Line6 Toneport GX vs. Studio GX
Pravidla fóra
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Line6 Toneport GX vs. Studio GX
Je v tom nejak moc velky rozdil? Hlavne, co se tyce kvality, nebo se priplacit jen za ten software a plug-in? 
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Noo pokud vim, Toneport je starší verze, a už ho přestali uplně vyrábět.
Studio GX je tedy pokračovatel. Má víc efektů, preampů a zřejmě nové převodníky atd. Kvalita záznamu je stejná 24bit/96khz.
Pokud tam neni veliky cenovy rozdil, bral bych samozrejme to novejsi Studio GX, uz jen kvuli pravidelné aktualizaci softwaru a novejsi technologii atd atd, Studio GX stoji tusim kolem 2k což je cena parádní
Studio GX je tedy pokračovatel. Má víc efektů, preampů a zřejmě nové převodníky atd. Kvalita záznamu je stejná 24bit/96khz.
Pokud tam neni veliky cenovy rozdil, bral bych samozrejme to novejsi Studio GX, uz jen kvuli pravidelné aktualizaci softwaru a novejsi technologii atd atd, Studio GX stoji tusim kolem 2k což je cena parádní
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
já mam objednaný studio gx za velmi výhodnou cenu z kytar.cz 
jakmile mi to přistane doma, tak poreferuju...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
No mě by zajímalo jestli stačí na to domácí nahrávání Stufio GX nebo je lepší si připlatit za pod studio UX1 co myslíš pupacku poraď měpupack píše:Noo pokud vim, Toneport je starší verze, a už ho přestali uplně vyrábět.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nooo kvalitativně jsou na tom stejně, jde o to, že Ux1 má dva vstupy (pro nahravání zaroven ze spevem trebas) takze zalezi jak chces, myslim ze by ti bohate stacilo Studio GX pokud nechces nahravat dva zdroje naraz, to je defacto jedinej rozdil ty dva vstupy. má to par simulaci navic, ale konkretne u tebe to muze byt fuk, kdyz mas boss gt6panedge píše:No mě by zajímalo jestli stačí na to domácí nahrávání Stufio GX nebo je lepší si připlatit za pod studio UX1 co myslíš pupacku poraď měpupack píše:Noo pokud vim, Toneport je starší verze, a už ho přestali uplně vyrábět.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ok, poreferuj pak, jsem zvedav, myslim ze budes spokojenCrowley píše:já mam objednaný studio gx za velmi výhodnou cenu z kytar.cz
nooo kvalitativně jsou na tom stejně, jde o to, že Ux1 má dva vstupy (pro nahravání zaroven ze spevem trebas) takze zalezi jak chces, myslim ze by ti bohate stacilo Studio GX pokud nechces nahravat dva zdroje naraz, to je defacto jedinej rozdil ty dva vstupy. má to par simulaci navic, ale konkretne u tebe to muze byt fuk, kdyz mas boss gt6
[/quote]
No jo máš reht ,sem si to myslel,stejně než se s tím naučím tak mě bude 40
,copak o ten program se simulacema nemám strach to se naučím během nanosekundy snad,ale nahrávání ,ajajaj a ještě pak s webkou dohromady to bude životní zápas 
No jo máš reht ,sem si to myslel,stejně než se s tím naučím tak mě bude 40
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Já měl ten Toneport GX. Je to totální sranec, zvuk na hovišo, propojitelnost s PC velice problematická. Aby to pobral nějaký program jako vstup z USB jsem bojoval tři dny a nedal jsem to a to nejsem BFU a proklikal a vyzkoušel jsem komplet všechny možnosti ovladačů. Odposlech přes PC nelze, jenom přes zdířku na zadku krabičky...
Hned šel z domu, jsem rád, že jsem se ho zbavil. Od mých zkušeností s Line 6 Ubermetalem, Toneportem a kombama Spider trpím velkou averzí vůči značce Line6. Je to absolutně (k)anální zboží.
