Snimace EMG

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
St.Jimmy

Snimace EMG

Příspěvek od St.Jimmy »

Mam otazku.
CHci si koupit snimace EMG81,ale s výmenou snimacu nemam zadne zkusenosti.
Je to tezke?
a jak na to?
pls. poradte mi :oops:
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

zajdi s tim ke kytaráři, nebo k někomu, kdo tomu hoví...
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
tallicaman

potaky k aktivu

Příspěvek od tallicaman »

no, kdyz uz je to tu tak zalozene ... mam EMG 85 a k tomu bezne potaky, mel bych si tam dat ty 25K co jsou k originalum? Kde je kdyztak sezenu s vyhovujici hridelkou?
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Taky bych s tim radsi zasel za odbornikem.Udela ti tam drzak na 9-voltovku.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Rozhodně tam dej 25k nebo 50k a oba.

Původní budou mít nejspíš 500k nebo 250k , což sice nijak moc nevadí, když máš vše naplno, ale vadí, když pracuješ s volume a tone.

Jednak přicházíš výhodu nízké impedance - projeví se rušení, jednak je průběh volume a tone dost nevyzpytatelný.

Kondenzátor u tone by měl mít v případě nových potenciometrů kapacitu cca 100nF
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Ten poťák je určitě důležitej. Jinak doporučuju, zapojti to na 18V má to větší kouel a líp to zní ančistym zvuku, jestli si z okolí kladna, nebo z prahy tak sem schopnej ti to i vyměnit :)) Kdyžtak mi pošli PM ale jestli zvládáš trochu ájet, tak to neni žádná těžká věc...
tallicaman

no ja si to klidne udelam sam, ale obavam se ze se mi tam dve baterky nevlezou, no kdyztak zkusim, ale ohledne potaku, jak rikam, nemate nejaky tip jake koupit, kdyztak poslete link, nebo nejake oznaceni, nevim jak s tou hridelkou...
tallicaman

tak jsem tam dal tech 25K a 100nF a zda se mi ze clona funguje az tak od ctverky k nule, pomuze jen zmena C nebo tam mam dat tech 50K, prubeh volume je taky zretelny az tak od sestky...
McYuri

Příspěvek od McYuri »

nechtělo se mi zakladat novy tema, tak to hodim sem...
zejmá mě, jakej je rozdil mezi těma pasivnima snimačama od emg?
mezi těma EMG H1,EMG H2N, EMG H2A B...ceny jsou uplně stejny, tak by mě zajmalo v čem jsou jiný...? :?: :roll:
popřipadě jestli a jaky konkretně by se hodily na muj epiphone lespaul custom? hraju spiš tvrdší muziku a ten EMG bych chtěl ke kobile...ale i blues no,tak potom kterej snimač by byl idealni ke krku? chci važně kvalitu, tak nemusite psat jen cenově přijatelné RM pickups...vim , je toho trochu moc, ale v snimačich se nejvic nevyznam...předem dik :)
.......::: ENDŽOJ :::.......
Fox78

Příspěvek od Fox78 »

McYuri píše:nechtělo se mi zakladat novy tema, tak to hodim sem...
zejmá mě, jakej je rozdil mezi těma pasivnima snimačama od emg?
mezi těma EMG H1,EMG H2N, EMG H2A B...ceny jsou uplně stejny, tak by mě zajmalo v čem jsou jiný...? :?: :roll:
popřipadě jestli a jaky konkretně by se hodily na muj epiphone lespaul custom? hraju spiš tvrdší muziku a ten EMG bych chtěl ke kobile...ale i blues no,tak potom kterej snimač by byl idealni ke krku? chci važně kvalitu, tak nemusite psat jen cenově přijatelné RM pickups...vim , je toho trochu moc, ale v snimačich se nejvic nevyznam...předem dik :)
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... +aktivn%ED
FADE(Fokus) Stratocaster H-S-S -> R.M. pickup AlNico HB
McYuri

Příspěvek od McYuri »

jo dik..to sem přehlidl....ale stejně by mě zajmalo jakej je rozdil mezi těma jednotlivejma pasivnima...? :roll:
Fox78

Příspěvek od Fox78 »

McYuri píše:jo dik..to sem přehlidl....ale stejně by mě zajmalo jakej je rozdil mezi těma jednotlivejma pasivnima...? :roll:
No bude to hlavně ve zvuku protože EMG-H1 B/N maj keramicky civky EMG-H2A B/N maj AlNico civky ostatně koukni sem

EMG-H1 B/N
http://www.emginc.com/displayproducts.a ... talogid=99
EMG-H2A B/N
http://www.emginc.com/displayproducts.a ... alogid=161
FADE(Fokus) Stratocaster H-S-S -> R.M. pickup AlNico HB
McYuri

Příspěvek od McYuri »

jo diky to sem chtel... :)
tallicaman

este dotaz
1) ktery potak se dava linearni a ktery logaritmicky (tone, volume)?
2) V navodu je napsane, ze se nemusi zemnit kobyla, ze jsou snimace sami stinene, neni to nebezpecne? :) ja jen tak pro jistotu... :)

ps: origos kondik ma 1uF
nazaret

Příspěvek od nazaret »

čauky máte někdo zkušenosti s EMG-H1 B/N H1A, H2, H2A? A ještě sem se chtěl zeptat jakej rozdíl ve zvuku resp. na jaký styly hry a hudby sou keramický a na který AlNiCo magnety dík moc
nazaret

Příspěvek od nazaret »

hele objevil sem na střední třídě kytar LTD-ESP kolem 7-8k snímače EMG-ESP??? Nevíte někdo co to má bejt? Nesjou to nějaké padělky, něco jako designed by?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

nazaret píše:hele objevil sem na střední třídě kytar LTD-ESP kolem 7-8k snímače EMG-ESP??? Nevíte někdo co to má bejt? Nesjou to nějaké padělky, něco jako designed by?
Cort EVL Z4 má taky EMG :P mám také tušení že sou v pohodě--> Dark Axel to má :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Designed by bych nenazýval padělky. Ale EMG-ESP jsou EMG kopie od ESP. A Corty nemají tyhle snímače. Corty mají tušim pasivní EMG HZ, nebo EMG H4.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

přesněji řečeno ty čtyřkové série Cort mají EMG HZ- H4 (to je typ) a ty 6kové už aktivní 8x-ky

EMG-ESP budou pravděpodobně kopie ve stylu Designed EMG které se dávají na některé Ibanezy okolo 11k nebude to asi hrát jako originál HZka (přirovnávám radši k pasivním EMG) ale věřil bych, že to nebude takové, jako některé noname čínské snímače :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Dark Axel píše:EMG-ESP budou pravděpodobně kopie ve stylu Designed EMG které se dávají na některé Ibanezy okolo 11k nebude to asi hrát jako originál HZka (přirovnávám radši k pasivním EMG) :D
Souhlasím. Ono ani snímače "designed by" nebývají špatné, ale rozdíl mezi nimi a HZ je.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“