Ahoj, prosím, potřeboval bych poradit od vás zkušených s připojením 100W hlavy Marshall JCM 900 Sl-X k 4x12 300W boxu Marshall 1960A. Je to můj první half stack, takže s tím nemá zkušenosti a nechci nic pokazit se špatnou impedancí a tak.. K boxu byl dodán i kabel, ovšem nevím, jestli je to opravdu silovej. Je na něm napsáno RJS ELEC- AWG18 - 41/0.16 - 0.824mm2 - 6.0mm - RoHS. Tak jestli někdo s užovatelů 1960ky ví..Ještě se chci zeptat, na stereo jsou potřeba dva kabely nebo stačí jeden? Po přečtění Aj návodu od boxu v tom mám trochu bordel..jinak pro přehlednost dodávám fotky zdířek na boxu a na hlavě. Omlouvám se za (možná zbytečný) dotaz, ale jsem v tomhle nováček, takže rád uvítám rady co a jak nastavit. Díky
Uz jsme tu presne ten kabel resili: komba-zesilovace-reproboxy/jaky-je-to-kabel-t10604.html
Logika napovida, ze kdyz ten kabel pribalili, tak by mel asi stacit, nicmene vetsinou se doporucuji vetsi prurezy. U 50W hlavy by to snad nemel byt problem.
Co se tyce zapojeni, staci, aby impedance hlavy byla stejna jako impedance boxu, nevim, jaky ma presne tne Marshall vystupy. Na stereo samozrejme potrebujes kabely dva, u zesilenych signalu se trivodicovy (a tudiz stereo) draty nedelaji, mohlo by to byt nebezpecny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Wohma píše:Uz jsme tu presne ten kabel resili: komba-zesilovace-reproboxy/jaky-je-to-kabel-t10604.html
Logika napovida, ze kdyz ten kabel pribalili, tak by mel asi stacit, nicmene vetsinou se doporucuji vetsi prurezy. U 50W hlavy by to snad nemel byt problem.
Co se tyce zapojeni, staci, aby impedance hlavy byla stejna jako impedance boxu, nevim, jaky ma presne tne Marshall vystupy. Na stereo samozrejme potrebujes kabely dva, u zesilenych signalu se trivodicovy (a tudiz stereo) draty nedelaji, mohlo by to byt nebezpecny.
garden píše:
No s tím kabelem nevím, je to 100W celolampa (mám to přeplý na LOW-50W)... http://kytary.cz/pro-co-excellines-repr ... 60:0:0:1:0
a tento by byl v pohodě? (ale zase má 3m). Jinak ty výstupy jsou na fotkách
zbytečný... stačí dojít do elektra, koupit dva 6mm samce a dvojlinku...
už sem zažil 2 dělaný kabely co selhali a odkouřili elektronky....
jinak na stereo potřebuješ dva zesilovače - dvě hlavy nebo stereohlavu, která sou defakto dva zesilovače v jednom. Na to asi můžeš zapomenout.
Na output selectoru si nastav impedanci boxu a plugni to tam...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pokud to chceš mít celý v sérii:
-na aparátu přepni na OUTPUT SELECTORU 16 ohm.
-na boxu přepni na MONO
-narvi to do jacku nad kterým je psáno 16Ohm (pravej)
a hraješ
pokud to chceš mít zapojený pralaleně a sériově (dva repráky série a knim, paralelně další dva):
-na aparátu přepni na OUTPUT SELECTORU 4 ohm.
-na boxu přepni na MONO
-narvi to do jacku nad kterým je psáno 4 Ohm (pravej)
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
a pokud by chtel hrat jen na dve repra (kvuli mensi hlasitosti), tak to prepne na stereo a nacpe to do 8omhoveho vystupu na hlave a do jedne diry 8 ohmu na bedne ne?
Nevidím důvod proč si kabel k bedně neudělat. Kvalitní konektory a kabel odpovídajícího průměru,samozřejmě většího. Jestli bude ze stříbra nebo platiny,hlavně průměr vodiče aby přenesl výkon,potom stačí měděný .
qwer píše:a pokud by chtel hrat jen na dve repra (kvuli mensi hlasitosti), tak to prepne na stereo a nacpe to do 8omhoveho vystupu na hlave a do jedne diry 8 ohmu na bedne ne?
ano
s těma neutrikama vidím problém.... vtip není v konekttoru, ale v tom, že ten konektor ten dvojlinkovej drát nechytne dobře. TY 2 kabely, co se posrali byli právě na neutrikách
zbytečný... stačí dojít do elektra, koupit dva 6mm samce a dvojlinku...
Za takovéto příspěvky by měli lidem rovnou useknout ruce.
To je čo za kktinu? Ja mám všetky svoje káble urobené doma na kolene aj nástrojové aj silové a sú to najspolahlivejšie káble čo som kedy mal. A za zlomok ceny, a to som použil skoro najdrahší sommer a Neutriky.
Pozor pozor, u téhle hlavy nevyužívej přepnutí výstupu na 4ohm... nevím jak u slx ale u dual reverbu to je tak že přepínání 16/8 je pro hlavovou verzi a (4)/8 pro kombo.
Naposledy upravil(a) Latam dne 30.05.2009 13:39, celkem upraveno 1 x.
Chlapi, díky za rady, už hraju..je to mazec, valí to suprově..vím, že za chvíli budu asi hluchej ale ten zvuk stojí za to..trochu jsem si s tím pohrál a nakroutil na tom pěknej čistej zvuk i brutální zkreslení alá Marshall..no prostě lahůdka. Připojil jsem to s tím dodávaným káblem, hlavu mám přeplou na 50W a hlasitost krotím tak snad to bude OK
Latam píše:Pozor pozor, u téhle hlavy nevyužívej přepnutí výstupu na 4ohm... nevím jak u slx ale u dual reverbu to je tak že přepínání 16/8 je pro hlavovou verzi a (4)/16 pro kombo.
Na hlavě mám přepínač na (4)16 a 8...mám to tedy na (4)16
to (4) je v závorce? má to znamenat jako MArshall 4*12" boxy - 16ohm??? Hele hlavně by mělo bejt na hlavě to isté co na boxu. ALe jako znám i kytaristy vyšší ligy jak mi (punkheart) co měli blbě nastavenou zátěž na hlavě. Kámoš od něj tu hlavu koupil a hrál rok na to, ajk mu řekl, že to má být, pak sem k tomu přišel a zjistil, že má na 16ohmoej box nastaveno 8ohm. TAk sem mu vysvětlil, že tam sice sou 8ohmový reprák, yla že sou dva a že sou v sérii a tak by tam mělo bejt 16ohm. Ale jako hrálo mu to i tak (ty lampy zas tak náchylný nejsou). Něco jinýho je ale absence zátěže toe několikasetsobně větší nápor.