Oktávové (Nashville) ladění
Pravidla fóra
Oktávové (Nashville) ladění
Znáte? Používáte? Pro neznalé: čtyři nejtlustší struny vyměním za tenčí, vhodné pro ladění o oktávu výš, a také je tak naladím. Tenké E a H nechám normálně. Výsledný zvuk je něco mezi půlkou dvanáctistrunky a mandolínou. A teď otázka na uživatele: Používáte toto ladění/strunění takto klasicky nebo vám přijde lepší dělení po 3 strunách? Měl jsem G normálně, pak jsem ho také dal o oktávu výš, a přijde mi to poněkud pisklavé. Jak to vidíte vy ostatní?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...