Epiphone ted a driv
Pravidla fóra
Epiphone ted a driv
Hodne se toho pise o epi ze nejsou uz to co bejvaly, mohl by nekdo napsat duvody proc? Asi se tim mysli to kdyz se vyroba prestehovala do Ciny ale slysel sem i ze stary meli gibsonackej krk atp? Diky
Hele jako hodně se tady píše že jsou ty dnešní kytary od epi hodně odfláknuté atd. Asi je to pravda protože tady ty zkušenosti fakt nejsou dobrý a je jich dost. Ale teď tady wohma někde psal že nové série už se vrací na starou úroveň protože si začínaj uvědomovat že Cort a jiný asijský značky je v tom prodeji asi o dost předbíhaj.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Nevím, třeba ty Prophecy série jsou na hodně dobré úrovni...
Jinak hrál jsem na novou Epiphone SG G400 a oproti mojí je to docela shyt, i když je fakt, že moje je stará nějakých 10 let
Jinak hrál jsem na novou Epiphone SG G400 a oproti mojí je to docela shyt, i když je fakt, že moje je stará nějakých 10 let
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
KOFE-IN - pop / rock
Tak bylo by to super žejo radši kvalitní kousky ať je z čeho vybírat.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Obávám se, že tuto otázku nelze objektivně vyřešit. Koluje kopa dogmat, že staré Epi byly super, že nové jsou sh*t, dokonce už že nejnovější jsou znovu super. Nikdo z nás to nemůže moc posoudit, protože tolik kytar v ruce pravděpodobně neměl.
Pokud můžu předložit svůj skormný názor, který ale vůbec nepovažuju za jediný pravdivý a doložitelný...
Asi se dá věřit tomu, že opravdu staré Epi (vždyť ta firma má historii starou desítky let) opravdu byly dobré, přece jen v začátcích velmi dobře skundovala Gibsonu (mluvíme o 50. letech). Později to šlo s firmou docela z kopce, ale pak ji zachránila její největší konkurence - Gibson, když je koupil a přidal do svého portfolia. Takže Epi z druhé půlky 70. let a let 80. jsou znovu poměrně dost ceněny.
Na foru najdeš dost lidí, kteří ti budou tvrdit, že i Epi z 90. let byly kvalitní a tomu bych pořád věřil. Poté na konci 90. let se na trhu objevila kopa firem, které vsadili na kvantitu oproti kvalitě, navíc tou dobou Epi měly slušné postavení a tak si mohli dovolit s kvalitou trochu slézt dolů. Já osobně kytary Epiphone z prvních let 3. tisíciletí nepovažuju ani tak za "nekvalitní", jakožto spíše "předražené" - Epi LP Custom za 17 000 či možná i více, Goth Explorer za 15 000, to je opravdu mimo. V současnosti bych to už zas tak tragicky neviděl, ceny výazně popadaly a jsou bližší hodnotám nástrojů (přiznávám, nevím jak vypadají aktuálně někdy po lednu / únoru, kdy všichni výrobci hromadně zdražovali).
Svým způsobem bych věřil i tomu, co říkal Wohma. Pokud by Epi zůstala u strategie vysokých cen a nižší kvality, brzy by na tak dynamickém trhu, jako je trh hudebních nástrojů, neměla šanci uspět.
Navíc za posledních několik měsíců jsem se nesetkal s Epinami, co by byly opravdu špatné. Pokud měly nějaké chyby, tak rozhodně ne větší, než konkurence ve stejné cenové kategorii.
... jen dodávám, že nikoho nenutím se mnou souhlasit. Každému, co jeho jest...
Pokud můžu předložit svůj skormný názor, který ale vůbec nepovažuju za jediný pravdivý a doložitelný...
