Nový potenciometr

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

Vyplatí se mi kupovat novej poťák?

Můžete vybrat 1 možnost

5
45%
2
18%
4
36%

Celkem hlasů: 11

Asanoth

Nový potenciometr

Příspěvek od Asanoth »

Zdar,
už jsem se konečně odhodlal, že se pohrabu v kytaře a kromě nějakejch ultra kytaristickejch součástek mě napadlo, že bych moh vyměnit Corťáckej tone poťák za jinej. Ale teď jakej, že. Asi 250tku lineární, ale pokud by mi někdo byl ochoten doporučit konkrétní typ u GME, tak bych byl vděčnej. O co mi jde je jasný, chtěl bych něco kvalitnějšího, ale hodně levně. Nemám ponětí, jak si na tom ten můj poťák stojí vzhledem k ostatním, ale nechci kupovat nějaký Gotohy za dvě kila.
Jinak, pořád nějak nevim, jak tady zapojit poťáky(mám 1 hlasitost 1 clonu). A kdyby někdo měl odkaz na prosté prohození dvou kabelů pomocí push pull, tak bych byl vděčný. Asi bych na to přišel i sám, ale proč riskovat :) .
A ještě jedna věc: Vyplatí se mi předělávat celou elektroniku? Myslím kabeláž kromě snímačů.
Díky
Zdar
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Popkud ten puvodni tone potak je vporadku, nevydava pri otaceni zadne pazvuky a prubeh regulace ti vyhovuje, tak neni duvod ho menit. Zvuk kytary se s novym tone potakem za 200,- nijak k lepsimu nezmeni.

Kdybys precejen menil, tak by mozna stalo za vyzkouseni neco jineho nez 250k/Lin, ja skoncil po nekolika pokusech u 500k/Log, ma to podle me mnohem lepsi prubeh regulace. Linear mi prisel ze 3/4 drahy nic a pak to najednou "urizne" vejsky. A taky se da experimentovat s hodnotou kondiku. Tady je to dost odlisne podle nastroje a snimacu, ale vetsinou jsem skoncil nekde na 15n - 6n8 (u ostrejsich singlu mozna az 22n).
BTW, potaky pouzivam uplne obyc z GMe za par korun, zivotnost zatim bezproblemu (po asi 6ti letech).
Hraju výhradně na šrot.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Log poťák určo stojí za pokus. Dlouho přemýšlím že to taky zkusím.

Je myslím celkem jedno jestli tam budeš mít Corťáckej nebo GMáckej nebo GESáckej poťák. Pokud nědělá bordel tak si ho tam nech.
Záleží co máš za kytru, za apec atd. Ale když vyměníš V elektronice lanka za dráty (třeba s větším průřezem), tak kytře rozhodně neublížíš :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

a co chcete zkoušet? Log. potenciometry jsou na clonách normálně.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

no neměly by bejt
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Když dám na tónovou clonu lineární pot, tak se chová logaritmicky. Správně je to lineární na volume a log na clonu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

podle me je to zbytecny a nakej extremni rozdil nezaznamenas.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“