Ashdown
Pravidla fóra
-
BUDAJ-31
-
BUDAJ-31
ale prosim ta, v muzikeri maju pekny vyber na oskúšanie. dokonca keď som zháňal basu ja, tak kôli oskúšaniu mi ju doviezli (konkrétne 3 basy, a ani jednu som nekúpil). všetko je to čisto o komunikácií a vyjednávaniu.BUDAJ-31 píše:tak na webu mozu mat aj take ampy...unas v jednom Eshope maju v stranke same Musicmany,Fendery alebo Sadowsky basy na stranke a pritom ani jdneho POS***** mexicana si unas v SR nevyskusate...
Správnou formuláciou svojích požiadavkov by ti mali všade vyhovieť
-
BUDAJ-31
to Dr.Stein:
Je to Britska znacka ale tie nizsie rady su vyrabane uz aj v cine..bohuzial , ale len tie nizsie iba
to MajklNajt:
Chapem ale mozno to bola ina ta lepsia stranka nasich hudobnych obchodnikov , ale vecsinou to tak byva ze maju to na stranke a az ked si to kupis tak ti to objednaju zo zahranicia...ale su aj vinimky ako nejaky dovozcovia co maju prianmo aj Hudobniny ako napr Rockcentrum v Martine atd...
Je to Britska znacka ale tie nizsie rady su vyrabane uz aj v cine..bohuzial , ale len tie nizsie iba
to MajklNajt:
Chapem ale mozno to bola ina ta lepsia stranka nasich hudobnych obchodnikov , ale vecsinou to tak byva ze maju to na stranke a az ked si to kupis tak ti to objednaju zo zahranicia...ale su aj vinimky ako nejaky dovozcovia co maju prianmo aj Hudobniny ako napr Rockcentrum v Martine atd...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ashdown
Taky o něm dost uvažuju... zvuk se mi líbí... výkonově jsou bezva, asi to vyřešim přes Thomanna...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Chlápek z Rockcentra mi je byl nabízet do krámu... takže je určitě maj...
-
BUDAJ-31
cenda píše:Chlápek z Rockcentra mi je byl nabízet do krámu... takže je určitě maj...
jj tam som bol..faj tam toho maju
Zdravím. Chtěl bych se zeptat na Ashdown Five Fifteen (100W). Uvažoval jsem, kam ten dotaz hodit, protože na doma to je silné a do zkušebny (na zdejší poměry) asi slabé, takže se zeptám zde. Mířím na srovnání tohoto komba s Warwickem Take 12 (80W+horna). Basu mám zatím jen Squiera JB a styl hraju takový tišší - s akustickou kytarou, klavírem, příležitostně se střízlivými bicími, saxofonem, apod. Spíše důraz na pěbvecký projev zpěvaček, zkrátka takový styl, který snad neurazí vůbec nikoho. Potřeboval bych, aby to bylo schopno ozvučit kostel nebo sál o 300 lidech.
Obecně jsem slyšel, že 15" repráky sice mají hutné hloubky, ale zato prý středy a výšky zbytečně zahuhňané (nevím, moc jsem toho zatím neslyšel, proto každá rada cenná), což by hrálo do not 12" Warwicka. Na druhou stranu, Ashdown je prý taky kvalitní značka, je o 800 levnější a navíc o 20W silnější.
Předem díky za reakce
Obecně jsem slyšel, že 15" repráky sice mají hutné hloubky, ale zato prý středy a výšky zbytečně zahuhňané (nevím, moc jsem toho zatím neslyšel, proto každá rada cenná), což by hrálo do not 12" Warwicka. Na druhou stranu, Ashdown je prý taky kvalitní značka, je o 800 levnější a navíc o 20W silnější.
Předem díky za reakce
No ten Warwick ti tohle nenazvučí...můžeš mi věřit, mám ho v podpisuWntworth píše:Potřeboval bych, aby to bylo schopno ozvučit kostel nebo sál o 300 lidech.
Předem díky za reakce
Nevím jak to je vyloženě se zahuhlaností výšek, ale obecně prostě platí, že čím větší repro, tak tím větší srozumitelnost basů, tlak, možná si sorzumitelnost celkově. Já hrál dva roky jen na patnáctku reprák a s nějakou zahuhlaností středů nebo výšek jsem problém neměl, naopak tam byly ty konrkétnější basy.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
BUDAJ-31
ja som hral sna na vsetky basove Ahowny.Tiez som hral aj na toto kombo ocom pises ale len v 60W prevedeni.Ashdowny nato ake sulacne maju velmy dobry a kvalitny zvuk aj ked toto kombo je najnizsia rada.Skor by som take lacne odporucal Asshdown Blue Cab , tieto komba ma dost prekvapily.skusal som ich Musicmanom Stingrayom a boly to jeny z naj komb na ak som hral a pritom to bola druha najnizsia rada od Ahdownu.Byt tebou tak si nejake vyskusam,ja tiez som a nakoniec rozhodol ze asi si postavim nejaky tn apec z Ashdowna
......"Kiwi" má z časti pravdu.....je v podstate jedno či to bude 10" 12" 15" repro ide o citlivosť....ak repro má citlivosť okolo 92-94 dB aparát bude zahluhlaný a nezrozumiteľný (nekonkrétny) od 96dB - 99dB je to taký zdravý priemer od 100dB je to už profi úroveň....aj keď táto kategorizácia je relatívna myslím, že má výpovednú hodnotu......
