utišit bicí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
gugla.666

utišit bicí

Příspěvek od gugla.666 »

zdar hošy nevíte jak utíšít bicí??? je to pro mě strašně důležité
pehve

Příspěvek od pehve »

no hochu universalní rada je hrát potichu. V prodeji jsou síťky co natáhneš místo blány ale na tom se techniku nenaučíš, potom různý gumový nebo neoprenový podložky, to je to samý akorát nemusíš přezouvat korpusy, tlumí to i činely i h.h.
Nauč se hrát pěkně dynamicky a nanejvýš vytlum rezonanty, tím jde zvuk ven. Sám si můžeš vzít nějakou ochranu sluchu, špunty nebo sluchátka.
gugla.666

Příspěvek od gugla.666 »

no a nešllo by to třeba vytlumit nějak molitanem??? nebo polistinerem
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Tak tady radit nebudu, oslovení byli "hošY", tedy chápu to i přez tu hrubici, že se ptáš pánů.... sorry.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:Tak tady radit nebudu, oslovení byli "hošY", tedy chápu to i přez tu hrubici, že se ptáš pánů.... sorry.
heh :? obvyklá bolest fora....

gugla.666: tak polystyren patří na stavbu a ne na hudební nástroje a navíc je z něho šílenej bordel
molitanem se tlumilo dříve - takový ty hrče přelepený kobercovou páskou atd., dnes jsou speciální mezikruží co se lepí na blánu a vkládají se do nich výměnný tlumící kruhy.
Pokud bicí potřebuješ pouze ztišit a ne doladit dozvuk (nejde ti o výsledný zvuk) můžeš vystřihnout z molitanu kolo aby se vešlo do obruče a uchytit ho přes ten rezonant.
gugla.666

Příspěvek od gugla.666 »

ok díki moc ja to potřebuju jen na chvíli at mužu trenovat doma neš najdu skušebnuu
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

húúúú...češtino braň se!!! :evil:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
gugla.666

Příspěvek od gugla.666 »

hELE NEŘEŠ MOJI ČEŠTINU
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Hele nepruď. Mám přímo alergii na ty, co začínají větu slovem "hele" a przní rodný jazyk :evil:
gugla.666

Příspěvek od gugla.666 »

CO KDYŽ NEJSEM PUVODNĚ Z ČESKA
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zajímavé, ale s bicíma to nemá nic společného, takže se držte tématu a nebo si to vyřiďte po SZ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jasně, omlouvám se správci, no musela jsem, to se nedalo číst... už se to nestane.
gugla.666

Příspěvek od gugla.666 »

JA SE TAKY OMLOVÁM ALE MOJE ČEŠTÍNA JE MOJE ČEŠTINA ALE NEŘEŠ ME A NĚJAKÁ DOBRA RADA JEŠTĚ JAK JE ZATLUMIT
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

gugla.666 píše:JA SE TAKY OMLOVÁM ALE MOJE ČEŠTÍNA JE MOJE ČEŠTINA ALE NEŘEŠ ME A NĚJAKÁ DOBRA RADA JEŠTĚ JAK JE ZATLUMIT
Já moc nerozumím PROČ a K JAKÉMU ÚČELU zatlumit??

Pokud pro hraní doma, kde z mnoha důvodů nemůžeš hlučet, pak existují síťované blány, nebo třeba neoprénové "placky" co položíš na blánu a ono to hraje tiše.
To vše je ale stejně nepraktické, neboť to hraje potichu, ale hraje a mnohé sousedy to může rušit.
O přezouvání síťových blan za standartní, když někdy potřebuješ jet na kšeft, o tom ani nemluvím...
na domácí cvičení existujou taky trenažéry pro tiché hraní. To je praktické, nezabere to tolik místa a poměrně to nehraje nahlas...
sama doma v bytovce mám sadu elektronických bubnů medeli. je to sice hračka za desítku, ale do sluchátek se slyším dobře a navenek to nerámusí až tak moc, jen to "ťuká"...
To vše ale je o bubnech a činelech, nic z toho neřeší dunění šlapky do podlahy, co se v panelácích a bytovkách promítá do všech bytů pod tebou...

