Snímání z komba
Pravidla fóra
Snímání z komba
Zdravim,
potřeboval bych snímat zvuk z komba mikrofonem, ale když ho umístim před kombo tak začne klasicky pískat.. Nevíte prosím někdo jak to nastavit aby to nepískalo a snímalo normálně??? Předem díky
potřeboval bych snímat zvuk z komba mikrofonem, ale když ho umístim před kombo tak začne klasicky pískat.. Nevíte prosím někdo jak to nastavit aby to nepískalo a snímalo normálně??? Předem díky
Nesmis ten vstupni signal routovat na vystup. V Cubasi to znamena nemit zaskrtnutej repracek u stopy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
když ho máš dobrý a máš dobrej mikrák a mix a zvukovku a tak... pak máž nesyntetickej poctivej zvuk oproti simulaci...Nik 555 píše:Aha.. A proč se to většinou takto dělá.. Včem myslíte že je výhoda nahrávat takhle přes kombo???
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Demogorgon
Ahoj. Nemáte náhodou někdo odkazy na nějaký článek o snímání kytary z komba?
Zajímalo by mě, o kolik může být zvuk lepší a jestli by se mikrofon vůbec vyplatil? Jaký je přibližný poměr kvality mikrofon vs zbytek ozvučení?
Celkově bych naši aparaturu hodnotil známkou tak 3,5/10, kombo, kejtra, kabely v pohodě ale cokoliv dál je z nouze ctnost (ale zas úplnej sh*t to taky není). Hraju převážně s kvantem OD, distro a nezdravě nahlas
.
Otázka zní: Koupit? Nebo počkat na kvalitnější zvučení?
Zajímalo by mě, o kolik může být zvuk lepší a jestli by se mikrofon vůbec vyplatil? Jaký je přibližný poměr kvality mikrofon vs zbytek ozvučení?
Celkově bych naši aparaturu hodnotil známkou tak 3,5/10, kombo, kejtra, kabely v pohodě ale cokoliv dál je z nouze ctnost (ale zas úplnej sh*t to taky není). Hraju převážně s kvantem OD, distro a nezdravě nahlas
Otázka zní: Koupit? Nebo počkat na kvalitnější zvučení?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to ej na tobě... někdo to rači nahraje i na horším aparátu než se prcat se simulacema, někdo se rači prcá. Jinak konkrétně na kytru se dá použít i klasickej zpěvovej. Jinak frekventovaná SM57 stojí něco přez 2tis
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tak dnska jsem si krapet pohrál... snímal jsem své tranzistorové kombo v pokojové hlasitosti jedním kondenzátorovým ajdním dynamickým mikrofonem. dynamika byla nalepená před kombem, kondík stál asi 20cm od tkaniny. MAx SPL u toho kondenzáku je 136db. Už při pokojový hlasitosti se ale projevovalo značný množztví zkreslení z mikrofonu. Tím mikrákem kytara sejmout určitě nepude.... ty máš asi stejnej problém;)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
:-)
2turbo:
ale půjde - proč by nešlo? Teda když zůstaneme v rovině obecné, čili kondík a dynamika. Všechno je jednak věc technických parametrů a jednak i vzdáleností, os natočení, hlasitosti zdroje a v neposlední řadě i nastavení zisku (=gain) na předzesilovači....
P.
P.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Nevšiml jsem si, že by otázka byla zodpovězená ná 100%.Nik 555 píše:Aha.. A proč se to většinou takto dělá.. Včem myslíte že je výhoda nahrávat takhle přes kombo???
Když bereš kytarový aparát linkou, nepodílí se na zvuku reproduktor(y) a někdy i elektronika za linkovým výstupem, to podle kyt. aparátu.
Kytarový reproduktor, resp. 99% z nich mají zcela odlišné vlastnosti než pro PÁčko, měkkčí závěsy, jiná frekv. charakteristika, zkreslení, zkrátka nereprodukují zvuk tak přesně, jako ostatní, přidávají si "svůj zvuk".
Navíc mikrofon ti vezme, ať už je umístěn jakkoliv, určitou prostorovou informaci, dozvuk.
Takový řetězec nejde zatím věrně 100% napodobit.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímání z komba
Ano - jde tam hlavně o ten charakter repra + aparátu.
P.
P.