Dík Hoffman
kombo na venek?
Pravidla fóra
kombo na venek?
Ahoj, potřebuji pořídit kytarové kombo na hraní mimo garáž a inzeráty jsou plné nabízených aparátů všech kategorií. Teprve začínáme, proto se v technice příliš nevyznám a na druhou stranu ani nevím, jakou bude mít kapela životnost. Proto nechci utrácet velké peníze za špičkové zboží pro špičkové hudebníky. Máme však hrát v létě i na venkovních akcích. Jedná se o rychlejší skočnou hudbu založenou na punkové jednoduchosti (samozřejmě s neuvěřitelnou intelektuální hloubkou
. Tak co? Nějakých 2-reprákových 100W? Fakt nemám zkušenost, nevím.
Dík Hoffman
Dík Hoffman
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prolez fórum, o kombech je tu toho řečeno dost. Teď máš co za aparát?
K tomu výkonu, pokud budete hrát na akcích, kde bude zvukař, tak zase nějaký extra výkon nepotřebuješ - nazvučíš mikrofonem a pustíš si to do odposlechu.
K tomu výkonu, pokud budete hrát na akcích, kde bude zvukař, tak zase nějaký extra výkon nepotřebuješ - nazvučíš mikrofonem a pustíš si to do odposlechu.
Hraju na kytary a mašinky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: kombo na venek?
Na tohle by si mozna lepe uzil halfstack nez kombo - prece jen na open-air...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
prijde na to, jaky open-air. pokud je to akce pro par posluchacu (kolem 30) venku nekde na zahrade/hospode/jinde, tak se do zvladnout nad tech 50 W celkem dobre bez nazvuceni od zvukare. samozrejme zalezi i na tom, jaka je aparatura na zpevy. ovsem je to kompromis.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
a cena? chces elektronku, nebo tranzistor, nebo simulaci?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Díky za reakce,
doma mám jen 15W Crate, volím tranzistor (lampu mé ucho zatím neocení), hrát budem na menších akcích (cca 100 lidí), obávám se, že na zvukaře v některých případech spoléhat nemůžu, takže příjde i varianta "každej na svý". Včera jsem se díval na 100W Fender 212R, jen mě zaráží, kolik inzerátů na prodej tohoto komba ještě v záruce na internetu je. Nesvědčí to o něčem negativním?
hoffman
doma mám jen 15W Crate, volím tranzistor (lampu mé ucho zatím neocení), hrát budem na menších akcích (cca 100 lidí), obávám se, že na zvukaře v některých případech spoléhat nemůžu, takže příjde i varianta "každej na svý". Včera jsem se díval na 100W Fender 212R, jen mě zaráží, kolik inzerátů na prodej tohoto komba ještě v záruce na internetu je. Nesvědčí to o něčem negativním?
hoffman
Skús ten Behringer V-Ampire LX-210 ... v skúšobni sa to uživí, má to všetky bežné efekty, a na koncerte sa neserieš s ozvučením, strčíš dve XLR šnúry a máš ho v pulte PA so super kvalitou v stereu... Len toto kombo moc nepoteší lenivých ľudí, ten návod fakt prečítať treba a keď z neho chceš fakt ten svoj zvuk, presedíš pri ňom dve hodiny ... ale potom to máš nafurt v cajchu.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Možná o tom, že nemá použitelný zkreslení. Má dobrej čistej, ale kreslit musíš krabkou.hoffman píše:Díky za reakce,
hoffman
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Blbost, někomu to zkreslení může sednou, nevím proč by všichni museli hrát metal
na lehčí zkreslení rozhodně použitelné je, ale když naladíte do drop c, vytočíte gain doprava a eq dáte do V tak je jasné, že se vám líbit nebude...
Jo tak přesně tebe jsem tu čekalLatam píše:Blbost, někomu to zkreslení může sednou, nevím proč by všichni museli hrát metalna lehčí zkreslení rozhodně použitelné je, ale když naladíte do drop c, vytočíte gain doprava a eq dáte do V tak je jasné, že se vám líbit nebude...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
Afekt: Já si myslím, že to je jen o vkusu. Mám to kombo, používám zkreslenej, dokrmuju ho Boss SD-1 a hraje to pěkně má to takovej ten hardrockovej až hardcorovej zvuk. Stačí si ho jen poštelovat.
I starý fláky od Metallicy z toho vytáhnu(Sanitarium, For whom the bell tolls) i nějaký ty nový(Some kind of Monster, All nightmare long). Já jsem nad míru spokojenej.
Jinak k tématu pro Hoffmanna - Zajeď do hudebnin a vyzkoušej si ho toho Fendera. Ale záleží co hraješ za styl. Já bych doporučil buď Fender FM 212R, Crafe FW 120 nebo Peavey Bandit.
EDIT: Nebo ještě zkusit Kustom QUAD 65 nebo 100
I starý fláky od Metallicy z toho vytáhnu(Sanitarium, For whom the bell tolls) i nějaký ty nový(Some kind of Monster, All nightmare long). Já jsem nad míru spokojenej.
Jinak k tématu pro Hoffmanna - Zajeď do hudebnin a vyzkoušej si ho toho Fendera. Ale záleží co hraješ za styl. Já bych doporučil buď Fender FM 212R, Crafe FW 120 nebo Peavey Bandit.
EDIT: Nebo ještě zkusit Kustom QUAD 65 nebo 100
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
ja bych se rozhodoval mezi Cratem a Peavey Banditou. nic mene chyba se tady asi moc udelat neda (tedy pri vyberu mezi Horrym zminenyma kombama).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
fender nedělá špatný tranzistory... Ten peavey taky není vůbec k zahození. mě zas moc neoslovil Crate v tomto.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.