ZOOM 510 Dualpower Driver

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kacis
Kontaktovat uživatele:

ZOOM 510 Dualpower Driver

Příspěvek od Kacis »

Ahoj,

Dostal se mi do rukou tento multiefekt. Nic o něm nevím a tak se obracím na vás. Mám ho půjčený od kamoše bez manuálu a všech papírových podkladu a úplně prvně se setkávám s nějakýma multiefektama. Mohl by mi někdo alespoň trochu objasnit kčemu co slouží?

Foto:
[IMG=http://img145.imageshack.us/img145/2141/dsc00777rey.jpg][/IMG]
Bohužel foceno mobilem, takže kvalita na nic.

Dík za veškeré info...
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."

Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zřejmě se jedná jenom o zkreslovací krabičku (digitál) se dvěma úrovněma zkreslení:
510 Dual Power Driver Features
Features of the 510 Dual Power Driver

• Two on-board effects generators (Pre-Drive and Main-Drive) for more distortion effects and variations than any pedal at the price.
• Totally different Auto-Parallel feature lets the user vary the balance between Pre-Drive and Main-Drive by changing the intensity of the picking attack.
• Sixteen killer distortion effects including booster, rhythm, light overdrive, dynamic overdrive, compressor, auto-wah, pedal wah, octaver, blues overdrive, fat drive, distortion, fuzz, grunge, lead and metal.
http://www.musiciansnews.com/guitars/25 ... iver.shtml

Manuál: http://www.zoom.co.jp/archive/English_Manual/E_510.pdf

EDIT: podle toho manuálu má v té první úrovni třeba komrpesor, autowah, octaver, ... (pedal wah bude na 100% jen s expression pedálem)
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 12.05.2009 13:35, celkem upraveno 1 x.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No neviem, ci ho tu niekto mal, ten efekt sa uz nevyraba, vyzera to na pekne stary kusok. Hlavne je dost atypicky oproti beznym multiefektom, tento je zamerany na skreslenia. Manual najdes tu:
http://www.samsontech.com/products/prod ... &brandID=4
EDIT: tak rotten ma predbehol ;)
Naposledy upravil(a) Braniik dne 12.05.2009 18:52, celkem upraveno 1 x.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je to zoom z 90tych let, z 500kove serie (byl myslim modulacni, delay, 505 a 505II (celkove multiefekt) a nejakej akustickej), vsechny mely stejnou krabicku. ty co jsem mel zatim cest slyset byly az na par noisovych uchylaren naprosto nepouzitelne, ale kdyz jsem zacinal tak to pro me byla nedotknutelna dokonalost (coz bylo zpusobeno hlavne tim ze jsem nic jinyho neznal) :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Kinx píše:je to zoom z 90tych let, z 500kove serie (byl myslim modulacni, delay, 505 a 505II (celkove multiefekt) a nejakej akustickej), vsechny mely stejnou krabicku. ty co jsem mel zatim cest slyset byly az na par noisovych uchylaren naprosto nepouzitelne, ale kdyz jsem zacinal tak to pro me byla nedotknutelna dokonalost (coz bylo zpusobeno hlavne tim ze jsem nic jinyho neznal) :)
já mám jednoho do teď, a občas ho použiju... občas si učiju kopec srandy s autowahem, nebo pitch efektem. docela suprově se na tom dělají opravdu pěkné chemické efekty.... ale na opravdové hraní to opravdu nestačí...
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Caggan píše:
Kinx píše:je to zoom z 90tych let, z 500kove serie (byl myslim modulacni, delay, 505 a 505II (celkove multiefekt) a nejakej akustickej), vsechny mely stejnou krabicku. ty co jsem mel zatim cest slyset byly az na par noisovych uchylaren naprosto nepouzitelne, ale kdyz jsem zacinal tak to pro me byla nedotknutelna dokonalost (coz bylo zpusobeno hlavne tim ze jsem nic jinyho neznal) :)
já mám jednoho do teď, a občas ho použiju... občas si učiju kopec srandy s autowahem, nebo pitch efektem. docela suprově se na tom dělají opravdu pěkné chemické efekty.... ale na opravdové hraní to opravdu nestačí...
presne :) autowah, nebo takovy "randomizer" (myslim ze to je preset A2 na zoom 505 II) nebo pitch shift jsou fakt srandovni zvuky :) ale svoje uplatneni maj tak v dvou taktech za koncert, kvuli cemuz ho ani nemam v pedalboardu :) ale az ten board konecne dodelam (nekdy, uz si to rikam strasne dlouho) tak bude mit svoje misto ve smycce bypass listy :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“