-toť můj názor
Hned šel z domu, jsem rád, že jsem se ho zbavil. Od mých zkušeností s Line 6 Ubermetalem, Toneportem a kombama Spider trpím velkou averzí vůči značce Line6. Je to absolutně (k)anální zboží.
-toť můj názor
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
no tak to je výborný a zase nevím coDemilich píše:Já měl ten Toneport GX. Je to totální sranec, zvuk na hovišo, propojitelnost s PC velice problematická. Aby to pobral nějaký program jako vstup z USB jsem bojoval tři dny a nedal jsem to a to nejsem BFU a proklikal a vyzkoušel jsem komplet všechny možnosti ovladačů. Odposlech přes PC nelze, jenom přes zdířku na zadku krabičky...
-toť můj názor
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no to je tak, když si člověk koupí něco a neví k čemu to vlastně je..Demilich píše:Já měl ten Toneport GX. Je to totální sranec, zvuk na hovišo, propojitelnost s PC velice problematická. Aby to pobral nějaký program jako vstup z USB jsem bojoval tři dny a nedal jsem to a to nejsem BFU a proklikal a vyzkoušel jsem komplet všechny možnosti ovladačů. Odposlech přes PC nelze, jenom přes zdířku na zadku krabičky...
-toť můj názor
1. zvuk se ti líbit nemusí to je subjektivní (hlavně nechápu proč sis to kupoval nebo sis to snad nezkoušel? neposlechl ukázky atd?..
2. že byl u tebe problém s nastavením, také tvá věc, záleží na spoustě okolností a tvém pc a tvých schopnostech, těžkou posoudit, ja s Line6 co se zapojení nikdy problém neměl. Otázkou taky zůstává jestli ten soft co máš a nechtel ti toneporta vzit je legální a tudíž bezproblémový atd atd
3. Odposlech přes PC? a jak asi
4. Ubermetal a kombo spider: no tam je to jednoduché, kombo a efekty si člověk koupí proto, že se mu líbí jak hrajou, jeslti sis to nevyzkoušel, rovnou koupil a pak se ti to nelíbilo tak to není žádný argument proti kvalitě výrobku.. zvuk komba a efektů se ti bud líbí nebo ne, tot vše
já si zase na výrobky Line6 stěžovat nemůžu (a další miliony lidí asi také ne když je používají...) Cele je to o tom, než si něco koupim, zjistim jak to funguje a jestli je to pro mě vhodné, tot vse
Pupack:
1) Ukázky jsem poslouchal. Poslouchal jsi je ty? Já třeba poslouchal kdysi ukázky na internetu všechny ukázky na Ubermetal. Můžu ti říct, že takový zvuk, jaký mají na nahrávkách na ofic stránkách z něj nedostaneš, je diametrálně jiný v reálu. To samé i u Toneportu.
2) Soft Toneportu samozřejmě legální byl a u jiných programů vycházel z jejich naprogramování. Například ve Fruity Loops 7 nepoužitelné - při nahrávání se zdvojovala podkladová stopa, protože docházelo k špatnému chápání zvukového USB vstupu zakořeněném v nasatveních win XP.
3) Čemu se divíš? To mám kvůli malé krabičce nízké kvality vždy při nahrávání předrátovávat celou soustavu kabelů co mi vede za PC jen abych si poslechl odposlech? To snad vývojáři softu Toneportu nemyslí vážně. Nechápu, proč ten soft prostě neposílá nějaký stream, či to nemá nějak ošéfované, aby to hrálo normálně přes PC bedny ze zvukárny v PC, určitě by to nebylo složité
(kdyby někdo chtěl) Tudíž se mi prostě nelíbí hlavně ta koncepce toho.
4) Ubermetal jsem poslouchal na netu + viz bod 1. Komba spider jsem testoval v hudebninách, díky bohu, kdybych si je koupil, ach mé nervy... A to mě asi znáte, že já trandový zvuk můžu, ale tohle fakt NE... Navíc když chci něco zkusit, tak si to koupím a neřeším to roky tady na fóru kecama a probdělýma nocma nad porovnáváním toho s tamtím, tak jsem si ubera a toneporta koupil, zkusil a šel dál prakticky beze ztráty pro mě. Právě naopak, mám alespoň live experience
Navíc v případě Toneportu si myslím, že asi těžko zjistíš, jak se to doopravdy chová ty vstupy a jak se nastavujou
Takže jestli si ho borec koupí, přeju mu hodně štěstí.
Proto si na Line6 stěžuju a nemám jejich výrobky v cenové kategorii pod x desítek tisíc rád. Jak jsem již psal, je to můj názor, podpořen mou zkušeností a that's it
1) Ukázky jsem poslouchal. Poslouchal jsi je ty? Já třeba poslouchal kdysi ukázky na internetu všechny ukázky na Ubermetal. Můžu ti říct, že takový zvuk, jaký mají na nahrávkách na ofic stránkách z něj nedostaneš, je diametrálně jiný v reálu. To samé i u Toneportu.
2) Soft Toneportu samozřejmě legální byl a u jiných programů vycházel z jejich naprogramování. Například ve Fruity Loops 7 nepoužitelné - při nahrávání se zdvojovala podkladová stopa, protože docházelo k špatnému chápání zvukového USB vstupu zakořeněném v nasatveních win XP.
3) Čemu se divíš? To mám kvůli malé krabičce nízké kvality vždy při nahrávání předrátovávat celou soustavu kabelů co mi vede za PC jen abych si poslechl odposlech? To snad vývojáři softu Toneportu nemyslí vážně. Nechápu, proč ten soft prostě neposílá nějaký stream, či to nemá nějak ošéfované, aby to hrálo normálně přes PC bedny ze zvukárny v PC, určitě by to nebylo složité
4) Ubermetal jsem poslouchal na netu + viz bod 1. Komba spider jsem testoval v hudebninách, díky bohu, kdybych si je koupil, ach mé nervy... A to mě asi znáte, že já trandový zvuk můžu, ale tohle fakt NE... Navíc když chci něco zkusit, tak si to koupím a neřeším to roky tady na fóru kecama a probdělýma nocma nad porovnáváním toho s tamtím, tak jsem si ubera a toneporta koupil, zkusil a šel dál prakticky beze ztráty pro mě. Právě naopak, mám alespoň live experience
Proto si na Line6 stěžuju a nemám jejich výrobky v cenové kategorii pod x desítek tisíc rád. Jak jsem již psal, je to můj názor, podpořen mou zkušeností a that's it
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Demilich:
1. No tak ukazky jsou hrané s jinou kytarou, s jiným kombem než máme my, to je logické že nebudeš mít se svým vybavením totožný zvuk. A už vůbec ne na tranzistoru ala Crate...Hlavní je SI TO VYZKOUŠET
jestli se ti to bude líbit, bo co člověk to názor na zvuk jiný, a tak to ma byť 
2. U Toneportu dostaneš naprosto stejný zvuk jaký je v ukázkách, protože tam je to dané, je to externí zvukovka která nahrává kvalitativně stejně na každém PC, a proste nahrava to co do ní jde, nic víc..a ty efekty které tam jsou jsou naprosto shodné s PODxt efektama...Jediné co , tak maximalně si to může člověk zmrvit sám svojí neschopností a neznalostmi recordingu, jako mastering apod.
3. Čemu se divím?
.. Zvukovka v PC nemůže NIKDY V ŽIVOTĚ přehrávat to, co hraje jiná zvukovka
myslíš že si předávají navzájem data?
jak? takhle to funguje u VŠECH EXTERNÍCH ZVUKOVEK
CO DO ZVUKOVKY JDE TO I PŘEHRAJE = když chceš slyšet co hraješ přes TONEPORT musíš mít zaplé repráky nebo sluchátka v TONEPORT a ne ve zvukovce v PC která s tím nemá nic společného
když chceš přehrávat něco ze zvukovky v PC také máš REPRODUKTORY VE ZVUKOVCE V PC a ne třeba v tiskárně
ZVUKOVKA MÁ PROSTĚ VSTUP A VÝSTUP
čili maximalne co muzes udelat je jeste propojit vystup Externi zvukovky s line in v PC 
4. Spider a Ubermetal jsis vyzkoušel, a to je dobře, nelíbilo, nekoupils a tak to ma byt
jak řikám, každýmu se líbí jinej zvuk. Podle toho ale že se ti ten zvuk nelíbí, nemůžeš přeci ostatním radit, že je to s****a, to mi jako FÉR NEPŘIJDE.. stačí říct že se ti to nelíbí.. a tim to končí 
a jak se chová input u toneportu?
jak by se mel chovat, je to jen input do ktereho strcis kabel a v recording softwaru to nahrava to co do toho jde, efekty jsou pak totozne s mojim PODXt
MĚ JEN VADÍ ŽE ZHODNOTÍŠ NĚCO JAKO KANÁLNÍ ZBOŽÍ, JENOM PROTO, ŽE SE TI NELÍBÍ ZVUK JEJICH EFEKTŮ.. A ŽE NEVÍŠ ZÁKLADNÍ VĚC, ŽE EXTERNÍ ZVUKOVKA NEBUDE HRÁT Z INTERNÍ ZVUKOVKY
tot vše no
jinak nic ve zlém

Dark Axel: smazán duplicitní příspěvek
jeste pridam par ukazek jak studio gx umí hrát:
canon rock - http://www.youtube.com/watch?v=3JeN_4WsrOo
RockNFalkemar - http://www.youtube.com/watch?v=gc8XNIdvDHo
celkove demo - http://www.youtube.com/watch?v=de-mdMf6u30
Naruto OST - http://www.youtube.com/watch?v=IfUrTDpCj_E
system of a down - http://www.youtube.com/watch?v=tzXov_KZRzc
Korn - http://www.youtube.com/watch?v=2x7m-4aH3hg
1. No tak ukazky jsou hrané s jinou kytarou, s jiným kombem než máme my, to je logické že nebudeš mít se svým vybavením totožný zvuk. A už vůbec ne na tranzistoru ala Crate...Hlavní je SI TO VYZKOUŠET
2. U Toneportu dostaneš naprosto stejný zvuk jaký je v ukázkách, protože tam je to dané, je to externí zvukovka která nahrává kvalitativně stejně na každém PC, a proste nahrava to co do ní jde, nic víc..a ty efekty které tam jsou jsou naprosto shodné s PODxt efektama...Jediné co , tak maximalně si to může člověk zmrvit sám svojí neschopností a neznalostmi recordingu, jako mastering apod.
3. Čemu se divím?
CO DO ZVUKOVKY JDE TO I PŘEHRAJE = když chceš slyšet co hraješ přes TONEPORT musíš mít zaplé repráky nebo sluchátka v TONEPORT a ne ve zvukovce v PC která s tím nemá nic společného
4. Spider a Ubermetal jsis vyzkoušel, a to je dobře, nelíbilo, nekoupils a tak to ma byt
a jak se chová input u toneportu?
MĚ JEN VADÍ ŽE ZHODNOTÍŠ NĚCO JAKO KANÁLNÍ ZBOŽÍ, JENOM PROTO, ŽE SE TI NELÍBÍ ZVUK JEJICH EFEKTŮ.. A ŽE NEVÍŠ ZÁKLADNÍ VĚC, ŽE EXTERNÍ ZVUKOVKA NEBUDE HRÁT Z INTERNÍ ZVUKOVKY
jinak nic ve zlém
Dark Axel: smazán duplicitní příspěvek
jeste pridam par ukazek jak studio gx umí hrát:
canon rock - http://www.youtube.com/watch?v=3JeN_4WsrOo
RockNFalkemar - http://www.youtube.com/watch?v=gc8XNIdvDHo
celkove demo - http://www.youtube.com/watch?v=de-mdMf6u30
Naruto OST - http://www.youtube.com/watch?v=IfUrTDpCj_E
system of a down - http://www.youtube.com/watch?v=tzXov_KZRzc
Korn - http://www.youtube.com/watch?v=2x7m-4aH3hg
Pupack-já dám na tebe a jdu si objednat tel novej Line6 gx studio..věřím že se mi to líbit bude a jestli ne tak s náma do Polska nejedeš 
Ano, tak jsem úplně hloupý franta, že jsem čekal že to bude fungovat jak já myslel. Mám levé ruce na nastavení a nekvalitní gear, takže se vlastně nic nestalo, jen jeden blbec (já) na internetu šíří bludy, které každý ví a zbytek je věc sluchu, takže total OT.
Přestávám sem psát své názory na cokoli, protože jsem blb.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ale tak to zase zveličuješ, ale kdyby jsi napsal: "zkoušel jsem ubermetal a spidera a nelíbilo se mi jak hrajou"Demilich píše:Ano, tak jsem úplně hloupý franta, že jsem čekal že to bude fungovat jak já myslel. Mám levé ruce na nastavení a nekvalitní gear, takže se vlastně nic nestalo, jen jeden blbec (já) na internetu šíří bludy, které každý ví a zbytek je věc sluchu, takže total OT.
"myslel jsem že při zapojení externí zvukovky mi bude hrát zvuk z interni ale není to tak"
tak by to bylo ok, me jen trosku zamrzelo a nastvalo ze si nesetril dost hrubejma slovama komplet znacku Line6 - a pritom to s tou externi zvukovkou plati u vsech a to ze se nekomu libi / nelibi ten ci onen efekt ci kombo je prirozene a neznamena to ze je ta znacka stoji za hovinko
psal jsem ze to nemyslim ve zlem
Naposledy upravil(a) pupack dne 8.04.2009 22:29, celkem upraveno 3 x.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tam jde o to, jestli chces pouzivat zvuky ze sveho boss gt6 k nahravani, kup si normal externi zvukovku bez simulaci, neco jako m-audio fastrack atdpanedge píše:Pupack-já dám na tebe a jdu si objednat tel novej Line6 gx studio..věřím že se mi to líbit bude a jestli ne tak s náma do Polska nejedeš
jestli chces hrat simulace a efekty od line6 pro nahravni do pc tak si porid to studio gx a bosse si nech na zapojeni pres kombo.. je potreba si ujasnit co od toho ocekavas, a s tim polskem pocitam, zadny vyhruzky
tam jde o to, jestli chces pouzivat zvuky ze sveho boss gt6 k nahravani, kup si normal externi zvukovku bez simulaci, neco jako m-audio fastrack atd
jestli chces hrat simulace a efekty od line6 pro nahravni do pc tak si porid to studio gx a bosse si nech na zapojeni pres kombo.. je potreba si ujasnit co od toho ocekavas, a s tim polskem pocitam, zadny vyhruzky
[/quote]
Jo já chci používat simulace od Line6 ,neboj zas takovej neandrtálec nejsem ,abych nevědě co od toho chci ..
...No vidíš já tě teď můžu krásně vydírat 
Jo já chci používat simulace od Line6 ,neboj zas takovej neandrtálec nejsem ,abych nevědě co od toho chci ..
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jo já chci používat simulace od Line6 ,neboj zas takovej neandrtálec nejsem ,abych nevědě co od toho chci ..panedge píše:tam jde o to, jestli chces pouzivat zvuky ze sveho boss gt6 k nahravani, kup si normal externi zvukovku bez simulaci, neco jako m-audio fastrack atd
jestli chces hrat simulace a efekty od line6 pro nahravni do pc tak si porid to studio gx a bosse si nech na zapojeni pres kombo.. je potreba si ujasnit co od toho ocekavas, a s tim polskem pocitam, zadny vyhruzky![]()
![]()
noo jestli budeš studio gx pouzivat ciste komplet tak budeš mít stejnej zvuk jako ja z PODxt neli lepší