Lampové efekty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
wikxzen
Rádce

Lampové efekty

Příspěvek od wikxzen »

Tak obecne tema o lampových efektech / preampech tu snad samostatne nemame. Poslyste, vy zkuseni a zbehli, nechcete se podeliti se svymi zkusenostmi s timto druhem efektu s lampou(-ami) uvnitr? Skutecnosti, nazory, zkusenosti jsou vitany. Par lidi ma v podpisu Mesu V-Twin, ale urcite i jine znacky by staly jiste za zminku. Napriklad od firmy Tonebone, Seymour Duncan, VOX atd.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Zdravíčko...
vlastnil jsem celý dlouhý rok krabičku od Voxe - Cooltron Bulldog Distortion. Zvuk byl skvělej... To byly časy, kdy jsem ještě hrál na HI-GAIN zvuk, takže jsem ten zvuk uplně žral. Začal jsem ale hrát zkreslený zvuky na kanál 2 a jedničku jsem měl na sóla... Druhý kanál na tomhle efektu je nekompromisní a je to skutečná pila a s tou lampou uvnitř to byl prostě nářez... Ten první (můj sólový) kanál byl ovšem dá se říct overdrive, pěkně tlustý a objemný zvuk, ale měl jsem tam natočenej taky plnej gain...
Samotná krabička vypadá taky luxusně (leštěná ocel se vzhledem zrcadla, modře podsvícená lampa,...

Těžkej luxus s těžce luxusním zvukem...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Do toho Bulldoga jsem chtěl hodně dlouho jít... Efekty od Voxe jsou vůbec pěkný .)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já mám od SD Twin Tube Classic, ale zkušenej teda nejsem. Můžu srovnat jenom s GT10 a to je nebe a dudy.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Rocktron Gainiac I a II - slusny lampovy low-end, rozhodne lepsi, nez vetsina trandaku, s dobrym lampovym koncem z toho lezou i pekne zvuky. Ma ale dost suchy a nezajimavy cisty kanal.

Biyang OTD-100 - dosel mi poniceny, ale nakonec jsem ho dal dohromady, zvuk mi ale prisel takovy prinejlepsim prumerny. Zpracovani ale dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
fakal

Příspěvek od fakal »

Tyjo tenVOX - Cooltron Big Ben Overdrive ten je fakt pěknej, myslíte že by to mnělo cenu i jako takovej preamp k tomu mímu chrchlátku nebo se to na tý 8 reproduktoru neprojeví. No to je jedno stejně si to nekoupim ale je to krása. Jinak lampové efekty dělá i EHX.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No,měl jsem VOX Dual Overdive a bylo to fakt skvělý. Takovej krásně chlupatej dvoukanál. Teď krapet lituju,že jsem ho pustil (ale když já chtěl toho Smrčáka :-) ). Holt,zase tak prachatej,abych si mohl nechat vše,co se mě líbí,nejsem :cry:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

VH Relief VHR B1 - dva zkreslené kanály ne nepodobné Mese. Hraje to skvěle, díky parametrickým středům a basům tam lze nakroutit opravdu cokoliv. Kdyby tam byl ještě čistý kanál, bylo by to dokonalé zažízení.
http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... hr-b1.html
Mám metalovou verzi, má nějaké čudlíky navíc.
Obrázek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Akdyž jsme u těch českých, potažmo valašských bazmeků, tak ještě Lamped LS2 od firmy Trasco: http://www.trasco.cz/lamped.htm
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

rain píše:Akdyž jsme u těch českých, potažmo valašských bazmeků, tak ještě Lamped LS2 od firmy Trasco: http://www.trasco.cz/lamped.htm
Za kolik byva, mel jsi jej u sebe? Na bazarech jsem jej zahledl parkrat (asi starsi verzi s jednim spinacem), ale cosi me rika, ze prodavajici vzdy uvadel duvod, ze neni spokojeny se zvukem...
Jester píše:Já mám od SD Twin Tube Classic, ale zkušenej teda nejsem. Můžu srovnat jenom s GT10 a to je nebe a dudy.
To vypada celkem luxusne! Klidne bych rad vyzkousel! Jak s nim nakladas? Myslim, k cemu hlavne jej mas?
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

