Výměna pasivních snímačů za aktivní

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Antares9

Výměna pasivních snímačů za aktivní

Příspěvek od Antares9 »

Chtěl bych se zeptat jak moc těžké je vyměnit pasivní snímače za aktivní popřípadě kolik mě to bude stát když bych si to nechal někde udělat. Prý se musí nechat vyfrézovat otvor na baterku ale nevim jak moc velkej zásah do kytary to je aby se něco na ní nezmrvilo. Mám Esp-Ltd EX-50 a chtěl bych tam dát snímače EMG.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Pokud budeš vyměňovat oba, tak je to jednoduché jak facka... otvor na baterku nemusíš dělat, stačí přidělat páskou na plastovou krytku na kytaře...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Antares9

Příspěvek od Antares9 »

Tak to mi to celkem zjednodušší. díky
Hanzbiker

Re: Výměna pasivních snímačů za aktivní

Příspěvek od Hanzbiker »

chci se zeptat, dyž budu měnit SD SH-1icky za SD Blackouts tak kromě toho že msíto 5ti cestnýho přepínače budu potřebovat trojcestnej, musím koupit eště něco jinýho..??
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

Hanzbiker píše:chci se zeptat, dyž budu měnit SD SH-1icky za SD Blackouts tak kromě toho že msíto 5ti cestnýho přepínače budu potřebovat trojcestnej, musím koupit eště něco jinýho..??
nejspíš ne, nevim jak u SD aktivních ale u EMG 81+85 sem měl jak potenciometry (dokonce víc než byla potřeba) tak i připojení pro napájení, jediný co je třeba jestli si to budeš dělat sám tak nějaký drátky možná bude třeba ale já si vystačil s původníma, trochu sem je prostříhal :)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Antares9

Příspěvek od Antares9 »

Ještě se chci zeptat za když do kytary dám dva aktivní snímače jestli budu potřebovat dvě 9V baterie. Protože jestli ano tak je v tý kytaře nemám fakt kam strčit.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

ne, stačí ti jedna, napájí oba :)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Antares9

Příspěvek od Antares9 »

Ok. :D Já jsem v tomhle nevzdělaná lama páč vim akorát jak fungujou pasivy ale u aktivů nemám moc šajnu. :D
Domino627

Příspěvek od Domino627 »

A jak je to s výměnou z aktivních za pasivní? Stačí to tam jen dát a prostě vynechat zdroj nebo je potřeba ještě něco?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Bude třeba vyměnit potenciometry. Předpokládám, že měníš humbuckery, takže bys tam měl dát hodnotu 500 kOhm. Zda lineární nebo logaritmické pro volume a tone, to je na dlouhou diskusi, která tady už někde probíhala. Pokud ti vyhovuje průběh, jaký máš teď, tak bych zvolil stejný typ průběhu.
Michy123

Předělání pasivní elektroniky

Příspěvek od Michy123 »

Zdravím. Zajímalo by mě jestli je velký problém dát na kytaru s pasivníma snímačema snímače aktivní, případně jestli je nutný náký zásah do kytary. Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.10.2014 5:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem. Příště lépe hledat, díky.
Tube Guru
Odborník

Re: Předělání pasivní elektroniky

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, no minimálně takový zásah abys v kytaře vytvořil místo pro baterii 9V, kterou musí být ty aktivní snímače napájeny. Nic dalšího důležitého mě nenapadá.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kunec

Příspěvek od kunec »

Potenciometry mají jinou hodnotu. K EMG jsem dával 25K
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jak píše kunec potenciometry bys měl nahradit novými s odporem 25kΩ, jak je to doporučeno v datasheetu: http://www.emgpickups.com/media/product ... -0106d.pdf
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

A jeste bude mozna potreba vymenit vystupni konektor (samici jack), dat tam s rozpojovacim kontaktem, aby se pri vytazeni snury odpojila baterka.
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“