Guitar rig a visty 64b + zvukovka?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Rexistens

Guitar rig a visty 64b + zvukovka?

Příspěvek od Rexistens »

Zdravim,
dostal se mi do ruky programek guitar rig, ale nechce mi na moji integrovane zvukovce hrat (resp strasne to sumi, a ma hrozne spozdeni). prej potrebuju nejakou co podporuje ASIO technologii.

Nasel jsem tuhle tuhle co ma ASIO, ale ta prej zase nejde na vistach 64b.

Používáte nekdo tenhle program? a na cem "valite"?
nechci nic draheho, protoze uz jsme uvalil vetsinu prachu za kytaru...

Jo a jake jsou nejake dalsi podobne programy jako tenhle, co by jely na vistach 64b?
dik
roman1

Příspěvek od roman1 »

Zkus si nainstalovat Asio4all. Jsou ke stáhnutí na http://www.asio4all.com. To by mělo problém s latencí (zpožděním) vyřešit. Je to sice jen softwarová náhražka, ale problém s latencí je pryč. A to používám různý ampmodelingový software pod Vistama s integrovanou zvukovkou od realteku.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Přesunul jsem to do správné sekce... Jinak Tu zvukovku od Creativu jsem měl taky. Nevím jak s asio4all ale bez nich ta latence byla taky špatná. Tzn. zvukovka k ničemu. Pokud chceš nějakou zvukovku, která ti bude fungovat určitě a bude to trochu kvalit tak kup nějakou recording zvukovku. Jsou sice dražší, ale to pohodlí a bezproblémový chod ti to vynahradí. Já osobně bych doporučil z těch nejjednodušších M-audio Fast Track.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Rexistens

Příspěvek od Rexistens »

Tak ASIO4all jsme uz zkousel, ale bohuzel to nepomohlo vubec ...
v jednom obchode mi nabizeli tohle: http://kytary.cz/behringer-guitar-link- ... 78:0:0:1:0
teda presne nevim jestli tento konkretni typ, protoze to stalo skoro 2000, ale stejna firma...

vyresilo by tohle zarizeni muj problem, tzn. fungovaly by pres to ty programy jako guitar rig?
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Co tak v Guitar Rigu jako ovladač vybrat Asio4All? File-> Audio and Midi settings-> Souncard -> Interface - Asio -> Sample Rate - 48000 -> Output Device - Asio4All
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

:-)

Příspěvek od pavlii »

2Rexistens: nikdo ti to neřekne. Z principu platí: každá zvuková karta umí spolupracovat s DAW a jakýmkoli jiným programem na hudbu (doufám, že nebudeme slovíčkařit :wink: ). Ale PC je tak rozbordelený systém, že mohou nastat i tak extrémní případy, že zvukovka za několik desítek tisíc funguje jak víno na jednom PC a na druhém se pravidelně kouše naprosto bez důvodu nebo dělá jinou neplechu....

Tohleto je zase na vyzkoušení na tvém konkrétním systému. Samozřejmě názory případných uživatelů mohou být podnětné, ale v žádném případě se nedají brát jako berná mince :wink:

Z toho důvodu, když ti dám informaci, že jako ano, s tím Behringerem ti to bude fungovat, tak je to pro tebe naprosto o ničem - protože co uděláš, když si ho koupíš a ono se to bude chovat zhruba tak, jako ta integrovaná? Jo - když ti napíše třeba 5-10 lidí, že tahle zvukovka blbne, tak už to o něčem svědčit může. Ale z principu je zvukovka od toho, aby fungovala :lol:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Rexistens

Příspěvek od Rexistens »

tak jak uz jsme rikal asi jsme mel, ale bohuzel to nehralo.
Tedy v guitar rig to bypada, ze to jede (pod tech ukazatelo) ale z repraku nejde zadny zvuk, protoze pri pouzi ASIO nejde nastavit zadny prehravac na vystup, je to proste na prd no :-/
roman1

Příspěvek od roman1 »

Ten problém, že mi z toho "nelezl" žádnej zvuk jsem měl taky. V tom nastavení asio ti to u output/input zařízení píše "beyond logic", že? Vyřešil jsen to poměrně drastickým způsobem - odinstaloval jsem updatovaný ovladač zvukovky a nechal jsem systém, aby si sosnul nějakou prehistorickou verzi z webu Windows Update a hle, ampmodelingový simulace hrajou jak víno...

Zvlášť se to děje, pokud máš u zvukovky pouze 2 konektory - line out a jeden společnej pro mic a line in, tam se to mlátí a pomohl právě zmíněnej downgrade ovladače.

