koupě nové basy

Precission, Jazz, Modern, ...
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

koupě nové basy

Příspěvek od mcbreb »

cus, potrebuju poradit....na basu hraju asi rok a ctvrt, zacinal sem se sadou dimavery :D a ted bych si rad koupil neco kvalitnejsiho, chci do basy vrazit tak 10-12 tisic, tak vas prosim o vase rady
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Počítáš do ceny i kombo atd.?
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

ee, kombo uz mam lepsi.....jen kytaru
Lamps

Příspěvek od Lamps »

A jaký styl hraješ?
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ak by si chcel kupit basu do tej ceny 10-12 tak sa popozeraj na basy Yamaha.konkretne Yamaha RBX-374..podla mna najlepsia basa na ktorej som hrakl do tej cenovej katgorie,ma pekny zvuk elktroniku , zapada do hocijakeho stilu ako rock,metal,...
pudel

Příspěvek od pudel »

Já osobně bych se mrknul na bazar. Kupovat novej nástroj je podle mě úplně zbytečný (teda pokud nemáš vyhlídnutej úplně přesnej typ, kterej jinde není k sehnání). Na bazaru bez problémů získáš dražší nástroj za poloviční cenu. A hlavně - když potom zjistíš, že Ti nevyhovuje nebo chceš provést upgrade (kterej by z nové basy za 10-12 asi dříve či později stejně přišel) - za podobnou cenu ho i prodáš. Na nové bys pěknejch pár klacků tratil. Za mě bazar - třeba teďka se tam válí mexickej Fender Jazz Bass za 8, což je podle mě moc hezká cena.
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

ok, kouknu na yamahy, kouknu do bazaru......styl, no ja hraju fakt vsechno....takze nejakou univerzalni, i kdyz mozna spis trochu na ty tvrdsi styly
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já bych volil standard JB asi... Já osobně moc Yamahy nemusím
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

pokud něco na tvdší styl tak se koukni po Precision bass nebo něco s humbuckerama...
Tzn. ta yamaha co ti ji doporučuje Budaj vypadá zajímavě. Jde taky o to jak kvalitní je v tom tak aktivní elektronika. Já osobně s těma levnějšíma aktivkama nemám dobrý zkušenosti. Ale nemusela by to být špatná baska. Ovšem s tvojím rozpočtem se dá najít určitě i něco dalšího.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

ok, hele ja se moc nevyznam v tech technickej vecech, podle ceho bych se mel ridit, az si ji budu vybirat, takovy ty veci, jako aktivni elektronika atd.....ja tomu moc nerozumim, tak kdybyste mi i vysvetlili co ktera vec u toho popisu tech baskytar znamena, vubec bych se nezlobil :)
pudel

Příspěvek od pudel »

Tak za prvé: pokud chceš, jak píšeš, něco univerzálního, tak bych vynechal Precisiona. Precision se sice hodí na tvrdší styly, jak psal aivn, nicméně Jazz je o mnoho univerzálnejší a když budeš hrát pouze na kobylovej snímač, tak ten zvuk nebude až tolik odlišnej...
Ibanez...nevim, nevim, v ruce jsem ho neměl, ale mou důvěru má stejně víc ten squier jazz bass...
Ale NE ten, cos vybral - ten je fretless (bezpražec), což, předpokládám, nechceš. Měl jsem ale v ruce tady tento http://kytary.cz/squier-by-fender-class ... 58:0:0:1:0 a hrál docela pěkně. Kdybych zavřel vočiska, a odšrouboval thumbrest (ten zbytečnej krám pod strunama mezi krkem a krkovým snímačem), tak ho nerozeznám svýho mexikánskýho Fender JB (resp. pokud byste mi ji vrazili do ruky s tím, že je to mexičan, tak bez problémů uvěřím, kdybych je půlhodiny zkoušel na stejným aparátu, tak už bych tam nějakej rozdíl našel (aspoň doufám :lol: ) ). Takže já bych doporučil buď tento squier, nebo znovu doporučuji bazar...tam můžeš mít za těch 8-10 rovnou fendera.
Baloun

Příspěvek od Baloun »

Doporučuju bazar.Stojí to půlku,stačí zkontrolovat krk.ostatní jsou maličkosti.
Spector Europe LX 4
Fenix JB 5-string+RM eq
Fender JB
Hartke
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

po tech par dnech uz se v tom zacinam orientovat, chci nejakou pasivku s HBckem, asi jazz bass.....a novou, do bazaru se mi nechce
pudel

Příspěvek od pudel »

Mno, Jazz Bass ma zrovna singly :wink: ...ale to nic nemění na tom, že ho doporučuju :)
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání... ;)
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

žádnej jazz bass nemá HB? nebo jenom vetsina, ale par modelu by se s HBckama naslo?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

mcbreb píše:žádnej jazz bass nemá HB? nebo jenom vetsina, ale par modelu by se s HBckama naslo?
Pokud mluví o jazz bassu, tak ty maj jenom singly. Pak můžou být nějaký basy "s tavrem jazz bassu" který at už maj co chcou. Jazz bass má dva singly.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

a na co jsou určený modern basy?
pudel

Příspěvek od pudel »

Primárně na golf, ale pokud máš silný paže, dají se použít i na tenis. Na ping-pong se kvůli přílišné hmotnosti nedoporučují.

...promiň, ale není mi úplně jasný, cos chtěl slyšet. Do modernu se schová všechno. Pokud se ti líbí, padne Ti do ruky a vyhovuje Ti zvuk, ber to, pokud ne, nech jim to na památku.
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání... ;)
mcbreb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcbreb »

no, když jazz bassy jsou univerzální, preclíky jsou na tvrdší styly, tak moderny jsou na co?
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“