Tunning LANEY LX 20

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Tunning LANEY LX 20

Příspěvek od LAMA »

Zdarec
Tak sem se z nudy (o svaťáku :D ) trochu ve svojem Lanýžovi a koukám, že je ten plošňák trochu prázdnej. Pak sem si všiml že jsou tam připravený místa pro další součástky. Jenom připájet. Poťák na REVERB, místa na sloty pro ef. smyčku..... No asi sem objevil ameriku, ale mě to překvapilo.

Takže: Kdybych tam ty součástky prostě připájel, povýšil bych kombíčko na vyšší úroveň? Nebo by to chtělo větší úpravy :?:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Tunning LANEY LX 20

Příspěvek od turbo_MaCk »

no ty tišťáky se často používaj stejný pro víc modelů... jestli to bude fungovat si netroufám říct. U reverbu ale potřebuješ hlavně pořídit pružinovej tank. Je to spíš o tom, jestli sis tím chceš vyhrát...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jedině najít na netu jestli to už někdo dělal případně vyfocenou desku jiného typu. Jinak to nemá moc smysl bastlit jenom tak stylem pokus omyl. Teda jestli ti toho komba není líto. :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

To dělal aby zlevnili nebo zjednodušili výrobu, té jasný :wink: .Tak líto by mi ho asi bylo, něco sme už spolem zažili:D. Ale pochybuju, že když tam naletuju ty součástky, co tam chybí, tak se mi z něho zakouří :? . Max to nebude hrát :D Až budu mít čas tak pohledám nějaký schéma a zkusím to tam naletovat. Největší problém bude zjistit ten druhej model......reverb a ef smyčka a nic víc? divný :? Jako silnoproudař se v těhle slabotinách moc nevyznám, takže si s tím moc nepohraju :( . Dokázal bych to připájet a tím to končí.

A kudla co to je ten pružinovej tank? :oops: :lol:

EDIT: Nemůžu najít žádný LANEY kombo, který má jenom reverb a ef.smyčku. Vlastně nemůžu najít LANEY s ef.smyčkou :roll: Asi to nebude smyčka, ale jenom footswitch :roll: :oops:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=lx20r - s reverbem, ještě má navíc CD input a sluchátkový výstup (což by možná byly ty dva volné sloty)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

rotten77 píše:http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=lx20r - s reverbem, ještě má navíc CD input a sluchátkový výstup (což by možná byly ty dva volné sloty)
CDin/out + phones maj šecky LANEY tuším (aj ten můj) v tom to nebude. A nikde ani na tom LX20R nevidím džuznu na footswitch. to sem z toho jelen....
Jsou tam tři sloty. jeden je výstup na repro a další 2 jsou nenapájený a je u nich SEND a RTN (RETURN). Ale smyčka to není, tak co? :?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

LAMA píše:
rotten77 píše:http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=lx20r - s reverbem, ještě má navíc CD input a sluchátkový výstup (což by možná byly ty dva volné sloty)
CDin/out + phones maj šecky LANEY tuším (aj ten můj) v tom to nebude. A nikde ani na tom LX20R nevidím džuznu na footswitch. to sem z toho jelen....
Jsou tam tři sloty. jeden je výstup na repro a další 2 jsou nenapájený a je u nich SEND a RTN (RETURN). Ale smyčka to není, tak co? :?
Pokud je tam Send/Return, tak to bude na ta smyčka, já sem právě myslel, že to není popsaný.

Ale třeba ta vyšší LX65R už má reverb i smyčku: http://www.laney.co.uk/show_spec.php?prod=lx65r. Ten plšňák bude zřejmě stejnej pro celou řadu LX.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

No jo už to vidím, jasné :wink: Dík. Asi jo. Docela mazec, stačí si dopájet pár součástek za pár korun a docela solidně si může člověk vylepšit kombíčko. :idea:
Po matuře to prozkoumám a zjistím esi to stačí jenom připájet. :wink:
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sunmay »

Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“