......a k výkonu ak postavíš 100W aparát do takej auly tak sa stane to, že 5 m okolo to bude ešte počuť a 10m od aparátu bude počuť už len ozveny......ak tam máte ešte dodatočné plošné ozvučenie tak ho treba využiť a basu spolu klávesmy a spevmi ťahať cez to plošné ozvučenie v tom prípade Ti ten Ashdown five fiteen stačí.....toho warwicka by som neodporúčal vôbec.....
......a k výkonu ak postavíš 100W aparát do takej auly tak sa stane to, že 5 m okolo to bude ešte počuť a 10m od aparátu bude počuť už len ozveny......ak tam máte ešte dodatočné plošné ozvučenie tak ho treba využiť a basu spolu klávesmy a spevmi ťahať cez to plošné ozvučenie v tom prípade Ti ten Ashdown five fiteen stačí.....toho warwicka by som neodporúčal vôbec.....
Díky moc všem za reakce!
Takže zatím vše nahrává do karet Ashdownu
Akorát bych měl doplňující dotaz ohledně toho zapojení do plošného ozvučení. Nevíte jak se dá zapojit takové kombo do mixu, když to nemá vyloženě Line-out? Na čelním panelu není nic takového vidět http://www.ashdownmusic.com/bass/detail.asp?ID=82
zase třeba na těchto stránkách http://www.imuso.co.uk/Amplifiers/Ampli ... -Amplifier v popisu produktu píšou že to má "Line output for recording". Moc s takovým zapojováním do plošného ozvučení nemám zkušenosti
To víte, první kombo, tak to chci mít pozichrované
zase třeba na těchto stránkách http://www.imuso.co.uk/Amplifiers/Ampli ... -Amplifier v popisu produktu píšou že to má "Line output for recording". Moc s takovým zapojováním do plošného ozvučení nemám zkušenosti
.....na tom Five Fifteen-e sa to nejak rozumne riešiť nedá máš tam max slúchatkový výstup a keď ho použiješ tak sa Ti vypne repro v kombe, takže to je pre tento účel nepoužiteľné, potom to môžeš nasnímať mikrofónom.....alebo celkom elegantne to riešia kombá Laney RB4 RB5 sú síce trochu drahšie ako Five Fifteen ale sú to najlepšie kombá za tú cenu a nahrávanie môžeš riešiť buď Tuner out-om alebo DI out-tom......
-
BUDAJ-31
ja om tam tak pouzival na ozvucenie ze som to pichnul z efektovej slucky ete ked som mal Laney RB9 lebo tam je DI uplne na h***o.Mislim ze i Ashdowny maju efekt slucku,ale vecsina maju aj DI
Tak 35 W Peaveye na domácí hraní se asi nedočkám, takže jestli do středy nic nepřijde, volám do musiccenter a objednávku stornuju... Když už tedy čekám takhle dlouho, počkám ještě dýl a našetřím víc kapříků. Co tedy pořídit? Potřeboval bych něco, s čím ozvučím menší sál a zároveň to můžu vynést do 4. patra a zahrát si doma (po ubrání volume na minimální hodnoty). Je něco takovýho vůbec reálný?:-)
Do oka mi padlo (při možnosti dát do toho mezi 10 a 15 000 Kč) toto: http://kytary.cz/ashdown-basove-kombo-s ... /HN107354/ se dvěma 10" repráky anebo tohle: http://kytary.cz/ashdown-basove-kombo-m ... /HN107353/ s jedním 15" reprem. Prosím o rady, zkušenosti s těmito aparáty, popřípadě doporučení jiný značky či modelu...
Na kytary.cz mám VIP kartu, takže tam můžu využít slevu. Jinak po výplatě obejdu bazary a pokud nenarazím na nic kloudnýho, začnu vážněji uvažovat o uvedených aparátech s tím, že je na ně 3 roky záruka (koupím bazarovou věc, ta se může po pár měsících rozsypat a nikdo mi nic nedá).
Do oka mi padlo (při možnosti dát do toho mezi 10 a 15 000 Kč) toto: http://kytary.cz/ashdown-basove-kombo-s ... /HN107354/ se dvěma 10" repráky anebo tohle: http://kytary.cz/ashdown-basove-kombo-m ... /HN107353/ s jedním 15" reprem. Prosím o rady, zkušenosti s těmito aparáty, popřípadě doporučení jiný značky či modelu...
Na kytary.cz mám VIP kartu, takže tam můžu využít slevu. Jinak po výplatě obejdu bazary a pokud nenarazím na nic kloudnýho, začnu vážněji uvažovat o uvedených aparátech s tím, že je na ně 3 roky záruka (koupím bazarovou věc, ta se může po pár měsících rozsypat a nikdo mi nic nedá).
.....to s tým vláčením bude zábava.....osobne som za 2x10" k tomu jazzbassu to pôjde ako vyšité.....