jinak co by se stalo kdybych dal dva singly vedle sebe? znělo by to líp než když hraju na S-S-S na krk-střed kdybych ten střed posunul na jednu či na druhou stranu?
svítící pickguard
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
svítící pickguard
reaguju tady na jeden topic, nápad vyměnit u strata pickguard za plexi 3mm silné mně zaujal...zkusím to asi taky...jen bych se chtěl zeptat (a to je proč tady zakládam nový topic). Šlo by nějak udělat aby mi ty ledky (chcu tam nacpat led diody) svítily tzv. do rytmu? jako že prostě když hraju tak by blikaly? snad mně chápete
jinak co by se stalo kdybych dal dva singly vedle sebe? znělo by to líp než když hraju na S-S-S na krk-střed kdybych ten střed posunul na jednu či na druhou stranu?
Final Frontier
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
tady je někdo chytrý
1, blbost to úplně není, jen nevím jak se ta daná elektrověc jmenuje. Je to něco na způsob ekvalizéru na Hi-fi
popř. na tomto principu fungují stroboskopy a další automatická světla na podiích
2, tak to není kámo HB, hb má společný magnet a dvě cívky, tohle by mělo dva oddělené magnety a dvě cívky
takže další nápady a příspěvky
1, blbost to úplně není, jen nevím jak se ta daná elektrověc jmenuje. Je to něco na způsob ekvalizéru na Hi-fi
2, tak to není kámo HB, hb má společný magnet a dvě cívky, tohle by mělo dva oddělené magnety a dvě cívky
Final Frontier
Jaguar master píše:tady je někdo chytrý![]()
1, blbost to úplně není, jen nevím jak se ta daná elektrověc jmenuje. Je to něco na způsob ekvalizéru na Hi-fipopř. na tomto principu fungují stroboskopy a další automatická světla na podiích
1. blbost to není tím, že to jde, ale je to blbost celkově...
2. jeden magnet mít nemusí
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
1, nepotřebuju aby někdo zkoumal jestli se to nedělá nebo jestli to je blbost, jde mi o to jestli je to proveditelné popř jak.
jinak našel by se tady nějaký šikovný elektrošikula který by udělal a lehce upravil tohle? Jestli jo tak SZ
2. viz. To základní o snímačích
Humbucker.....Jde vlastně o jakýsi „double-coil“, má 2 stejné cívky na jednom společném jádře zapojené proti sobě, tzn. sériově.
A myslím si že to že je to na jednom společném jádře, je tam to důležité.
jinak našel by se tady nějaký šikovný elektrošikula který by udělal a lehce upravil tohle? Jestli jo tak SZ
Humbucker.....Jde vlastně o jakýsi „double-coil“, má 2 stejné cívky na jednom společném jádře zapojené proti sobě, tzn. sériově.
Final Frontier
Jaguar master píše:1, nepotřebuju aby někdo zkoumal jestli se to nedělá nebo jestli to je blbost, jde mi o to jestli je to proveditelné popř jak.
1. vzdyt nic nerikam, jen chci rict, ze kvuli takovy blbosti musis vyvyst vystup ze snimace, zesilit ho aspon na uroven 0.775V a vybudit s tim tu A277D, coz uz samo o sobe je zasah tranzistorem do zvuku hned ti tu budou lidi jecet "bůůů tranzistor ve zvukovy ceste" nehlede na to, ze to bude zrat zvuk.
2. hele, ten clanek jsem cetl, je tam docela dost chyb (teda ne zrovna to o cem se bavime.) a ne, nemusi NEMUSI mit jeden magnet
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
ad1, dobře, tohle bylo první schéma co jsem našel. snad by to šlo vyvést na mikrofon či tak na něco a napájet to extra, nebo udělat minimikro zesilovač a vyvést to ze výstupu na kytaru. Pokud je to fakt až tak moc složité tak si udělám jen podsvícení 
ad2, no ale tím že dám dva S vedle sebe z toho asi ještě HB nebude
a ty tam ty magnety nemáš vůbec propojené? myslím magneticky...
ad2, no ale tím že dám dva S vedle sebe z toho asi ještě HB nebude
Final Frontier
Jaguar master píše:ad1, dobře, tohle bylo první schéma co jsem našel. snad by to šlo vyvést na mikrofon či tak na něco a napájet to extra, nebo udělat minimikro zesilovač a vyvést to ze výstupu na kytaru. Pokud je to fakt až tak moc složité tak si udělám jen podsvícení
ad2, no ale tím že dám dva S vedle sebe z toho asi ještě HB nebude![]()
a ty tam ty magnety nemáš vůbec propojené? myslím magneticky...
