lampáč a říkáš si to bude mazec... vytočíš gain naplno.... basy naplno.... a ono nic....béééééé mám to rozbizý.....
Ahoj,kytaru mám IBANEZ - S 670FM.docela štíhlý tělo.jinak je fakt že jsem lampu předtím neměl a musim se hodně učit ale kdo ne:))Dimebag taky prohlásil že u něho jedině gain a volume naplno,to dělá jeho sound:))a ten že by tomu nerozuměl,myslím že jeho zvuk je bomba:))alespon trošičku se k němu příblížit:)lampa je lampa to je jasný ta dynamika je užasná,budu laborovat.čus.budu rád i za další reakce.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, ale dosáhnout Dimeova zvuku znamená hrát na tranzistor Randall a nebo Krank.
Jinak zkus opravdu napsat p. Vladykovi - to bude nejlepší.
Jinak zkus opravdu napsat p. Vladykovi - to bude nejlepší.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
To má tak velký vliv na zvuk?DirX píše:A jaký máš k tomu silový kabel?nebo nástrojový kabel?
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
-
dlouhovlasac
Je to tak no:) chce to si s tim poradne pohrat a postelovat primo pro sebe:) a hlavne primo pro kytaru:) neboj se s tim experimentovat a tocit cudlikama jak civej
nejsou to hodinky
A k tomu kabelu tak je to tak vsechno je to v kabelu nedavno sem si koupil Planet Wawes kabel za 500 a zvuk jsem dostal uplne jinej nez s kabelem za par supu lepsi je investovat 
Taky sem tomu nevěřil ale je to tak.Jenom nějaký silový kabel mi zlepšil zvuk o 60% a když budu mít jěště lepší nástrojový tak dalších pár % navíc...romcx75 píše:To má tak velký vliv na zvuk?DirX píše:A jaký máš k tomu silový kabel?nebo nástrojový kabel?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj aparát Rockwell mám a hraje výborně, má basů, že to nevytočíš doplna a gainu dost na cokoliv.
Věci co ovlivňují zvuk:
Kabel kytara lampa, pokud máš nějakou drátěnku od Staggu, tak kup pořádnej kabel od PW a nebo pod.
Silový kabel mezi boxem a hlavou, zase platí, to musí bejt pořádnej kabel, na tohle stavěnej (proudy co tam tečou jsou uplně o něčem jiným a klasickej jack jack kabel co je třeba i na kytaru tady krade)
Reprobox dělá 60% zvuku, kvalitní repro a dobrá konstrukce, co jsem pochopil, tak máš asi V30 od Rockwella taky, tam by teda neměl bejt problém, protože to je slušný box.
Koncové lampy případně lampy v předzesilovači... pokud jsou ojetý, nebo mikrofonický, tak to prostě nehraje. Doporučuju nechat prověřit, vyměnit.
Technický problém uvnitř zesíku je taky možný. Honza Vladyka je známej šetřením cínu, který zkazí i jinak superzesíky... ale zase na druhou stranu tohle mám z druhý ruky a nikdy jsem to nezažil na vlasní kůži... Mám aparát, který mu už táhne k desítce a hraje super pořád.
Špatně nastavená ohmáž reproboxu... ani nemluvim, utavíš lampy a hraje to naprd. Horší je varianta, kdy máš nastaveno 16 a box má 8.
Jinak EMG aktivní sami o sobě taky ořezávaj zvuk, pokud máš na ní nastaveno třeba jen vejšky, tak se nediv, že z repráků neleze masakr, co čekáš.
Nazávěr... rockwella mám už pár let, hraju na sedmistrunu, box mám slušnej, kabely OK a hraje mi to panečku jako blázen. Není problém vytočit hodně hutnej higain, nebo rockenrollovej nářez, středový metálek, cokoliv...
Jinak pro začátek zkus trochu ubrat gainu, nastavit vyšší výstup z kytary, přidat trochu středů a presence, ubrat basy a výšky... Možná změnou z V na A dostaneš lepší zvul.
Pic a GL.
Věci co ovlivňují zvuk:
Kabel kytara lampa, pokud máš nějakou drátěnku od Staggu, tak kup pořádnej kabel od PW a nebo pod.
Silový kabel mezi boxem a hlavou, zase platí, to musí bejt pořádnej kabel, na tohle stavěnej (proudy co tam tečou jsou uplně o něčem jiným a klasickej jack jack kabel co je třeba i na kytaru tady krade)
Reprobox dělá 60% zvuku, kvalitní repro a dobrá konstrukce, co jsem pochopil, tak máš asi V30 od Rockwella taky, tam by teda neměl bejt problém, protože to je slušný box.
Koncové lampy případně lampy v předzesilovači... pokud jsou ojetý, nebo mikrofonický, tak to prostě nehraje. Doporučuju nechat prověřit, vyměnit.