Asi se dá věřit tomu, že opravdu staré Epi (vždyť ta firma má historii starou desítky let) opravdu byly dobré, přece jen v začátcích velmi dobře skundovala Gibsonu (mluvíme o 50. letech). Později to šlo s firmou docela z kopce, ale pak ji zachránila její největší konkurence - Gibson, když je koupil a přidal do svého portfolia. Takže Epi z druhé půlky 70. let a let 80. jsou znovu poměrně dost ceněny.
Na foru najdeš dost lidí, kteří ti budou tvrdit, že i Epi z 90. let byly kvalitní a tomu bych pořád věřil. Poté na konci 90. let se na trhu objevila kopa firem, které vsadili na kvantitu oproti kvalitě, navíc tou dobou Epi měly slušné postavení a tak si mohli dovolit s kvalitou trochu slézt dolů. Já osobně kytary Epiphone z prvních let 3. tisíciletí nepovažuju ani tak za "nekvalitní", jakožto spíše "předražené" - Epi LP Custom za 17 000 či možná i více, Goth Explorer za 15 000, to je opravdu mimo. V současnosti bych to už zas tak tragicky neviděl, ceny výazně popadaly a jsou bližší hodnotám nástrojů (přiznávám, nevím jak vypadají aktuálně někdy po lednu / únoru, kdy všichni výrobci hromadně zdražovali).
Svým způsobem bych věřil i tomu, co říkal Wohma. Pokud by Epi zůstala u strategie vysokých cen a nižší kvality, brzy by na tak dynamickém trhu, jako je trh hudebních nástrojů, neměla šanci uspět.
Navíc za posledních několik měsíců jsem se nesetkal s Epinami, co by byly opravdu špatné. Pokud měly nějaké chyby, tak rozhodně ne větší, než konkurence ve stejné cenové kategorii.
... jen dodávám, že nikoho nenutím se mnou souhlasit. Každému, co jeho jest...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- wreptile
No, co jsem hrál na novou Epi G400, tak měla hrubší krk, neměla takové ty klasické mechaniky, jinak byla stejná...
KOFE-IN - pop / rock
KOFE-IN - pop / rock
Dovolim si napsat svuj postreh, pohmat, posluch :-)
Vlastnim od Epiphonu LP z roku 1996 ci 97 nevim uplne presne.
Jde o to ze je to kytara ze serie, kdy firma Epi. zadala vyrobu v
CR v Horovicich. Je to poctivej kus dreva a zvuku. Dnesni Korejske
(ci kde se to dnes dela) Epiny se te Horovicke Epine nemuzou rovnat.
Vlastnim od Epiphonu LP z roku 1996 ci 97 nevim uplne presne.
Jde o to ze je to kytara ze serie, kdy firma Epi. zadala vyrobu v
CR v Horovicich. Je to poctivej kus dreva a zvuku. Dnesni Korejske
(ci kde se to dnes dela) Epiny se te Horovicke Epine nemuzou rovnat.
No ty informace o dobrych novych kusech od Epi mam od prodavace v jednech velkych hudebninach, podotykam ze (z mnoha duvodu) mi nemel duvod kecat. Kazdopadne uz jen papirove jsou nektere ty modely zajimave.
Osobni zkusenost zadnou nemam, bohuzel neni cas na obchazeni hudebnin a zkouseni kytar
Ostatne je mozne, ze nyni dela Cort potichu nektere kousky i pro Epiphone, nebyla by to prvni znacka, ktera se takhle rebranduje z Cortu.
Osobni zkusenost zadnou nemam, bohuzel neni cas na obchazeni hudebnin a zkouseni kytar
Ostatne je mozne, ze nyni dela Cort potichu nektere kousky i pro Epiphone, nebyla by to prvni znacka, ktera se takhle rebranduje z Cortu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vlatním LP Standard+ Lefthanded vyrobený někdy kolem půlky roku 2008.
Koupil jsem ji v době kdy stála cca 10,5tis...takže už kvůli té ceně spokojenost.
