lexicon MX 300 + Logic8

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
servus

lexicon MX 300 + Logic8

Příspěvek od servus »

Mám tento problém. Když chci používat Lexicon MX 300 coby hardwarový plugin v Logic 8, tak nedostávám procesovaný signál zpět do Logicu. Z compu do lexiconu neprocesovaný odchází a z lexiconu do kompu procesorovaný taktéž, ale v Logicu mi hraje stále neprocesovaný. Dělám na Apple G5 a v audio midi setupu mám nastavenou aktuální zvukovku, v logicu také. Ponejspíše to bude nějaká ptákovina. Netušíte někdo jaká?
Děkuji
Luboš
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

hele hned nazačátek bych rád uved, že si o xxxxxx levlů výš než já, ale přesto mi to nedá a zkusím takovou blbost.... Nemá ten efekt náhodou dva výstupy? direct (nezměněnej) out a FX out?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
servus

Příspěvek od servus »

No s tou urovní bych to nepřeháněl, já si poměrně často při masteringu moc chytře nepřipadám. U Lexiconu, pokud ho chci používat jako hardwarový plugin, používám digitální vstup/výstup. A jak říkám - z kompu do něj signál jde, z lexiconu odchází již zefektovaný (když to z něj pošlu přímo na převodník, takto tam je), ale neproleze mi zpátky do kompu. A nebo proleze a je něco blbě nastaveného v Logic, protože tam mi to hraje, jakoby Lexicon neexistoval.

Luboš
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

:-)

Příspěvek od pavlii »

Mhm...všechno je otázka routování a monitorace. Když nahráváš do Logicu (třeba zpěv) - je to slyšet přes Logic? Čili - používáš Logic i pro monitorování během nahrávání nebo ne?

Z popisu dotazu není zřejmé KDY to není slyšet, předpokládám, že během přehrávání, kdy je slyšet jen ta stopa (stopy), které jsou v Logicu již nahrané a není slyšet efektovaný signál, který leze z Lexiconu. Chyba může být v:

1. Špatně nastaveném vstupu, do kterého (kterých - pravděpodobně to budou vstupy 2) je Lexicon připojen.

2. Vypnutém monitorování skrz Logic (pravděpodobně díky latenci), takže není prostě slyšet příchozí signál.

Zkoušel jsi nahrát novou stopu, kde by měl být ten efektovaný signál? Pokud by se to povedlo, bylo by vše vysvětleno (bod 2), pokud by se nic nenahrálo, bylo by to vysvětleno (bod 1).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
servus

Příspěvek od servus »

Děkuji za odpověď.
Pokud nahrávám do Logicu, tak to slyším během nahrávání.
Pokud nahrávám třeba k nástroji zpěv slyším nahraný nástroj i nahrávaný zpěv.
Pokud použiji jakýkoli softwarový efektor, slyším to při přehrávání i nahrávání.
Pokud připojím Lexicon (v Logicu se bez problémů hlásí a jde z něj i ovládat), slyším jen neprocesovaný zvuk ať už při přehrávání nebo nahrávání.
Zkoušel jsem to na více zvukovkách (Line6, Esi, Apogee a ze zoufalství i na to neštěstíčko, co montujou standardně do Apple) vše stejné.
Ano zkoušel jsem nahrát novou stopu s procesovaným zvukem. Ticho.
Takže asi špatně nastavené vstupy. Dělám s Logic jen pár měsíců a chyba v nastavení mne nepřekvapuje.
Problém je, že nevím jak je nastavit dobře, nicméně budu bojovat.
Mohu se zeptat jak to mám vstupy nastavit?
Děkuji.

Luboš
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

že ty ten lexicon máš propojenej jen přes MIDI, což????
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
servus

Příspěvek od servus »

Mám ho připojený přes USB a spidif. Psali to v manuálu. Rozumím tomu tak, že přes USB se to z Logic ovládá a přes digitální vstup a výstup tečou data. A také tečou a jsou v pořádku zprocesovaný. Ale neprolezou mi do Logic. Naopak přes midi ho nemám připojený vůbec.

Luboš
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a náš v Logic správně nastavený aby to bralo i SPDIF???

musim teda přiznat, že LOGIC neznám, ale třeba v Cubase a Sonaru si vybíráš/přiřazuješ jednotlivý vstupy zvukovky k jednotlivejm trackům, co budeš nahrávat, tak jesti máš nějakýmu tracku přiřazený i SPDIF IN zvukovky...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Čili řešení bych viděl velice jednoduché, ale je k němu potřeba buď manuál k Logic nebo někdo, kdo s Logicem pracuje :wink: Případně vlastní intuice a znalosti....

Nastavit tedy pro jednu stereo stopu vstupy S/PDIF, které budou brát procesovaný signál z Lexiconu.

That`s all :lol:

P.

servus

Příspěvek od servus »

Díky za odpovědi, asi dojde k nehoršímu a otevřu manuál k Logic. Vzhledem k tomu, že jsem v programu na dialog, který by vůbec řešil rozlišení vstupů nenarazil, domníval jsem se, že to třeba Logic (už ten název) pozná sám.
Při pohledu na tloušťku manuálu jsem doufal, že ho ani nebudu vybalovat z igelitu.

Hezký den a dík.

Luboš
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Luboši, obvykle to přece bývá strašně jednoduché: hlavička stopy (v okně s aranžmá) nebo horní část šavle dané stopy v mixeru obsahuje kolonku se vstupem, kde si můžeš vybírat z nadefinovaných vstupů zvukovky. Pochybuji, že by to měl Logic výrazně jinak, když tuto šablonu plusmínus dodržuje kde kdo :-) Otázkou ale je, zdali po zavedení ovladače zvukovky Logic automaticky nadefinoval všechny dostupné vstupy/výstupy. Tohle nemusí být automatická věc každého softu.

Docela by mě zajímalo, jak jsi se s tímto vypořádával až doposud :wink: ale pokud nahráváš jen jednu stopu, tak máš mikrofon obvykle ve vstupu "1" a ten bývá přiřazován automaticky jako default...tudíž tě nikdy nenutilo hledat nastavení vstupu pro stopu :lol:

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“