zadní kryt potenciometrů, SG

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
...EDGE...

zadní kryt potenciometrů, SG

Příspěvek od ...EDGE... »

Zdravim, mam dalsi mensi dotazek.
U ted nedavno kupovane kytary Bach SG jsem si vsiml, ze output konektor je ponekud povoleny a rusilo to signal, a chci vedet, zda-li se k nemu mohu dostat odmontovanim zadni krytky. Pripadne jeste lepe: jak odmontovat zadni krytku...je prisroubovana, tak jsem cekal ze odsroubuju a vemu, ale tak to ocividne neni. Je tam nejak zvlastne pridelana, aby ji laik nemohl odmontovat, nebo jsem jen super blb? :roll:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Output konektor utahnes matici, ktera ho drzi na te desticce, ke ktery je pridelanej. A kryt by mel jit sundat presne tak, ze odsroubujes a oddelas.

(nebo si zkus vygooglovat SG disassembly :lol: )
...EDGE...

Ale ta mala k***a tam zapadla bo ta matice byla povolena a kdovico, matici koupim novou a pak utahnu, o to nejde.
Jen se k ni ted musim dostat zezadu. Svata dobroto, to jsou mi metody, mam pocit, ze to rozrezu a koupim novy kryt :roll: :!:
...EDGE...

Tak vyborne, odmontoval jsem s troskou dobre vule to hovadko bozi, vsechno drzi jak ma, a je to tu co? Je tu stary novy problem, vubec nezabira tonova clona, ani na jednom snimaci.
To delalo uz predtim. Proste jedu na oba snimace a at uz mam ton na max c na min tak to nedela se zvukem zadny rozdil.
Tudiz...neni to tim, ze bych udelal neco s elektronikou ci nejakym kontaktem, to vylucuju a nejsem ochoten si to pripustit.
Je mozne, ze by to bylo nekvalitnimy kabely? (a jakoze nekvalitni JSOU)
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

...EDGE... píše:Tak vyborne, odmontoval jsem s troskou dobre vule to hovadko bozi, vsechno drzi jak ma, a je to tu co? Je tu stary novy problem, vubec nezabira tonova clona, ani na jednom snimaci.
To delalo uz predtim. Proste jedu na oba snimace a at uz mam ton na max c na min tak to nedela se zvukem zadny rozdil.
Tudiz...neni to tim, ze bych udelal neco s elektronikou ci nejakym kontaktem, to vylucuju a nejsem ochoten si to pripustit.
Je mozne, ze by to bylo nekvalitnimy kabely? (a jakoze nekvalitni JSOU)
Neni to SG od Stagga? Tam je totiž tónovka jen na okrasu. :lol:
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Najdi si někde scéma zapojení a zkontroluj si to podle toho - jestli je to zapojené dobře. Jestli jo, tak zkus pohýbat s drátama, co jsou napájené na potenciometrech (případně přepájet) a nebo překontoluj, jestli náhodou není něco zkratované - stačí jen vlásek z kabelu a může to dělat neplechu.

Jestli nic nepomůže, tak zkus vyfotit vnitřek té kytary v pořádném rozlišení a hoď to někam sem - víc hlav víc ví :lol:
...EDGE...

Otis: To fakt ne, je to SG od Bacha, kvalitativne je kilak nad Staggem. Stagg jsou kabely, takze bych se nedivil, kdyby cast problemu byla v nich...

Ohryzek: Rozkaz!

EDIT: http://img167.imageshack.us/my.php?image=zapojeni.jpg
Takze tak no..moc se nesmejte a neplacte.

EDIT2: disasterpiece, asi jo, ve snimacich a hardwaru, pardonek.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 15.04.2009 18:15, celkem upraveno 1 x.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

mozna ze im dosli 500k potaky a tak ti tam prdli 250k :roll:
dratky vypadaji docela v klidu tak ze nvm...
BTW: nema to bejt v jine sekci?
Regular John

Příspěvek od Regular John »

No když jsem to porovnával se zapojením v mojem SGčku, tak to vypadá dost jinak :? Nedokážu ale říct, co je špatně, kytarové kábly by na tónovou clonu snad mět vliv neměly, teda aspoň jsem se s tím nikdy nesetkal
...EDGE...

Regular John píše:No když jsem to porovnával se zapojením v mojem SGčku, tak to vypadá dost jinak :? Nedokážu ale říct, co je špatně, kytarové kábly by na tónovou clonu snad mět vliv neměly, teda aspoň jsem se s tím nikdy nesetkal
Tak je jasne, ze streva Gibsona a streva Bacha asi budou vypadat ponekud...rozdilne no.
Zkusim s tim jeste pohybat... :?

EDIT: Tonove clony jsou na te fotce jakoby ty dva vpravo nad sebou no..
Regular John

...EDGE... píše:
Regular John píše:No když jsem to porovnával se zapojením v mojem SGčku, tak to vypadá dost jinak :? Nedokážu ale říct, co je špatně, kytarové kábly by na tónovou clonu snad mět vliv neměly, teda aspoň jsem se s tím nikdy nesetkal
Tak je jasne, ze streva Gibsona a streva Bacha asi budou vypadat ponekud...rozdilne no.
Jasně, ale furt jsou to jen dráty, které musí být správně zapojené, aby to jelo :)

Jestli jsem to správně pochopil, to s tou tónovou clonou se ti už někdy stalo a zase se to rozjelo?
...EDGE...

No tady na zacatku tematu jsem psal, ze jsem vlastne jakoby premontoval ten output, protoze ta tonova clona proste obcas jela a obcas ne...
Ale kdyz ne, stacilo zakvedlat kablem semo tamo a uz to faralo, tak jsem myslel, ze byl spatny kontakt nebo co a znovu to tam nasadil. No a ted nepomaha ani to.
kubog

Příspěvek od kubog »

Ak Ti to pomôže mám velmi staru fotku čriev môjho Ex Gibson SG Standardu z roku 1993

Obrázek
Regular John

Zrovna jsem tady chtěl hodit fotku té samé kytary hehe :lol:
...EDGE...

U Gibsonovych si s tim asi davaji vic zalezet...
Je to teda jine no, jak porovnavat muj pokoj a pokoj nejake rozumne cistotne slecny :twisted:
Kruci
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já to mám ve vnitřku zapojené skoro stejně (SG Apollo) - zkus zapojit kytaru do komba, brnkat na ni něco a při tom procházej potenciometry a hýbej s drátama - zkus se zaměřit hlavně na ty červené signálové, co jdou k tónovým clonám a žlutý (uzemňovací) mezi něma - jestli se při zahýbání drátem ozve praskání, rany a podobný frmol, tak si na správné adrese (ten spoj přepájet). Jestli se nic neděje, tak stejně zkontroluj i ty červené kondíky u clony.

Jestlis tím nic nezjistil, tak zkus vyměnit ten kabel (o tom ale pochybuju - to by ti do komba musel lézt fakt kanálózní zvuk, aby nebyla poznat tónová clona :lol: )

P.S: Jaktože mám v kytaře značkové kabely zn. "Kuk Je Tong Shin" :?: :evil: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“