Kvalita zpracování (neříkám že super) je OK...
zvuk - klasika Epi - takže snímače ven.. a pak to dostává jiný rozměr
na sucho hraje pěkně, oproti co jsem měl možnost zkoušet Fokus,Squier..
byla u kytaráře a říkal, že je to moc pěkná kytara a i zvuk po upgrade snímáčů se mu líbil..jen výztuha na krku trochu šla ztuha..
Suma sumárum: Netvrdím, že je to skvělá nej kytara, ale já jsem s ní spokojený jakožto amatér kytarista..
Je to kus od kusu a možná tím že je to left verze(dělá se jich sakra málo), tak to není jako když se počou rohlíky..
ALE ZA TU DNEŠNÍ CENU??????!!!! No to bych asi hodně dlouho uvažoval a přemýšlel....
Koupil jsem ji v době kdy stála cca 10,5tis...takže už kvůli té ceně spokojenost.
Kvalita zpracování (neříkám že super) je OK...
zvuk - klasika Epi - takže snímače ven.. a pak to dostává jiný rozměr
na sucho hraje pěkně, oproti co jsem měl možnost zkoušet Fokus,Squier..
byla u kytaráře a říkal, že je to moc pěkná kytara a i zvuk po upgrade snímáčů se mu líbil..jen výztuha na krku trochu šla ztuha..
Suma sumárum: Netvrdím, že je to skvělá nej kytara, ale já jsem s ní spokojený jakožto amatér kytarista..
Je to kus od kusu a možná tím že je to left verze(dělá se jich sakra málo), tak to není jako když se počou rohlíky..
ALE ZA TU DNEŠNÍ CENU??????!!!! No to bych asi hodně dlouho uvažoval a přemýšlel....
- 60'Rock_N'_Roll
je fakt, že série LP100 má do les paula daleko, ale myslim si, že Epi Les Paul Standard je poloprofesionální kytara.
Ted sem byl nedávno na jazz konzertě a hlavní kytarista měl Epi standard. Nějakej Ir. Koukal sem se na internet a má Epi 2005, čili od 2008 modelů, o kterých mnoho ldidí říka, že jsou šunt se to neliší. Když na epi vyměníš snímače je to doopravdický Les Paul.
Ted sem byl nedávno na jazz konzertě a hlavní kytarista měl Epi standard. Nějakej Ir. Koukal sem se na internet a má Epi 2005, čili od 2008 modelů, o kterých mnoho ldidí říka, že jsou šunt se to neliší. Když na epi vyměníš snímače je to doopravdický Les Paul.
Já mám Epi Les Paul standard 2001 a připadá mi to jako velice slušná kytara,teď sem ji dal po dlouhý době na seřízení a jen sem se utvrdil ,že je to dobrý.Jinak se mis píš zdá,že některý lidi furt hledaj problém tam kde není...myslím si že by to chtělo víc cvičit a vona ta kytara pak bude hrát o něco líp 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- misadlouhy
mám epinu z ledna 2007 vyrobenou v Gibson factory Qingdao, China.
to o čem se říká "snížení kvality" si představui tak nějak:
- špatně zapušťené pražce do hmatníku (nejsem odborník, tudíž nemohu u své kytary posoudit)
- problém s konkrétním pražcem (zejména poblíž korpusu) - může být příliš vystouplý, takže u předhozího pražce zní následující tón. Není problémem jen epiphone - problém jsem nezaznamenal
- zhoršená povrchová úprava a lem (nejsem odborník ale připadá mi v pořádku)
- kytara nedrží ladění (problém můžou mít i gibsonky a defakto jakékoliv jiné kytary - důvody: 1, nultý pražec.. 2, pokud má epiphone grover mechaniky, je zaručena dobrá kvalita ladící mechaniky = mám 3, nekvalitní kobylka.. opět na mé kytaře mi přijde na dobré úrovni = nedovedu odborně posoudit)
- odflinklé ovládání hlasitosti a clony (projeví se časem chrčením - nelze posoudit při nákupu - problém jsem nezaznamenal)
- špatné dřevo (nemohu posoudit)
.. tj. vesměs problémy s nedostatečnou precizností při montování kdytary..
