Efekt nehraje na adaptér...
Pravidla fóra
Efekt nehraje na adaptér...
Koupil jsem si v obchodě nový pedálový efekt Johnson Distortion/EQ.
Zkoušel jsem efekt napájet adaptérem, ale nic se neděje...
Efekt hraje normálně na 9V baterku, ale ta moc dlouho nevydrží - cca. 20/30 min. a potom kontrolka pozvolně zhasíná a efekt hraje divně nebo spíše nehraje(nestíhá, píská, bzučí).
Domnívám se, že toto může být způsobeno vybitou baterií...
Nejvíc mě však trápí, že efekt vůbec nejde když připojím adaptér, který by podle manuálu měl fungovat.
Dík za rady a omlouvám se jestli zde podobné fórum už bylo, ale jsem tu nový.
Zkoušel jsem efekt napájet adaptérem, ale nic se neděje...
Efekt hraje normálně na 9V baterku, ale ta moc dlouho nevydrží - cca. 20/30 min. a potom kontrolka pozvolně zhasíná a efekt hraje divně nebo spíše nehraje(nestíhá, píská, bzučí).
Domnívám se, že toto může být způsobeno vybitou baterií...
Nejvíc mě však trápí, že efekt vůbec nejde když připojím adaptér, který by podle manuálu měl fungovat.
Dík za rady a omlouvám se jestli zde podobné fórum už bylo, ale jsem tu nový.
jo polarita byla spravne.. myslim si ze ten adapter je vpohode... dokonce sem ho meril a stava v nem je...
mozna jsem spatne manipuloval s tim adapterem, mel spatne polaritu, kdyz jsem to poprve zkousel a neco jsem rozbil spalil... zkousel vice adapteru...
dík za odpovedi... pokusim se zkusit jeste nejaky dalsi ktery by mel fungovat
Edit Red Bull: Spojeny dva příspěvky pod sebou - užívej edit.
mozna jsem spatne manipuloval s tim adapterem, mel spatne polaritu, kdyz jsem to poprve zkousel a neco jsem rozbil spalil... zkousel vice adapteru...
dík za odpovedi... pokusim se zkusit jeste nejaky dalsi ktery by mel fungovat
Edit Red Bull: Spojeny dva příspěvky pod sebou - užívej edit.
Ono to může být stejně také v tom adaptéru - i když máš polaritu dobře, tak může být problém v něčem jiném - podívej se, jestli adaptér dokáže dávat tolik proudu kolik potřebuje efekt, jestli dává 9 voltů, nebo kolik (on může dávat bez zátěže i 13 voltů a to nemusí dělat dobrotu - Boss DS1 se mi přesně kvůli tomu pomalu přepínala).
Taky by nebylo od věci změřit, jestli při zatížení neklesne nějak razantně na adaptéru napětí - buď nějakým odporem (100R odpor vytáhne z 9V adaptéru 90 mA), a jestli odpor nemáš, tak normálně otevřít krabici a změřit, jestli je těch 9V i vevnitř - klidně i na napájecím konektoru)
V efektu bývá mezi baterií a adaptérem často jen mechanický spínač - a za něma je na ochranu dioda - ta sice asi přežila, ale mohla odpálit adaptér. (stáhne napětí z adaptéru jen na cca 0,7V a ten to nemusel přežit)
Taky by nebylo od věci změřit, jestli při zatížení neklesne nějak razantně na adaptéru napětí - buď nějakým odporem (100R odpor vytáhne z 9V adaptéru 90 mA), a jestli odpor nemáš, tak normálně otevřít krabici a změřit, jestli je těch 9V i vevnitř - klidně i na napájecím konektoru)
V efektu bývá mezi baterií a adaptérem často jen mechanický spínač - a za něma je na ochranu dioda - ta sice asi přežila, ale mohla odpálit adaptér. (stáhne napětí z adaptéru jen na cca 0,7V a ten to nemusel přežit)
Ohryzek: máš pravdu,záleží na adaptéru,pokud není origoš nebo aspoň trochu kvalitní,může být problém. Něco podobného jsem řešil s levným univerzálním adaptérem,krabka nechtěla hrát,tak jsem přepínal na adaptéru napětí,až jsem skončil na 12V a krabka hrála. Krabka může stáhnout napětí a nehraje. Chce to zkoušet,hlavně jiný adaptéry.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vole? polovodič!!! toe součástka, která vede jen jedním směrem. BTW je pravda, že mohlo dojít k průrazu, ale to by tam musel dat řekl bych větší šťávu.... já sm přepólováním ještě nic neodpálilhal píše:Přepolování by mohlo efekt odpálit. Kámoš špatně zapojil adapter u overdrive a byl problém. Ale byl to levnej od Dinosauru,dražší by měly mít ochranu proti přepolování,jen by nehrály.