1. složitý BY to nebylo, jen neefektní a hlavně ne-pro-zvuk-dobrý.
2. Bude. Teda bude, pokud bude mít každej singl opačnou mag. orientaci a směr vinutí. Třeba Duncanův SH3 jsou ve skutečnosti 2 true singly vedle sebe (tím true nemyslím ty, co jsou ve fenderech.) jinak v SH8 nejsou ty 3 magnety propojený, jsou napresovaný vedle sebe tak, jako když dáš k sobě magnety stejnejma pólama k sobě, a v tom SH8 to je tak, že jsou k sobě přilepený a tím, jak se tam to pole mlátí, tak leze asi 2x silnější do strun, proto je to podle duncana nejsilnější pasiv. právě kvůli mag. poli.
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
1, a teda nelze vyvést kousek signálový cesty mimo? prostě že by to pak bylo úplně mimo, chápeš mně že? jestli to nejde tak to nejde, to připustím. Takže pokud není nijaký zvukneovlivňujíci řešení tak to bude pasivní...
ještě něco, pokud tam bude vypínač, baterka a ledky nemůže to nijak ovlivňovat ten signál? pokud to bude úplně mimo, myslím jako elmag(ické
) pole
2, takže ten druhý stačí otočit naopak? jako o 180*?
ještě něco, pokud tam bude vypínač, baterka a ledky nemůže to nijak ovlivňovat ten signál? pokud to bude úplně mimo, myslím jako elmag(ické
Final Frontier
Šlo by z té kytary udělat aktivku, zesilovač udělat dvojstupňový, jeden stupeň by ovládal ledky a druhý by normálně pouštěl signál do kabelu, což je jednak tak trochu prasárna a jednak není moc kam to nacpat. Co se týče vzájemného ovlivňování elektroniky, jde jen o to, kudy a v jakém tvaru to povedeš a jak to případně odstíníš. Hlavní problém bych ale viděl v tom, že to tam všechno nemůžeš nacpat.Jaguar master píše:1, a teda nelze vyvést kousek signálový cesty mimo? prostě že by to pak bylo úplně mimo, chápeš mně že? jestli to nejde tak to nejde, to připustím. Takže pokud není nijaký zvukneovlivňujíci řešení tak to bude pasivní...
ještě něco, pokud tam bude vypínač, baterka a ledky nemůže to nijak ovlivňovat ten signál? pokud to bude úplně mimo, myslím jako elmag(ické) pole
![]()
Co se týče humbuckeru, humbucker je takový snímač nebo spojení snímačů, ve kterém se vyruší brum. Tedy pokud budou ty singly stejně orientované a stejně vinuté, jejich sériovým zapojením získáš opět singl s dvojnásobnou velikostí a dvojnásobným výstupním napětím. Pokud bys je dal sériově, ale jeden z nich obráceně, získáš klasický humbucker. Signál je generován na základě rozdílu napětí na cívkách. Brum cítí obě cívky ve stejnou dobu stejně, takže rozdíl, tedy užitečný signál, je pro brum nulový. Struna ale kmitá v různých místech různě, takže je snímána. Na paralelní zapojení si teď nevzpomenu, už jdu spát, ale mám dojem, že tak nějak se to řeší u stratů běžně - paralelně buď s vyrušením brumu nebo "out of phase", podle požadovaného zvuku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
když dáš 2 nebo 4 mezipolohu, tak je to zapojený paralelně. Jestli to chceš seriově, tak musíš jinak přepojit kablíky. u fendru to je třeba:Jaguar master píše:ad 1, takže o kašlu![]()
ad 2, Když mám mezipolohu na přepínači kobyla-střed tak je to zapojené jak? sériově?
a jak je teda mám dát sériově ale jeden z nich obráceně? má být obráceně asi než je teď že? potřeboval bych to vysvětlit po lopatě jak to mám udělat doma.
paralelně: oba žlutý k sobě a oba černý k sobě. <- jako když se malý haranti držej spolu za ruce a chtěj si dát pusu
seriově: černej volně, žlutej s druhym černým a žlutej volně <- jako když se napojujou vagonky
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Nešetl jsem to celý, ale o elektroniku se zajímám, a věděl bych jak to udělat.