Pokud tím zatlumováním myslíš odstranění nežádoucího zvukového "ocasu" u klasických bubnů se kterýma jezdíš po kšeftech, pak je má rada: NETLUMIT!! Vše se dá dobře odchytat solidním výběrem hrací i rezonanční blány, a jejich dobrým sladěním. Chce to ale trochu trpělivosti to vychytat. když už něco, pak jen "přitlumit" nedoladitelný přezvuk třeba tlumítkem MiniEmad od Evans, nebo něčím podobným. Já takhle mám přitlumené jen kotle (14 a 16")
Obecně ale říkám NETLUMIT, zabíjí to přirozený zvuk!!

Stačí taková rada?? :roll:
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Já myslím že pokud se chceš učit hrát a chceš hrát potichu tak nehraj forte ale piano...
Tím se alespoň naučíš dynamiku atd.
Takže souhlasím s Pehvem...
Jinak Monikad ty seš ale výbušná asi se tě začnu bát :D
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Neboj...koušu jen ty co si to zaslouží a krev piju zásadně kolem půlnoci!!
Alespoň posledních 300 let to tak mám. :roll: :twisted:

Jinak jsem úplně v pohodě, jen prostě nemám ráda česnek :P :lol:
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

He he bubenice pijící krev na konzertě , pohled patří klávesisce Bětě :)
Potlesk milí posluchačí , Monikad si rytmy čistí :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:He he bubenice pijící krev na konzertě , pohled patří klávesisce Bětě :)
Potlesk milí posluchačí , Monikad si rytmy čistí :)
nmechápu ani slovo.. :shock: :x

Konzerty moc nehraju (spíš je nevyhledávám), klávesistku Bětu (ani žádnou jinou Bětu hrající nacokoliv jiného) neznám, to čistění rytmů...nechápu... :cry:
Janny

Bicí v místnosti

Příspěvek od Janny »

Ahoj, ať kvůli tomu nezákládám novej topic zeptám se tady. Takže jde o to, že teď mám bicí v takový dřevěný boudě no a co si budem povídat - sousedi nejsou nadšení :evil: :twisted: Takže bych si je chtěla dát domů do pokoje. Tady ale není možnost cokoliv dávat na strop nebo na zdi. Jen můžu dát pod bicí koberec. Rady ať hraju potichu jsem též vyzkošela ... ale možná to znáte, člověk se chce i trochu vybít :) A ať nehraju vůbec mi taky prosím neraďte :)

Teďka se chci zeptat jestli je lepší varianta síťky nebo gumový podložky. Jde mi hlavně o to, aby se to pak (technicky, né zvukově) dalo přenést i do bežný hry - tedy co bude podobnější - odskok paliček a tak.

Gumový podložky : http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-sad ... 30:0:0:1:0

Síťky :http://kytary.cz/bici/pro-cviceni/sitky ... 93:0:0:1:0

Co z toho bude lepší ? Vedle v pokoji i nademnou v pokoji mám rodinu, kteří to chtějí slyšet co nejíň. (resp. nechtějí to slyšet vůbec :D ) Gumový podložky i na činely (nepochybuju že je to strašný) a navíc bych to (v budoucnosti) mohla jen sundat a valit na koncert. U sítěk bych musela činely ještě pořešit. Případně jaký to má "zvuk" - hledala jsem na YT a moc sem toho nenašla. A jak je to u těch sítěk vůbec s laděním, jestli se to u toho provozuje :D ? Vím, že je to strašný - prohlásila bych to i za barbarství :( ale někde cvičit musím aspoň výhledově dokud nebude nějaká kapela či zkušebna :P

Díky všem za rady.
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Re: utišit bicí

Příspěvek od JackLemon »

Tak si kup elektriky. A máš vystaráno. Monča hraje na Medeli střední řady a hrajou prý dobře. A stojí asi 12 000...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“