LP co s nim?
LP co s nim?
Zdravim kluci, dostal jsem nedávno od táty korpus těla a krk. Nikdy jsem nic podobného nedělal, aproto se ptám co nejprve. Jestli mam nejprve nalepit krk, nebo ho našroubovat. Kde nechat udělat elektorniku. A jak to nalakovat. Prostě nevím o tom vůbec nic, akorát to, že je to mahagon a javorovej top..
za každou radu budu rád..
díky moc
Re: LP co s nim?
V jakém stavu je ten krk a korpus? - Použitý? Jen dřevo (bez laku), nebo už nalakované? krk s pražcama, nebo bez? Jsou vyfrézované díry na elektroniku? atd... - lepší by bylo víc informací, ale jestli jsou to nějaké lepší kusy, tak doporučuju minimálně pootravovat někoho, kdo o tom něco ví - truhláře nebo (ideálně) kytaráře, bo je tam mnoho věcí, co by se mohly nenávratně pos*rat
P.S: jestli jde o lakování a sesazování krku a těla, tak tam to platí dvojnásob - po blbém laku to můžeš vyhodit a po špatném sesazení (nějaká velká věda to není, ale vědět, jak na to) to nikdy nenaladíš...
P.P.S: Ne že bych tě nějak podceňoval, ale píšu to tak, jak to je... (já bych si na to asi netroufnul
)
P.S: jestli jde o lakování a sesazování krku a těla, tak tam to platí dvojnásob - po blbém laku to můžeš vyhodit a po špatném sesazení (nějaká velká věda to není, ale vědět, jak na to) to nikdy nenaladíš...
P.P.S: Ne že bych tě nějak podceňoval, ale píšu to tak, jak to je... (já bych si na to asi netroufnul
Možná by se šikly i nějaký fotkkyohryzek36 píše:V jakém stavu je ten krk a korpus? - Použitý? Jen dřevo (bez laku), nebo už nalakované? krk s pražcama, nebo bez? Jsou vyfrézované díry na elektroniku? atd... - lepší by bylo víc informací, ale jestli jsou to nějaké lepší kusy, tak doporučuju minimálně pootravovat někoho, kdo o tom něco ví - truhláře nebo (ideálně) kytaráře, bo je tam mnoho věcí, co by se mohly nenávratně pos*rat![]()
P.S: jestli jde o lakování a sesazování krku a těla, tak tam to platí dvojnásob - po blbém laku to můžeš vyhodit a po špatném sesazení (nějaká velká věda to není, ale vědět, jak na to) to nikdy nenaladíš...![]()
P.P.S: Ne že bych tě nějak podceňoval, ale píšu to tak, jak to je... (já bych si na to asi netroufnul)
Pikus píše:Možná by se šikly i nějaký fotkkyohryzek36 píše:V jakém stavu je ten krk a korpus? - Použitý? Jen dřevo (bez laku), nebo už nalakované? krk s pražcama, nebo bez? Jsou vyfrézované díry na elektroniku? atd... - lepší by bylo víc informací, ale jestli jsou to nějaké lepší kusy, tak doporučuju minimálně pootravovat někoho, kdo o tom něco ví - truhláře nebo (ideálně) kytaráře, bo je tam mnoho věcí, co by se mohly nenávratně pos*rat![]()
P.S: jestli jde o lakování a sesazování krku a těla, tak tam to platí dvojnásob - po blbém laku to můžeš vyhodit a po špatném sesazení (nějaká velká věda to není, ale vědět, jak na to) to nikdy nenaladíš...![]()
P.P.S: Ne že bych tě nějak podceňoval, ale píšu to tak, jak to je... (já bych si na to asi netroufnul)
Chápu, omlouvam se včera jsem neměl moc času. A fotky dodám co nejdřív, jen co přijede táta s foťákem. Tak krk má pražce, perleťové značky a je vlastně kompletně hotový. Snad jen nultý pražec.
Tělo je vybroušené, má díry na poťáky a přepínač. Díry na snímače jsou také vyfrézované. Musím pouze dodělat díry na kobylku, kterou chci kupovat v nejbližší době a také nevím jak propojit přepínač s poťákama. Musím vyfrézovat drážku, kterou poté zakytuju???
Pár známých truhlářů mám a snad pouze 1 je natolik šikovný, že bych si troufl mu kytaru na slepení krku a konečné barvení s lakováním svěřit.
Ale jediný můj problém je postup.
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Jenom tě rychle upozorním na to, abysis dal při dělání děr na kobylku bacha na menzuru a pořádně to proměřil, aby taky už nebylo pozdě 
No o tom jsem mluvil s kámošem a říkal, ať to raději přeměřim 5x než jednou špatně. Docela se toho všeho bojim, ale když to dam někam ke kytaráři, tak z toho nebudu mít ten pocit.mycountry píše:Jenom tě rychle upozorním na to, abysis dal při dělání děr na kobylku bacha na menzuru a pořádně to proměřil, aby taky už nebylo pozdě
Tak ty slíbené fotky.
celé album:

Kód: Vybrat vše
http://img30.imageshack.us/gal.php?g=fotografie00511.jpg

- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
1. přepínač>poťáky frézuje se jen pod přepínačem a tam se dává kulatá plastová krytka. díra na drát k poťákům se dá bud vrtat (hooodně složitě) ale podle mě tam už musí být (vyfrézovaná do těla před přilepením javorového topu.
2. Elektroniku dělej jako poslední, takže ti už asi dál moc nepomůže.
3. Krk vypadá lepeně, tudíž logicky bych začal vlepením krku. Pak si už nejsu jistej, jestli nejdřív lakovat a pak dělat kobylku, nebo naopak.
P.S. asi nic nezkazíš, když zatím nalakuješ jen hlavici - ta většinou bejvá zepředu jinou barvou než je tělo a zbytek krku. Jo a ta díra k přepínači dost možná ústí v díře pro snímač, taks e koukni!!!!
3. Krk vypadá lepeně, tudíž logicky bych začal vlepením krku. Pak si už nejsu jistej, jestli nejdřív lakovat a pak dělat kobylku, nebo naopak.
P.S. asi nic nezkazíš, když zatím nalakuješ jen hlavici - ta většinou bejvá zepředu jinou barvou než je tělo a zbytek krku. Jo a ta díra k přepínači dost možná ústí v díře pro snímač, taks e koukni!!!!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vyvrtat, nasadit, vyzkoušet, sundat, zakrýt díry a pak lakovat - vrtat do laku není šťastné - může dojít k odloupnutí a poškonezí části laku, hlavně zakrýt ty díry - nezablít lakem.turbo_MaCk píše: 3. Krk vypadá lepeně, tudíž logicky bych začal vlepením krku. Pak si už nejsu jistej, jestli nejdřív lakovat a pak dělat kobylku, nebo naopak.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
No díra od přepínače k poťákum jaksi chybí, tak to asi navrtam. A co myslíš mam udělat elektroniku sám?turbo_MaCk píše:1. přepínač>poťáky frézuje se jen pod přepínačem a tam se dává kulatá plastová krytka. díra na drát k poťákům se dá bud vrtat (hooodně složitě) ale podle mě tam už musí být (vyfrézovaná do těla před přilepením javorového topu.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
není to nic těžkého... jestli umíš aspoň trocha pájet tak jo
Pokud o ní něco málo víš (jaký použít potenciometry, jakej ti vyhovuje typ snímačů - vzhledem, že to je LP tak bych tam dal humbuckery - popř rozepínací na singly, plus myslím, že tam má bejt i odpor a kondenzátor (volume, tone) tak se do toho můžeš v klidu pustit. Ještě doporušuju zakoupit krom pájky, cínu a kalafuny i multimetr a sním si proměřit, jak jsi to spájel
Ještě je důležitý všechno dobře zaizolovat (takže kup drátky s bužírkou a smršťovací bužírku).
K zapojení:
http://www.rmpickups.cz/schema.html //méně schémat, ale mají "levnější" snímače (sice to je trochu na úkor kvality, ale do začátku ti určit dobře poslouží)
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/ //pokud můžeě dát víc peněz do snímačů, doporučuji tyhle... je tam plno variant zapojení snímašů seymur duncan... od jednosnímačovýho LP, přes trojsnímačový TELE až po rozepínacího humbuckerovýho LP se třema snímačema...
http://dominocs.com/AshBassGuitar/WireL ... ibson.html
Ještě je důležitý všechno dobře zaizolovat (takže kup drátky s bužírkou a smršťovací bužírku).
K zapojení:
http://www.rmpickups.cz/schema.html //méně schémat, ale mají "levnější" snímače (sice to je trochu na úkor kvality, ale do začátku ti určit dobře poslouží)
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/ //pokud můžeě dát víc peněz do snímačů, doporučuji tyhle... je tam plno variant zapojení snímašů seymur duncan... od jednosnímačovýho LP, přes trojsnímačový TELE až po rozepínacího humbuckerovýho LP se třema snímačema...
http://dominocs.com/AshBassGuitar/WireL ... ibson.html
Hele kdybs od toho nakonec upustil milerád to koupím tak se kdyžtak ozvi 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
No, tak už jsem si vybral. Snímače koupim Gibson 489T a 490T. Necham si to dělat u jednoho kluka co se v tom docela dost vyzná. Slepí myi krk a udělá elektroniku. Spíš bych teď potřeboval poradit nemáte někdo nápad na barvu kytary? Něco pořádně originálního.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jen růžová to může být!
nazdar
flákni na to zeleny moridlo udelej jemnej burst a zalakuj bezbarvym (moje nejoblibenejsi barevna kombinace na lp
)
neco takoveho:

je to docela neobvykly a s tim zlatym HW to vypada libozne
PS pak mi ji nekdy privez ukazat
flákni na to zeleny moridlo udelej jemnej burst a zalakuj bezbarvym (moje nejoblibenejsi barevna kombinace na lp
neco takoveho:

JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Ty vole to neni blbej nápad.MrB14ck píše:nazdar
flákni na to zeleny moridlo udelej jemnej burst a zalakuj bezbarvym (moje nejoblibenejsi barevna kombinace na lp)
neco takoveho:
Ta je krásnááá...
*slint*
*slint*
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
jéééééééééé,kde jsi vzal mahagonový tělo a krk?Já našel jen javor u doktora díla a to se mi moc nechce.Ale kdyby někde měli mahagon,tak bych do toho šel hned... BTW: Máte někdo zkušenosti s HW od DR.Díla? Třeba přepínačů a rámečků na humy bych se tolik nebál,ale spíš kobyla a závěs strun...