Ještě si taky v ovládacích panelech - zvuk zkontroluj, jestli nemáš některý ty zařízení v režimu mute, tzn. přeškrtnutý repráček u ovladače hlasitosti.
Rexistens

Příspěvek od Rexistens »

nene, mne to dela to, ze pustim guitar rig a vse jede(jako graficky to ukazuje ze to hraje). tak pustim audio setup v guitar rig a v te zalozce routing mam pro output jen tyhle dve moznost a ani jedna neni na jack, ale jen na ty dalsi zpusoby prenosu audia:

Obrázek

v tom asio4all je totiz ten nejak nedostupny... pritom zvuk jako jede...winaamp a tak...

Bohuzel odinstalovat ovladace nemuzu, protoze ty co si najdou visty samy jsou na h**** (nefungu je pak mic ani line in vstup).

asi to skonci tak, ze fakt budu muset koupit nejakou kvalitni zvukovku za 2500 aspon[/img]
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhmmmm....zdá se mi to nějaké divné, když se na tokouknu logicky, tak to vypadá, jako bys měl v systému 2 zvukovky: High Definition Audio a Realtek High Definition Audio. Nějak mi to neštymuje.... :? První zařízení je jen stereo (2xOUT) a 16/28 pouze a druhé zařízení je 8xOUT a 32/44.1 - 192. Podle mě by tam měl být jen ten Realtek. To, že u něj je ten Analog OUT s křížkem je IMHO právě díky tomu, že je aktivní OUT u toho prvního zařízení. Možná by nebylo od věci ještě se mrknout, co reportuje správce HW ve Win.

Ale jinak závěr tvého posledního příspěvku je naprostá pravda :lol: když to vezmu kolem a kolem, jakákoli třeba externí zvukovka, která není multimediálního typu, udělá víc služby při podstatně menší starosti než integrovaná zvukovka "honěná" přes ASIO4ALL, to je opravdu jen na nějaké "vyzkoušení, zdali mě to bude vůbec bavit". Ty jsi, soudě podle popisu, už jaksi za touto hranicí, takže i nějaká hoooodně základní zvukovka typu 1xmic/line/instr IN, 2xOUT ti bude sloužit k plné spokojenosti.....aspoň po nějakou dobu :wink:

P.

Rexistens

Příspěvek od Rexistens »

to pavlii:
Je to fakt divne, to je pravda. Ale tak zvukovka je nainstalovana jen jedna. Trochu jse hledal a ta High Definition Audio je nejaka ta zvukovka zakladni, co jede stale pres visty (neda se nijak odinstalovat) po odinstalovani a restartu PC se zase sama nainstaluje. Zakazat to nikde nejde, protoze v hardware je jen ten realtek.

No se zvukovkou je problem ten, ze nejlevnejsi co by jela na vistach a ma ASIO je za nejake 2000 - 2200 Kc...a to mi prijde docela moc...

JO, na starem PC jsme mel soundblaster Audigy (sice jen jednicku) ale to byla parada. Taky stala tehda snad 2500 (ale tak platil to tatik - prehraval jsme mu pres ni gramofonove desky do CD) Bohuzel na vistach a zvlast tech 64b nejde a ani zadna z tech levnych co maji asio.

Ale zase si rikam, ze koupit kombo za 2200 nejaky, nebo zvukovku kde bubu mit dalko vic zkresleni a navic ji vyuziju i jinde bude asi lepsi ta zvukovka...

no vic uz asi nevyspekuluju...takze diky vsem za rady;)
Rexistens

Příspěvek od Rexistens »

Nevim proc, ale udela jsem to same co x krat predtim a uz to jede;)
tak apson ze tak...snad to pojede i po restartu PC (odinstalova jsem to high defination audio) a zacalo to hrat - zajimve, ze predtim nehral zvuk vubec
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A tímto jsme si odpověděli na otázku "cože je to mezi nebem a zemí?" No přece

POČÍTAČ

Tyhle věci se nedaj vysvětlit, natožpak pochopit :lol: Tak snad ti to bude fachat....

P.

Poznámka: Samozřejmě, že záleží na "zapálenosti" do koníčka, ale 2000 - 3000 za zvukovku je teda sakra málo :wink: IMHO pokud nechce člověk investovat do koníčka ani pomalu zlomek minimální pořizovací částky nejnutnějších potřeb, měl by se na to vyfláknout a zabývat se něčím jiným.....to jen taková esoterická úvaha na závěr 8)

Rexistens

Příspěvek od Rexistens »

Kvalitni zvukovka bude...ale az na prazdniny...to bude cas ucit se pradne na elektriku...tedka pred bakalarkou a s kurzem dolaru jako v roce 1999 nema cenu kupovat nic co nevyuziju na 100%:)

takze jeste jendou diky vsem za rady;)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“