fakal píše:Tyjo tenVOX - Cooltron Big Ben Overdrive ten je fakt pěknej, myslíte že by to mnělo cenu i jako takovej preamp k tomu mímu chrchlátku nebo se to na tý 8 reproduktoru neprojeví. No to je jedno stejně si to nekoupim ale je to krása. Jinak lampové efekty dělá i EHX.
tak z těhle efektů vytáhneš dost, vyšponíš lampu pomocí VOLUME a můžeš hrát... ale lampa je lampa, zkoušel jsem Bulldoga na Marshall MG 15 co mám doma a ten HI-GAIN jsem z toho nevytáh, co se týče toho Overdrivu tak ten by měl s tranďákem hrát pěkně (jde o to co máš za kombo)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen píše:To vypada celkem luxusne! Klidne bych rad vyzkousel! Jak s nim nakladas? Myslim, k cemu hlavne jej mas?
Klidně se můžeš někdy stavit. K čemu ho mám? No k blbnutí a k radosti z hraní - žádný další ambice nemám. No jinak ho používám ke svému kombu, ale tak pěkně, jak na proguitarshopu, mi to nezní - ale na to mě už upozorňoval Maples, když jsem to s ním konzultoval, že je to hraný na LP a ze své kytary se singlama takhle hezký zvuk nevytáhnu. Jinak častěji spíš teď používám Rhythm kanál než Lead. Ten Lead kanál používám i jako nakopávadlo k simulacím, které to moje kombo nabízí, kupodivu to nezní až tak špatně.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester:
Co to tam je uvnitr za lampicky - military-grade Philips Sylvania 6021? Tu nevidam u beznych zesilovacu...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tak tak. To je trochu problem tohoto overdrivu. Ty lampy jsou asi nesehnatelny, i kdyz nekdo tady na foru psal neco v tom smyslu, ze je maji u Thomanna. Kazdopadne v manualu je napsany, ze na vymenu lamp je to potreba poslat rovnou do SD. Budu resit, az to nastane. Jsou to lampy v predzesilovaci, tak doufam, ze vydrzi delsi dobu.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jj jsou to zase nějaký vojenský mini. :) Amíci jich mají zjevně ještě dost.

Jinak kdyby sis chtěl něco zbastlit tak já se nějakou dobu chystám na Matsumin Valvecaster. Je to pár součástek a žádný polovodič. :D
Ale je to vážně spíš boost než overdrive.

A kdyby sis chtěl počíst. :lol:
http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=63479.0
Je tam i dost klonů toho základu. :wink:

A k těm VOX efektům. Tuším, že qwer psal, že to jsou sice dobré efekty ale co slyšel lampu tak už ho to tak nebralo.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Má někdo zkušenosti s Blackstar HT-DistX ?Co sem koukal na youtube,tak vypadá doooost krutě..i když vzhledem k tomu,že plánuju tak do půl roku Bugeru 6260,tak nevim,jestli to bude mít nějakej účel. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

P5YCHO píše:Má někdo zkušenosti s Blackstar HT-DistX ?Co sem koukal na youtube,tak vypadá doooost krutě..i když vzhledem k tomu,že plánuju tak do půl roku Bugeru 6260,tak nevim,jestli to bude mít nějakej účel. :lol:
Ty Blackstar znějí hodně dobře. Skoro mě až překvapilo, co vše z toho lze vytáhnout, jsou to hodně univerzální krabičky. Otázkou je cena, protože přece jen za kvalitu se platí.

V tvém případě mi přijde jako nesmysl nyní investovat 5k do pedálu, když za chvíli budeš kupovat lampový kombo za cca 2x tolik, to si je radši schovej do kasičky. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Nero píše:
P5YCHO píše:Má někdo zkušenosti s Blackstar HT-DistX ?Co sem koukal na youtube,tak vypadá doooost krutě..i když vzhledem k tomu,že plánuju tak do půl roku Bugeru 6260,tak nevim,jestli to bude mít nějakej účel. :lol:
Ty Blackstar znějí hodně dobře. Skoro mě až překvapilo, co vše z toho lze vytáhnout, jsou to hodně univerzální krabičky. Otázkou je cena, protože přece jen za kvalitu se platí.

V tvém případě mi přijde jako nesmysl nyní investovat 5k do pedálu, když za chvíli budeš kupovat lampový kombo za cca 2x tolik, to si je radši schovej do kasičky. :wink:
To asi jo...Spíš to radši necham za nový snímače a hlaně konečně novou kytaru...
Stagg SG + Guitar Rig 3
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester píše:Tak tak. To je trochu problem tohoto overdrivu. Ty lampy jsou asi nesehnatelny, i kdyz nekdo tady na foru psal neco v tom smyslu, ze je maji u Thomanna. Kazdopadne v manualu je napsany, ze na vymenu lamp je to potreba poslat rovnou do SD. Budu resit, az to nastane. Jsou to lampy v predzesilovaci, tak doufam, ze vydrzi delsi dobu.
A existuje nejaka nahrada, ktera je dostupnejsi nez tyto vojenske?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen píše: A existuje nejaka nahrada, ktera je dostupnejsi nez tyto vojenske?
Domnívám se, že právě ne. Proto ty lampy taky chtějí vyměňovat pouze přímo v SD. Na Harmony central je recenze, kde je popsaný, jak někomu ty lampy odešly a jak mu je v SD měnily. Nicméně já pořád doufám, že vydrží minimálně pár let a potom se uvidí.

EDIT: Díval jsem se ještě k Thomannovi, ale ty lampy jsem tam nenašel - myslím, že vzhledem k tomu, že se jedná o vojenský materiál, tak na ně bude nějaké embargo a nebudou volně k dispozici.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“