neoriginální adaptér - nemá dosttečné vyhlazení - efekt více šumí
a ona součástka je konektor toho adaptéru. Viděli jst někdy rozdělanej efekt? nejspíš tam bude vadnej rozpínací kontakt v konektoru na adaptér. už jsem to několikrát opravoval.... buď výměnou, nebo přemostění kabelu (pak ale musíte vypojova baterii když zapojujete efekt.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Re: Efekt nehraje na adaptér...
Mám takovej adaptér (příloha)
a zapojim ho do Ibanez Smashboxu, kterej je na baterku zaplej a hraje. a krabka se "vypne" silně brumí a nehraje. brum se dá zesílit levelem trochu se mění s volume na kytaře a při gate (void) se zesílí (??).
Vypojim a zas to hraje. vevnitř trochu smrdí
Netuší někdo kde je problém?
Změřit nemůžu,zkusit jinej efekt nemůžu, vyhodit je mi líto dostal jsem jich několik..
a zapojim ho do Ibanez Smashboxu, kterej je na baterku zaplej a hraje. a krabka se "vypne" silně brumí a nehraje. brum se dá zesílit levelem trochu se mění s volume na kytaře a při gate (void) se zesílí (??).
Vypojim a zas to hraje. vevnitř trochu smrdí
Netuší někdo kde je problém?
Změřit nemůžu,zkusit jinej efekt nemůžu, vyhodit je mi líto dostal jsem jich několik..
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Duvod je zcela jasny - adapter dava stridavy proud (ty pismenka 9,3V AC / 210mA), zatimco efekt potrebuje stejnosmerne napajeni. Bud rad ze si ten efekt neodpalil, vyvojari od Ibanezu zrejme nastesti navrhli i nejake ochrany proti prepolovani. (a pokud to zacalo uz i "trochu smrdet", tak jsi byl kremaci efektu docela blizko).
Ono kupodivu nelze spojovat libovolna elektricka zarizeni mezi sebou kdyz o tom nic moc nevim....
Ono kupodivu nelze spojovat libovolna elektricka zarizeni mezi sebou kdyz o tom nic moc nevim....

Hraju výhradně na šrot.
Aha..
blbost no, na krabce je napsáno, že se má používat s ibanez ac109 a dalšíma, to že výstup je dc už jsem samozřejmě nedočet.. pojmenovat dc zdroj ac je taky dobrý..
dík,příště budu myslet
blbost no, na krabce je napsáno, že se má používat s ibanez ac109 a dalšíma, to že výstup je dc už jsem samozřejmě nedočet.. pojmenovat dc zdroj ac je taky dobrý..
dík,příště budu myslet
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Zdar, jo to je velmi užitečné a ušetří to spoustu potíží. Problémy to nejsou, jen potíže. Definice problému:
1. Existuje nežádoucí stav
2. Je ho nutné změnit
3. Není známo jak
Když kterýkoliv z těchto tří bodů chybí, nejedná se o problém, max. o drobnou potíž. To je takový OT při středě úplně zdarma
.
1. Existuje nežádoucí stav
2. Je ho nutné změnit
3. Není známo jak
Když kterýkoliv z těchto tří bodů chybí, nejedná se o problém, max. o drobnou potíž. To je takový OT při středě úplně zdarma
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
nouzové řešení - připoj na asaptér placičku s baterry strapem a napájej přes bateriové připojení. Kablík tam nějakou škvírou dostaneš ne? opět pozor na polaritu !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)