Technický problém uvnitř zesíku je taky možný. Honza Vladyka je známej šetřením cínu, který zkazí i jinak superzesíky... ale zase na druhou stranu tohle mám z druhý ruky a nikdy jsem to nezažil na vlasní kůži... Mám aparát, který mu už táhne k desítce a hraje super pořád.
Špatně nastavená ohmáž reproboxu... ani nemluvim, utavíš lampy a hraje to naprd. Horší je varianta, kdy máš nastaveno 16 a box má 8.
Jinak EMG aktivní sami o sobě taky ořezávaj zvuk, pokud máš na ní nastaveno třeba jen vejšky, tak se nediv, že z repráků neleze masakr, co čekáš.
Nazávěr... rockwella mám už pár let, hraju na sedmistrunu, box mám slušnej, kabely OK a hraje mi to panečku jako blázen. Není problém vytočit hodně hutnej higain, nebo rockenrollovej nářez, středový metálek, cokoliv...
Jinak pro začátek zkus trochu ubrat gainu, nastavit vyšší výstup z kytary, přidat trochu středů a presence, ubrat basy a výšky... Možná změnou z V na A dostaneš lepší zvul.
Pic a GL.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ne, nechytá, ale když napíšeš že sezvuk zlepšil o 60% tak mě to zajímá. Jednak mě zajímá metodika měření, použité přístroje,jaká kritéria sis pro svoje hodnocení a měření stanovil, jaké při tom bylo počasí atd... Spousta lidiček si to přečte a udělá si naprosto neochvějný úsudek, že výměna kabelu k repru udělá naprosto drastický skok v kvalitě zvuku (co je to ta kvalita ?) Prostě neblábol blbosti a nikdo tě nebude chytat zy nic. Kdybys řekl že se zvuk slyšitelně zlepšil OK, zasměju se tomu (protože tomu nevěřím), ale o 60% ? Proč ne o 47,5 nebo o 68% ? Vadí mi že se tu šíří spousta polopravd a mýtů. Pak si přečtu inzerát, kde někdo prodává box nebo kombo a jako supermega tuning a důvod k vyšší ceně uvádí že vyměnil dráty. Sorry, ale to je prostě mimo. Trvám na tom že u kytarové bedny (tzn. určitý přenášený výkon a frekvenční spektrum) má kabel minimální dopady na zvuk. Neměřil jsem to, ale ani NESLYŠEL !!! Samozřejmě mám na mysli běžně používané kabely, aby mě někdo nechytil za slovo. Prostě obyčejná dvojlinka z elektra stačí a basta. HOVG !DirX píše:Bože, tady pořád někdo někoho chytá za slovo
- citizen.one
A ty máš zesilovač s bednou propojený dvojlinkou?řešíš kraviny jestli někdo napíše to a nebo to....já měl šitský kabel který mi dělal kámoš klidně ti ho půjčím a uvidíš že se zvuk zlepil aspon o polovinu-může to byt takhle řešeno?rain píše:Ne, nechytá, ale když napíšeš že sezvuk zlepšil o 60% tak mě to zajímá. Jednak mě zajímá metodika měření, použité přístroje,jaká kritéria sis pro svoje hodnocení a měření stanovil, jaké při tom bylo počasí atd... Spousta lidiček si to přečte a udělá si naprosto neochvějný úsudek, že výměna kabelu k repru udělá naprosto drastický skok v kvalitě zvuku (co je to ta kvalita ?) Prostě neblábol blbosti a nikdo tě nebude chytat zy nic. Kdybys řekl že se zvuk slyšitelně zlepšil OK, zasměju se tomu (protože tomu nevěřím), ale o 60% ? Proč ne o 47,5 nebo o 68% ? Vadí mi že se tu šíří spousta polopravd a mýtů. Pak si přečtu inzerát, kde někdo prodává box nebo kombo a jako supermega tuning a důvod k vyšší ceně uvádí že vyměnil dráty. Sorry, ale to je prostě mimo. Trvám na tom že u kytarové bedny (tzn. určitý přenášený výkon a frekvenční spektrum) má kabel minimální dopady na zvuk. Neměřil jsem to, ale ani NESLYŠEL !!! Samozřejmě mám na mysli běžně používané kabely, aby mě někdo nechytil za slovo. Prostě obyčejná dvojlinka z elektra stačí a basta. HOVG !DirX píše:Bože, tady pořád někdo někoho chytá za slovo
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Nemáš ještě nějakou tu nahrávku cos kdysi postoval do nějakýho tématu? Byla to ta jak jsi tvrdil že to je ještě málo mazec, proti tomu když to je naživo... A byl to dost mazec i na nahrávceIsachs píše: Nazávěr... rockwella mám už pár let, hraju na sedmistrunu, box mám slušnej, kabely OK a hraje mi to panečku jako blázen. Není problém vytočit hodně hutnej higain, nebo rockenrollovej nářez, středový metálek, cokoliv...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek