Ibanez GAX30 vs. Cort X2 atp.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Ibanez GAX30 vs. Cort X2 atp.

Příspěvek od sEmprE »

Zdravím,
možná už to tu někdě je (tlačítko hledat jsem použil), ale nenašel jsem to, co potřebuji vědět.
Chtěl bych se zeptat jestli mám jít do Ibanez GAX30 s malým 10 W kombem za 3000 Kč (je rok stará, ale vypadá úplně jako nová) a nebo si radši koupit novou Cortku X2. Nebo popřípadě mi navrhněte prosím jinou Cortku v této cenové relaci.
Spíš by mně zajímali konkrétní věci. Spoustu věcí jsem si vyhledal, ale potřeboval bych přímo srovnání. V čem je lepší tahle Ibanezka oproti té Cortce, v čem je zase lepší Cortka a jestli se to za tu cenu vyplatí (za ty 3000 Kč). Prostě bych potřeboval nějáký názor na věc. :) Předem děkuji. Hlavně mně prosím neukamenujte za to, že toto téma se tu několikrát omývalo. Srovnání této Ibanezky a tohoto Cortu tu asi ještě nebylo. :D
Btw.... ještě mi padla do oka Fokuska stratocaster, ale to jen tak mimochodem.... Jo a ještě úplně poslední věc.... Jasné je, že bych se chtěl ubírat do metalových končin :D
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Tak se stratem za 3000 a 10w kombem bys toho v metalu moc neudělal (na pořádný strat a pořádný apec by to šlo). Cort X2 jsem viděl 2 a obě nic moc...jak zvukově tak hlavně zpracováním..gax jsem pouze viděl ale nehrál jsem na něj...ono to bude vcelku jedno..
nahodil jsi tu 3 naprosto odlišné kytary, tudíž nejspíš úplně nevíš co chceš a tak si vyber to co se ti líbí a máš klid...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to celkem fuk - oboji bude chtit vymenit snimace, jinak to bude hrat hodne lowendove :D Cortka ma sice tremolo, ale podle obrazku by to melo byt jen jednozvratny, tak to takovej pru*er snad byt nemuze. Mne osobne se na GAXku blbe hralo vsede, X1 ma v tomhle vyhodu, je to klasickej tvar.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Napíšu to sem zase, potřetí.... Hrál jsem na tu X-2 docela dlouho jednou za týden u učitele, a byla fakt dost špatná. Blbej zkroucenej krk, vyschlej hmatník, kobyla nakřivo a mj. třeba debilně umístěný kolík na popruh. Fakt nestojí ani za "hoďdokanálu"

GAXku jsem jednou zkoušel u kámoše, byla docela v poho, jen ty snímače, a byla docela podobná SGčku, takový nasraný, čitelný, upištěný zvuk...

Můžu ti něco na metal nabídnout, ale poslední dobou tu vládne celkem dikratura, mrkni se na tržiště, pošlu ti i PM.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja myslim, ze GAX30 je slusna kytara do zacatku, ja jsem na ni zacinal a minimalne tehdy nemela konkurenci, ted to taky tak slavny neni :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

s GAXkou problémy nemám :D na toho Corta sem hrál a ta GAXka mi příde pohodlnější... tim že sem díky ní zvyklej na těžší kytary tak mi ta Cortka pstě nesedla... až na ty snímače asi GAXka... :wink:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Jo tak díky za názory, takhle rychle jsem to nečekal. Já jsem víceméně rozhodnutý, protože skoro novou Gaxku i s kombem za 3000 Kč (ještě dva roky záruka) to celkem jde. Samozřejmě pokud mně to bude bavit i nadále, tak plánuji třeba za rok lepší kytaru, to je samozřejmost. Ale zase si říkám, kdyby mě to bavit přestalo, tak tuhle kytarku v pohodě za 3000 Kč zase prodám. :wink:
Kdyžtak, tady jsem dal fotky přímo té, pro kterou bych si měl v sobotu jet. Já vím, že z fotek se toho moc nepozná, ale myslím, že i když je kytara přibližně rok stará, vypadá skvěle, co myslíte ? Btw.... je tam i to kombo, ale myslím, že to žádná sláva nebude, ale snad to bude stačit chvíli. :) http://sempre.rajce.idnes.cz/Ibanez_GAX30/
92ChazzyChazz

sEmprE píše:Jo tak díky za názory, takhle rychle jsem to nečekal. Já jsem víceméně rozhodnutý, protože skoro novou Gaxku i s kombem za 3000 Kč (ještě dva roky záruka) to celkem jde. Samozřejmě pokud mně to bude bavit i nadále, tak plánuji třeba za rok lepší kytaru, to je samozřejmost. Ale zase si říkám, kdyby mě to bavit přestalo, tak tuhle kytarku v pohodě za 3000 Kč zase prodám. :wink:
Kdyžtak, tady jsem dal fotky přímo té, pro kterou bych si měl v sobotu jet. Já vím, že z fotek se toho moc nepozná, ale myslím, že i když je kytara přibližně rok stará, vypadá skvěle, co myslíte ? Btw.... je tam i to kombo, ale myslím, že to žádná sláva nebude, ale snad to bude stačit chvíli. :) http://sempre.rajce.idnes.cz/Ibanez_GAX30/
nemám rád černý kytary :D proto mám GAXku bílou :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Jj, ale spíš mně zajímá, jestli jsi na té kytaře neviděl něco podezřelého. :D Já tomu až takhle nerozumím.... vlastně skoro vůbec. :D :D
92ChazzyChazz

sEmprE píše:Jj, ale spíš mně zajímá, jestli jsi na té kytaře neviděl něco podezřelého. :D Já tomu až takhle nerozumím.... vlastně skoro vůbec. :D :D
tak na fotkách poznáš akorát jestli neni otlučená nebo tak... a vypadá dobře no, tak snad bude v pohodě... :D

sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Prosím prosím, ještě někdo se kdyžtak vyjádřete, jestli na fotkách není něco podezřelého a jestli to bude dobrá koupě ? Samozřejmě, že si kytaru vyzkouším, ale jestli na fotkách je ten krk v pohodě, nebo snímače atd....
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Z těch fotek se fakt moc poznat nedá. :) Krk je potřeba vidět od hlavy k tělu (nebo obráceně), snímače je potřeba zase slyšet.

Možná je to normální, možná se mi to jen zdá a možná byl dneska jen dlouhej den, ale není ten ladící kámen na kobylce u třetí struny nějak nakřivo? :shock:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

WoW, na něco jsem přišel !!!! Že by to byl podvod ? Nevyrábí se náhodou Ibanez v Indonesii ? Ja jsem koukal na fotky jiných Ibanez, a ze zadu na hlavici bylo Made in Indonesia a tady na té je Made in China !!!! Co myslíte, je to podvod ? A prosím odepište rychle !! :(
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A věř nebo ne, velká spousta Ibanezek se dělá/dělala v Japonsku. A falešný nejsou. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Takže myslíš, že to neni podvod ? Koukal jsem ještě a vidím, že to má i jiný ty kolečka volume a tune....
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ty se dají snadno vytáhnout a koupit jiný. ;)

EDIT: Třeba tohle je zajímavý, ale takovejch peněz bych za to nedal.

sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Jo to jo, ale jestli je tohle vůbec Gax 30 víš.... Jeden chlap mi na meil taky poslal Gax30 a tadyta a ta jeho se liší v mnoha ohledech.... jiný kolečka, jiný Made in...., tak trochu jiný tělo (když se na to podíváš pořádně), a taky zezadu na hlavici jak je to číslo, tak by to mělo začínat písmenem I (když je to ibanez) a tadyta má úplně jiný číslo a jinak je to rozmístěný atd.... Prosím pomozte..
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Bummer píše:Ty se dají snadno vytáhnout a koupit jiný. ;)

EDIT: Třeba tohle je zajímavý, ale takovejch peněz bych za to nedal.
U bacha maj podobný,akorát za tak 5x nižší cenu,kdybys chtěl. :wink:
sEmprE píše:Jo to jo, ale jestli je tohle vůbec Gax 30 víš.... Jeden chlap mi na meil taky poslal Gax30 a tadyta a ta jeho se liší v mnoha ohledech.... jiný kolečka, jiný Made in...., tak trochu jiný tělo (když se na to podíváš pořádně), a taky zezadu na hlavici jak je to číslo, tak by to mělo začínat písmenem I (když je to ibanez) a tadyta má úplně jiný číslo a jinak je to rozmístěný atd.... Prosím pomozte..
jestli to I nebude spíš ta Indonesia. :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To tělo mi teda přijde stejný. Ale víš co? Ideální by bylo, kdyby ses zašel podívat do nějakýho obchodu na "skutečnou" GAXku a porovnal si je sám. Tohle hašteření nemá velkej smysl.

sEmprE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sEmprE »

Tak jsem to nafotil a ukázal, co myslím.... podívejte, snad to přečtete.... http://sempre.rajce.idnes.cz/Co_je_IBAN ... 0_a_co_ne/
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“