Ztráta signálu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Dalik

Ztráta signálu

Příspěvek od Dalik »

Ahoj, potřebuji poradit jak vyřešit oslabení kytarového signálu, už hraju jen doma a jedu přes syntezátorový snímač do ROlandu GR20, ve smyčce je Korg Pandora a pak přes looper do HiFi věže. Problém je, že v této sestavě nemá kytara takovou šťávu jeko když je zapojená pouze přes efekt, většinou, ale hraju přes všechno najednou. Koupil jsem nové propojovací kabely, ale změna nic moc. Jde mi jen o domácí hraní, plánuji koupi aktivních monitorů - pomůže to? Nebo mám ještě koupit pre-amp či vše hnát pře mix? Domácí studio si ale dělat nechci.
Dík
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ztráta signálu

Příspěvek od rotten77 »

V tom případě ta ztráta asi probíhá ve smyčce toho Rolandu ne? Není tam třeba někde něco špatně nastavené. Jinak já třeba na nakopnutí lampy používám Dunlop MXR Micro Amp, u kterého je napsáno, že se taky výborně hodí pro kompenzaci ztráty signálu, tak bych kdyžtak zkusil něco podobného - třeba by stačil EHX Linear Booster, nebo něco podobného dělá i Seymour Duncan.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Take idealnim prostredkem k zesileni signalu v signalove ceste muze byt i Launch Pad od Barber Electronics.
http://www.barberelectronics.com/LaunchPad.htm

Lze jej poridit na ToneFactoru za cca. 140 dolaru.
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Smyčka v Rolandu je udělaná dle manuálu, jiná volba už je jen přes MIDI kabel, ale nechce se mi kupovat mix a mít další krámy na stole, hraju už jen pro radost.
Možná by mohlo pomoct tohto, co myslíte?
http://www.musiccenter.cz/Seymour-Dunca ... y/:3:33035
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Dalik píše:Smyčka v Rolandu je udělaná dle manuálu, jiná volba už je jen přes MIDI kabel, ale nechce se mi kupovat mix a mít další krámy na stole, hraju už jen pro radost.
Možná by mohlo pomoct tohto, co myslíte?
http://www.musiccenter.cz/Seymour-Dunca ... y/:3:33035

Rozumnější se mi zdá, hledat kde se signál ztrácí a to řešit, než nakupovat boostery a podobné zesilovače signálu. V nějakém místě řetězce může být chyba, takže bych začal od kytary a takhle postupoval dále.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Jj,přesně jak říká Red Bull,žádný boostery.Radši mrknout,kde se to ztrácí.Jednak jsou to peníze navíc a jednak neni jistý,jestli bys tím vůbec něco vyřešil...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Přesunuto do správné sekce: Snímače, hardware ....
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

co zkusit pořídit kombo? hned to bude o něčem jiným
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Zdar lidi mám podobný problém. Včera jsem se vrátil ze zkoušky a můj explorer totálně ztrácí signál. Není to kablama ani efektama s jinou kytarou jsou v poho. Jen explorer ikdyž mám poťáky vyhulené na max hraje strašně po tichu a nejtvrdší metalové zkreslení zní najednou jak slabý jazzový overdrive. Nevíte někdo co se mohlo stát? Na zkoušce byl v poho, ale jakmile jsem přišel domu a vybalil ho tak už hrál špatně.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Nějaký studený spoj v kytaře? Problém na domácí aparatuře? Vadný kabl? (po cestě domů se rozbil :)) dělá to zase i na zkušebně?
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

může to bejt spoj v kytře (a bude). Může to být v poťáku nebo na přepínači a stejně tak i na jacku. Nejhorší varianta je snímač, ale tam to nejspíš nebude.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Takže vykuchat a podívat se na vnitřnosti....

Pane doktore, budeme operovat :D
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

místo skalpelu, ale požádej sestři o šroubovák...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Dělají to oba snímače kytara je podstatně tišší a vůbec nekreslí, ale nechápu to ve zkušebně byla v pohodě a po cestě domů je v háji... spíš to vidím na poškozený poťák jelikož kdyby nějaký spoj odpad nehrálo by to vůbec
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Mastr píše:Dělají to oba snímače kytara je podstatně tišší a vůbec nekreslí, ale nechápu to ve zkušebně byla v pohodě a po cestě domů je v háji... spíš to vidím na poškozený poťák jelikož kdyby nějaký spoj odpad nehrálo by to vůbec
nikdo neřek, že spoj měl "odpadnout" :roll:
špatnej kontakt - odpor. Už?
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

říkal jsem že to může být studený spoj a né že to odpadne...
Studený spoj
07.12.2003
Studený spoj je výraz pro spoj, který na první pohled vypadá jako pevné spojení obou dílů, ale ve skutečnosti je spojení mechanicky i elektricky nespolehlivé. Pokud nedosáhnete při pájení potřebné teploty, cín se nerozleje a dělá kuličky. Při příliš vysoké teplotě cín zešedne - zoxiduje.
Obrázek
zdroj: Libor Kolman - Pájení
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

A TÍM SE VYTVOŘÍ TEN ODPOR
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ha díky moc. Takže je možný že ten chuchvalec z cínu co jsem udělal při pájení snímače za to může... ale není divné, že to půl roku to jelo v pohodě a najednou to začalo zlobit? A krom toho ještě při cestě domů ze zkušebny ve které to 100% fungovalo
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak tak nevím, ale většinou to se tam nějak stane. Že kytara jde z tepla do zimi nebo tak. Nebo to prostě oxodiduje či nějak reaguje...nevím ale děje se to tak.
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

stat se to může
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“