-- chtělo by se svést tyto problémy na čínu, ale tak to není - vzhledem k tomu, že jsou pracovníci za ta léta řádně vyškolení. Jediným možným problémem tedy by byl ústup od kvalitníh materiálů a součástek - to se dá ověřit z popisu výrobce.
to o čem se říká "snížení kvality" si představui tak nějak:
- špatně zapušťené pražce do hmatníku (nejsem odborník, tudíž nemohu u své kytary posoudit)
- problém s konkrétním pražcem (zejména poblíž korpusu) - může být příliš vystouplý, takže u předhozího pražce zní následující tón. Není problémem jen epiphone - problém jsem nezaznamenal
- zhoršená povrchová úprava a lem (nejsem odborník ale připadá mi v pořádku)
- kytara nedrží ladění (problém můžou mít i gibsonky a defakto jakékoliv jiné kytary - důvody: 1, nultý pražec.. 2, pokud má epiphone grover mechaniky, je zaručena dobrá kvalita ladící mechaniky = mám 3, nekvalitní kobylka.. opět na mé kytaře mi přijde na dobré úrovni = nedovedu odborně posoudit)
- odflinklé ovládání hlasitosti a clony (projeví se časem chrčením - nelze posoudit při nákupu - problém jsem nezaznamenal)
- špatné dřevo (nemohu posoudit)
.. tj. vesměs problémy s nedostatečnou precizností při montování kdytary..
-- chtělo by se svést tyto problémy na čínu, ale tak to není - vzhledem k tomu, že jsou pracovníci za ta léta řádně vyškolení. Jediným možným problémem tedy by byl ústup od kvalitníh materiálů a součástek - to se dá ověřit z popisu výrobce.
Norman ST 40 folk
- misadlouhy
Neporovnával jsem je zvukově, nýbrž kvalitativně....což znamená zpracování a celkový dojem..P5YCHO píše:StoneG: Porovnávat LP od jakékoli značky se Squierem? Mám vážně pochybnosti o tom,že to bude mít nějaký efekt. Možná u řady Esprit,ale i ta má k LP vcelku dost daleko.A jestli jsi to porovnával s Jagmasterem,Teletem,nebo Stratem,tak si dej prosim tě facku.
Myslím že kytary se dají porovnávat, ať se jedná o jakoukoliv značku či tvar kytary...toť můj názor..nic víc
- wreptile
Ty Epi standart, o kterých tu někdo mluví, ty už jsou na sakra dobré úrovni... myslím, že zhoršení kvality se týká víceméně těch pod 7000...
KOFE-IN - pop / rock
KOFE-IN - pop / rock
StoneG píše:Neporovnával jsem je zvukově, nýbrž kvalitativně....P5YCHO píše:StoneG: Porovnávat LP od jakékoli značky se Squierem? Mám vážně pochybnosti o tom,že to bude mít nějaký efekt. Možná u řady Esprit,ale i ta má k LP vcelku dost daleko.A jestli jsi to porovnával s Jagmasterem,Teletem,nebo Stratem,tak si dej prosim tě facku.
To mi moc nepřijde jako kvalitativní porovnávání,ale spíš zvukový.No nevadí.na sucho hraje pěkně, oproti co jsem měl možnost zkoušet Fokus,Squier..
Stagg SG + Guitar Rig 3
Jj, myslim si, že všechny modely, co nejsou pod 10 000, tak jsou na vysoký úrovni. Nic se nevyrovná Les Paulu od Gibsona, ale kdo si to dneska může jen tak dovolit
Epiny jsou prostě super, zvuk se skoro ani neliší od originálu...
Mě se nejvíc líbí ty starší vzhledy... prostě musí bejt vidět to dřevo
Pozlacenej hardware... 
Epiphone LP studio
Marshall MG 100 DFX
Marshall MG 100 DFX