Nejjednodušší by bylo udělat si (vyleptat si plošňák) procesorovou desku, tu osadit procesorem - např. PICem (bude stačit nějaká menší - s míň výstupama). Dál bude potřeba najít místo v kytaře a tam to nějak šikovně uložit. Pošítej i s místem na baterky (mají mít přesně 5V - dle typu procesoru) a popř. na stabilizátor napětí (aby to nebyo tak lehký zničit
).
Pak bych vzal ledky (libovolný počet), spájel bych je do série a přidal k nim předřadný odpor. Jeden drát byh uzeměnil (GND) a druhej dal na nějakej pin procesoru (např. B2).
Na další pin (např. B1) bych napojil něco co snímá zvuk (mikrofon). Nebo bych tam přidal piezo a snímal otřesy nebo nějak přímo na výstup jacku nabo ještě na smíače.
Když budeš mít toto hotový, bude to chtít dát k baterkám nějakej vypínač (aby se hned nevytřískaly).
Dále by to chtělo postavit něco, s čím by šel procesor naprogramovat (tzv. programátor). Ten se propojí s počítačem a nahraje ti do procesoru co chce. K tomu bude potřeba také software, kterým přeložíš daný kód do procesoru (program ti klidně napíšu).
Doporočuju se kouknout na http://www.mlab.cz/
EDIT: Ještě mě napadlo, že by šel použít almel
(tento by byl ideální http://www.mlab.cz/Modules/AVR/ATtinySO ... 1B.cs.html ). Ty se nemusí programovat programátorem, ale stačí kabel na sériovou linku a z něj vyvést něktaré dráty. S altmelama ale nemám zkušenosti, takže ti to podrobnějc neřeknu... ale mám kamáráda co s nima dělá tak se ho poptám...
Nejjednodušší by bylo udělat si (vyleptat si plošňák) procesorovou desku, tu osadit procesorem - např. PICem (bude stačit nějaká menší - s míň výstupama). Dál bude potřeba najít místo v kytaře a tam to nějak šikovně uložit. Pošítej i s místem na baterky (mají mít přesně 5V - dle typu procesoru) a popř. na stabilizátor napětí (aby to nebyo tak lehký zničit
Pak bych vzal ledky (libovolný počet), spájel bych je do série a přidal k nim předřadný odpor. Jeden drát byh uzeměnil (GND) a druhej dal na nějakej pin procesoru (např. B2).
Na další pin (např. B1) bych napojil něco co snímá zvuk (mikrofon). Nebo bych tam přidal piezo a snímal otřesy nebo nějak přímo na výstup jacku nabo ještě na smíače.
Když budeš mít toto hotový, bude to chtít dát k baterkám nějakej vypínač (aby se hned nevytřískaly).
Dále by to chtělo postavit něco, s čím by šel procesor naprogramovat (tzv. programátor). Ten se propojí s počítačem a nahraje ti do procesoru co chce. K tomu bude potřeba také software, kterým přeložíš daný kód do procesoru (program ti klidně napíšu).
Doporočuju se kouknout na http://www.mlab.cz/
(tento by byl ideální http://www.mlab.cz/Modules/AVR/ATtinySO ... 1B.cs.html ). Ty se nemusí programovat programátorem, ale stačí kabel na sériovou linku a z něj vyvést něktaré dráty. S altmelama ale nemám zkušenosti, takže ti to podrobnějc neřeknu... ale mám kamáráda co s nima dělá tak se ho poptám...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Pikus píše:
osobně nevím, jestli je dobrý nevelkyho znalce elektroniky poustet do jednocipu
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Jaguar master píše:![]()
![]()
, no takže zítra jdu do obi pro plexi na pickguard, vyřežu to a až rozeberu kytaru tak pokračujeme dál asi jo?
protože to si budu muset nějak nakreslit. Tak prosím přes týden o help
hele, osobně ti radim, radši si ke kobyle kup buď miniHB nebo rovnou HB když si díry do picku budeš dělat sám.
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- Jaguar master