basový aparat Laney
Pravidla fóra
basový aparat Laney
Shanim aparat pro basu. CO říkáte na toto? Da se to za tu cenu? Moc se v tom jeste nevyznam. DIky
http://www.aukro.cz/item587402918_basov ... ml#gallery
http://www.aukro.cz/item587402918_basov ... ml#gallery
- Kustomator
Tak za tuhle cenu rozhodně nový aparát nekoupíš. Hlava má základní věci co bych chtěl - eq, kompresor a efektovou smyčku. Navíc ten 2x 15" box bude asi solidní masáž
Radši si zajeď vyzkoušet všechno osobně, jinak bych se tomu nebránil.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Starý nemusí znamenat automaticky špatný! Jestli je to UK jak psal Stein, tak si myslim, že to bude v pohodě. Za 10000Kč toho tolik nesežene (pokud mu jde o kvantitu a ne o kvalitufisermi1 píše:Podle toho co píšeš ("... moc se v tom zatim nevyznám ...") usuzuji že začínáš. Jestli ne, tak sory. Proto se mi to zdá zbytečně velký a taky jak říká Garde je to starý
Jinak přímo s těmahle věcma zkušenost nemam, tak se ke zvuku vyjadřovat nebudu
Spíš by mě štvalo, že to neni ani trochu mobilní. Záleží sice na okolnostech, ale asi se s tim nadřeš s tolika věcma.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Re: Laney
Já si právě taky říkám, že pro začátek určitě v poho. Co já bych za to dal, mít tohle ne začátku...Baloun píše:No já jsem Laney měl,a nic moc to nehrálo,takový nemastný,neslaný,ale pro začátek je to slušný dělo.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
já to nemyslel že starý je špatný. Myslel jsem to tak že tomu může něco bejt. Já bych do začátku těch deset papouchů asi investoval do nějakýho komba:-)Pepe píše:Starý nemusí znamenat automaticky špatný! Jestli je to UK jak psal Stein, tak si myslim, že to bude v pohodě. Za 10000Kč toho tolik nesežene (pokud mu jde o kvantitu a ne o kvalitufisermi1 píše:Podle toho co píšeš ("... moc se v tom zatim nevyznám ...") usuzuji že začínáš. Jestli ne, tak sory. Proto se mi to zdá zbytečně velký a taky jak říká Garde je to starý)
Jinak přímo s těmahle věcma zkušenost nemam, tak se ke zvuku vyjadřovat nebudu![]()
Spíš by mě štvalo, že to neni ani trochu mobilní. Záleží sice na okolnostech, ale asi se s tim nadřeš s tolika věcma.
- Kustomator
Tak je trošku škoda koupit kombo za 10t, pokud ti nebude v budoucnu stačit, můžeš se ho pak jedině zbavit. Tahle už máš boxy napořád a koupíš jenom novou hlavu. Jinak na menší akci stačí vzít pouze jeden box, naopak v případě potřeby máš k dispozici rezervu.fisermi1 píše:já to nemyslel že starý je špatný. Myslel jsem to tak že tomu může něco bejt. Já bych do začátku těch deset papouchů asi investoval do nějakýho komba:-)Pepe píše:Starý nemusí znamenat automaticky špatný! Jestli je to UK jak psal Stein, tak si myslim, že to bude v pohodě. Za 10000Kč toho tolik nesežene (pokud mu jde o kvantitu a ne o kvalitufisermi1 píše:Podle toho co píšeš ("... moc se v tom zatim nevyznám ...") usuzuji že začínáš. Jestli ne, tak sory. Proto se mi to zdá zbytečně velký a taky jak říká Garde je to starý)
Jinak přímo s těmahle věcma zkušenost nemam, tak se ke zvuku vyjadřovat nebudu![]()
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Jestli jsi začátečník. Tak si to klidně pořiď. Ale osobně netuším co s tím budeš dělat. Jestli držíš basu poprvé v ruce tak s tím zbouráš barák
a rozhodně potenciál toho aparátu nevyužiješ. Jestli máš nějako kapelu a jsi už nějaký ten rok sběhlý v hraní na basu tak proč ne. Je to starší aparát a je potřeba to řádně vyzkoušet. A zase ono se dá ledacos opravit. I ta cena se jeví jako velice příjemná jestli všechno funguje tak jak má. Mám zkušenosti s kombama Laney. A za mě řeknu že spokojenost. Dokážu si představit i lepší zvuk. Ale i horší.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Páni, to neni špatný... já za desítku kupoval kombo 160 W Laney nový, kdybych tenkrát viděl tuhle obludu, tak bych do ní šel... Laney je holt takovej ten nižší stupínek pod těma nejlepšíma značkama, takovej ten lehkej nadprůměr, tohle by ti vystačilo na pár let, zvuk by ti nijak moc nevadil...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
....ja by som na tvojom mieste tú bedňu kúpil a zohnal si, požičal starý tranďák Tesla Studiosolo.....a tým by som tú bedňu kŕmil kým by som si nenašetril na poriadny zosík.....Mahero30 píše:Diky vsem za nazory. Nakonec z toho sešlo. Ted mam moznost koupit basbednu Gallien Krueger Backline 410BLX. cca za 5litrů a ted se jeste koukam po nejakem zesaku tak do 4 litrů.
Tak pravda je, že starý zesilovače tesla jsou dost výkoný. Těch 100W je tam opravdu poctivejch.... Takže o výkon bych strach neměl. Ale kvalitu zvuku si neodvážím srovnávat. Sám jsem měl doma Tesla Studiobass a nebylo to špatný. Ale byl to můj první aparát co jsem moc dlouho neměl takže nemám absolutně srovnání s normálním aparátem.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Snad to neni OT co napisu, no jestli chces k te bedne zesak za dobrou cenu, tak ta tesla bude fajn. Muj jediny aparat je tesla music 130 a jsem vysmaty. Ma to silu a 100 w sinus.a jestli se Ti nebude libit zvuk, kup k tomu jeste dunlop ekvalizer (mam vyzkouseny) a budes vysmaty jeste vic. Je to levnejsi varianta nez nejaky drahy zesak. Tu teslu muzes casem vymenit a ekvalizer si nechas,bo se Ti neztrati nikde.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
....to je lampáč....keby som to mal ako dotrepať na Slovensko tak by som ho bral....ale zase lampáč na basu to sa do každého štýlu nehodí a je to len koncák, treba ešte k nemu preamp, môže byť aj mulťák....ywwo píše:Snad to neni OT co napisu, no jestli chces k te bedne zesak za dobrou cenu, tak ta tesla bude fajn. Muj jediny aparat je tesla music 130 a jsem vysmaty. Ma to silu a 100 w sinus.a jestli se Ti nebude libit zvuk, kup k tomu jeste dunlop ekvalizer (mam vyzkouseny) a budes vysmaty jeste vic. Je to levnejsi varianta nez nejaky drahy zesak. Tu teslu muzes casem vymenit a ekvalizer si nechas,bo se Ti neztrati nikde.
Aha,,ja jsem osel, ,si to ctu znova a vidim ze to asi vyznelo ze ho chcu prodat. Ne nechci ho prodat, jen jsem chtel rict ze je dobry a ze by se tady tazateli hodil. Akorat nevim jak jsou dneska k sehnani. Ja si myslim ze mozna budou za chvili z techhle zesaku starozitnosti a poroste to na cene, ted mozna kdo to ma si jeste neuvedomuje co ma, a tak by byl nekdo ochotny to prodat.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Tesla music 130
Kustom Deep end 410