BOSS - Distortion DS 1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

BOSS - Distortion DS 1

Příspěvek od Jack/J »

Mám si ho koupit? Vzhledem k tomu, že s nim hrál Kurt Cobain, hraje s nim John Frusciante atd, tak si nemyslim, že by mohl bejt špatnej, ale pro jistotu.
Dik za odpovědi.
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

neni to špatný - kdysi sem ho taky měl...
... vyzkoušej ho a pokud se ti bude líbit jeho zvuk, tak si ho kup
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Hele, já nevim, já jsem o něm taky snil, pak jsem ho vyzkoušel v hudebninách a nemoh sem uvěřit vlastním uším! To byl teda fuzz!!! Když sem zahrál kilo, tak to šumělo, jak nenalazený rádio... Já nevim, zkoušel sem to docela ve spěchu, ale Nirvana zvuk to teda nebyl. Fakt nevim, čím to bylo, možná kdybych ho zkoušel doma a měl víc času...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Je to klasika - hlavne na rock a tak, neni to moc silny zkresleni, ma to takovej ten Bossovskej "cvakavej" zvuk... neni to spatny ;) - jak psal Jesper, ozkousej, uvidis ;)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Jesper Strömblad

Little.Sick.Fish píše:Hele, já nevim, já jsem o něm taky snil, pak jsem ho vyzkoušel v hudebninách a nemoh sem uvěřit vlastním uším! To byl teda fuzz!!! Když sem zahrál kilo, tak to šumělo, jak nenalazený rádio... Já nevim, zkoušel sem to docela ve spěchu, ale Nirvana zvuk to teda nebyl. Fakt nevim, čím to bylo, možná kdybych ho zkoušel doma a měl víc času...
de pak taky o to, přes co hraješ a jak máš na tom natavený korekce - DS-1 má jen takovou nějakou tónovou clonu - s tou toho tolik zas nevykouzlíš.. no a pokud ti to píchli do nějaký celorozsahový bedny, tak to je pak teprv fuzz ako sviň
IN FLAMES
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

mě se ten zvuk vůbec nelíbí, takovej tenkej, prostě bzučák
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://www.analogman.com/boss.htm#DS1 ? :)
Ozkousene to ale nemam...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Pajus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajus »

Tady o tohle efektu taky docela louho uvažuju, ale první si ho chci vyzkoušet, zatím hraju bez nějakého zkreslení, takže nevím co od toho mám čekat :) ale podle tohoco sem slyšel na www.bossus.com (hraje docela pěkně)
Akorát se bojím že tam dali pěknou nahrávku kvůli reklamě...a skutečnost bude jiná :(
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Přesně, co myslíte: jsou ty ukázky věrohodné?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Jesper Strömblad píše:
Little.Sick.Fish píše:Hele, já nevim, já jsem o něm taky snil, pak jsem ho vyzkoušel v hudebninách a nemoh sem uvěřit vlastním uším! To byl teda fuzz!!! Když sem zahrál kilo, tak to šumělo, jak nenalazený rádio... Já nevim, zkoušel sem to docela ve spěchu, ale Nirvana zvuk to teda nebyl. Fakt nevim, čím to bylo, možná kdybych ho zkoušel doma a měl víc času...
de pak taky o to, přes co hraješ a jak máš na tom natavený korekce - DS-1 má jen takovou nějakou tónovou clonu - s tou toho tolik zas nevykouzlíš.. no a pokud ti to píchli do nějaký celorozsahový bedny, tak to je pak teprv fuzz ako sviň
Měl sem to píchlý v kombu Hughes and Kettner a na korekce to moc ohled nebralo, myslim, že tam problém nebude. Jak psal Chmelda- tenkej bzučivej zvuk. Na tom Analogman.com to popisovali podobně. Ty ukázky na jejich stránkách se mi zdaj až trochu lživý, nevim, jak to z toho vytáhli...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

Díky za všechny odpovědi, po novym roce ho du zkusti, koupit.
Hezkej rock všem.
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

Tak ja ho mam.. .ale kupoval sem ho s tim ze budu hrat nejakej ten punk a grunge a na to je fakt vybornej ale ted to vypada tak dost do vseho. .aji nejakej metal a tomu uz ten ds faktz nestaci .. ale jinak fakt super vec ..
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Mlol píše:Tak ja ho mam.. .ale kupoval sem ho s tim ze budu hrat nejakej ten punk a grunge a na to je fakt vybornej ale ted to vypada tak dost do vseho. .aji nejakej metal a tomu uz ten ds faktz nestaci .. ale jinak fakt super vec ..
Mě to pořád vrtá hlavou :? na www.bossus.com sem našel už i ukázku, kde by to tak nějak odpovídalo tomu, co jsem slyšel... možná fakt záleží, jak se nastaví ekvalizér na kombu, možná to chce hodně basů...

Jak to máš nastavený ty, Mlol? nemoh bys něco nahrát?? ulevil bys mojí dušičce!
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

no tak ja mam ve zkusebne zatim desne sitskej aparat ... pry 75w bedna a 50 hlava .. cely je to nejakej home made .. je to desne na nic a uz to zacina ztracet na hlasitosti a za chvilu uz nebude slyset ani to hucenii.. .. takze to vlastne nemam poradne ohrany.. ve zkusebne to kvuli apcu musim met secko skoro na max (skoro kvuli zpetne vazbe) ali jinak doma se mi to celkem libi .. takovej klasickej punkovej a grungovej zvoucek . .ale na metal fakt ne .. leda kdyby se k tomu pustilo jeste nejaky zkresleni ale to uz by byl asik na prd zvuk ..
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

A jo jeste .. jak tady nahoire psal kdosik ze to neni zvuk nirvany ... no tak s tim fakt nesouhlasim .. nirvana to teda fakt je ... --------- a jo s tim nastavenim .. tak ja s tim furt tocim pac s tim nehraju furt jenom nirvanu a potrebuju to tak nejak vselijak ale jinak nirvana se mi na tom libi s drivem na max a tone nekde mezi pulkou a trictvrtinou .. na max s tonem je top pak uz moc ostry .. ale to by se dalo vyresit equalizerem ale ten jaksik na domacim kombu nemam ..
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Tak dík... já to asi půjdu do těch hudebnin zkusit ještě jednou...
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

tak pak napis na co si prisel .. 8)
Fokus Les Paul+nalepky+R.m.AlNico,BOSS DS-1,behringer chorus, Dunlop 0,73-0,88mm, ,Marshall MG10cd(doma) Crate GLX 212 (zkusebna)
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Ty ukázky sou fakt o ničem nevíš na jakém aparátě to hrali a o kytaře na jkaou hráli ani nemluvím určitě model za 100litrů!Já ten Ds-1 zkoušel na DF-7a tam byl v pohodě!
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

Jen zkousim jestli tam uz mam obrazek ..
Fokus Les Paul+nalepky+R.m.AlNico,BOSS DS-1,behringer chorus, Dunlop 0,73-0,88mm, ,Marshall MG10cd(doma) Crate GLX 212 (zkusebna)
Jesper Strömblad

hardcore guitarist píše:Ty ukázky sou fakt o ničem nevíš na jakém aparátě to hrali a o kytaře na jkaou hráli ani nemluvím určitě model za 100litrů!Já ten Ds-1 zkoušel na DF-7a tam byl v pohodě!
drahá kytara nemusí bejt dobrá kytara
IN FLAMES
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“