Baskytary Framus

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
afektband

Baskytary Framus

Příspěvek od afektband »

Zdarec, na bazaru se objevil inzerát, týpek prodává basu Framus. Je to podle mě fake, v životě jsem neslyšel, že by Framus vyrobil jedinou basu, od toho je přece Warwick (pozn. Framus a Warwick jsou dceřiné firmy. Framus má tatík, Warwick jeho syn).

Tak se chci zeptat, jestli jestli někdo o tom neví víc, nebo jste stejnýho názoru jako já, že jde o fake.

http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka ... on=&ins=10
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Podle toho co jsem vygoglil, tak nejake baskytary Framus se opravsu vyrabeli..
"v Rolling Stones na Star Bass basoval Billy Wyman"
Ale osobne jsem zadnou zive nevidel. V kazdem pripade, pokud je to opravdu Framuska, tak bych zabil toho majitele se samolepkama :-)
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

neni ta basa vyrobena v Rakusku?Hral som na presne takej istj base ale prave tam bola znacka basy zosuchana a nebolo to vidno aku mala znacku ale presne taka ista ten tvar,nimace,potaky a pod...povodne to malo kaoze single snimace ake tamtie na obrazku iba tam gulicky neboly a ten zvuk sa skor podobal nie na jazz bas ale na prescion
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak já dal Framus bassguitar a našlo to akrát jednu akustickou. Jinak nic.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

afektband píše:
http://www.google.cz/search?q=framus+ba ... =firefox-a
tak nevím, no, hned první odkaz :roll: :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

afektband píše:
Možná je to tím, že výraz bassguitar jsem neviděl v praxi použitý....

Pokud to budeme chtít vědět uplně přesně, stačí napsat majiteli o podrobnější foto, info.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
garde

Příspěvek od garde »

....presne na toto isté som myslel aj ja.....Framus basgitary sa normálne vyrábali a nie v Rakúsku ale v nemecku myslím, že u Dederóncov, múzeum je teraz blízko českých hraníc v Markneukirchene....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
afektband

Příspěvek od afektband »

garde píše:
....presne na toto isté som myslel aj ja.....Framus basgitary sa normálne vyrábali a nie v Rakúsku ale v nemecku myslím, že u Dederóncov, múzeum je teraz blízko českých hraníc v Markneukirchene....
Tak Framus, stejně jako Warwick je německá firma. Takže to mělo být možná naopak :wink:

garde

Příspěvek od garde »

afektband píše:....presne na toto isté som myslel aj ja.....Framus basgitary sa normálne vyrábali a nie v Rakúsku ale v nemecku myslím, že u Dederóncov, múzeum je teraz blízko českých hraníc v Markneukirchene....
Tak Framus, stejně jako Warwick je německá firma. Takže to mělo být možná naopak :wink:[/quote]

....nie som na to expert, ale neskôr Framus úplne krachol a neskôr ho oživil Warwick a teraz funguje ako dcéra Warwicka so zameraním len na sólo gitary.....

....čo je naopak?....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
fulkanely

Re: Baskytary Framus

Příspěvek od fulkanely »

Jednu mám doma, z bazaru, koupenou 95, plnou šílených nálepek, orvaný plasty,nahatý snímače který šíleně bručely. (mám je v garáži i s kobylkou). Celý se to tvářilo jako "Jazzbasa". Co je super, tak dřevo a celkové "německé" zpracování. Dodnes na ni hraju, nálepky šly naštěstí pryč (naštěstí ta zlatá Framus zůstala). Jen je ještě přelípnutá černou "Fender". Snímače DiMarcio a nová přela´dovací kobyla Steinberger jsou to jedinné co jsem musel předělat, jinak je to těžký jako prase ale i takový to má zvuk...jestli někdo chce, tak ji dnes vyfotím...JOOO, JEŠTĚ NĚCO - HRÁL NA NI DLOUHÝ ROKY I JIŘÍ VESELÝ !!...chci poslat to foto(včerejší) nějak ale nevím jak se sem strkají obrázky....jsou na mailíku basabasa@emai.cz heslo: basa1957
Naposledy upravil(a) fulkanely dne 17.12.2010 12:58, celkem upraveno 1 x.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Baskytary Framus

Příspěvek od aivn86 »

Klidně ji vyfoť a nejlíp kdyby jsi měl i fotku toho jak jsi to donesl domů :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“