Lampové kombo kolem 20.000
Pravidla fóra
Lampové kombo kolem 20.000
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně lampových komb kolem 20.000 (plus mínus autobus).
Předpoklady:
- do 20W (budu hrát i doma)
- 2 kanály
- "univerzálnost" - tzn. slušný čistý i zkreslený kanál
- high gain netřeba
Stihl jsem zatím vyzkoušet tři kandidáty (i když ten jeden je trošku mimo watáží):
- Hughes & Kettner 25th Anniversary (20W)
- Hughes & Kettner Statesman Dual EL84 (20W)
- Fender Hot Rod (40W)
Moje (rozuměj subjektivní) poznámky k výše jmenovaným: nejlepší čistý překvapivě Fender (plný, cinkavý prostě Fender,ale plnost je asi ovlivněna i watáží), velice slušný měl i Statesman (trošku tenčí), nejslabší byl 25th Ann. (nejhorší kulatost tónu)
Zkreslený kanál: Nejlepší Statesman (old school, na tvrdý metal neee, krásně čitelný), druhý 25th Ann. (více moderní zvuk, při max. gainu simulace high gain aparátu, ale je znát, že mu chybí watáž a ztrácí čitelnost), zklamání Fender (plechový zvuk, bez dynamiky, slabota).
Prosím o další tipy - ne prosím z doslechu, ale z ohmatu.
Díky
Předpoklady:
- do 20W (budu hrát i doma)
- 2 kanály
- "univerzálnost" - tzn. slušný čistý i zkreslený kanál
- high gain netřeba
Stihl jsem zatím vyzkoušet tři kandidáty (i když ten jeden je trošku mimo watáží):
- Hughes & Kettner 25th Anniversary (20W)
- Hughes & Kettner Statesman Dual EL84 (20W)
- Fender Hot Rod (40W)
Moje (rozuměj subjektivní) poznámky k výše jmenovaným: nejlepší čistý překvapivě Fender (plný, cinkavý prostě Fender,ale plnost je asi ovlivněna i watáží), velice slušný měl i Statesman (trošku tenčí), nejslabší byl 25th Ann. (nejhorší kulatost tónu)
Zkreslený kanál: Nejlepší Statesman (old school, na tvrdý metal neee, krásně čitelný), druhý 25th Ann. (více moderní zvuk, při max. gainu simulace high gain aparátu, ale je znát, že mu chybí watáž a ztrácí čitelnost), zklamání Fender (plechový zvuk, bez dynamiky, slabota).
Prosím o další tipy - ne prosím z doslechu, ale z ohmatu.
Díky
Re: Lampové kombo kolem 20.000
zkus Orange Rocker 30... je sehnatelny z anglie za cca 22t. (novy z obchodu)
cisty kanal je bez korekci, ale korekce nejsou treba - krasny prirozeny zvuk, na zkreslenem jsou klasicke korekce
zkresleny jde nastavit od crunche az po velke zkresleni takového "starsího" typu (neni to takova ta moderni hutnost ala mesa recto a podobne aparaty, ktere nemam rad - je to stary rockovy poctivy zvuk), zkresleny kanal nabizi nekonecny sustain...
ma 30w - ale mezi 20 a 30w opravdu hlasitostni nehledej rozdil. tohle kombo navic kresli docela pekne i potichu, i pri minimalni hlasitosti doma z nej dostanes cosi, co jde nazvat "pouzitelnym zvukem" - mel jsem doma vsechno mozne od 5w lamp s desitkou, dvanactkou a pak jednu 15w s desitkou a tahle 30w bestie pseudotridy A s G12H Heritage ( a ten opravdu "tlaci" ) mi na malou hlasitost hraje nejlip.
navic je self-biasing, takze nemusis nastavovat bias. 3 lampy v preampu a 2 EL34 v konci - takze normalka, ktera nijak neleze do penez.
reprak je Vintage 30 od Celestion (ten se mi nelibil, vymenil jsem za G12H Heritage a kombo hraje uplne jinak - cisty zvuk o 3 tridy jinde, zkresleny je otazkou vkusu), trafa jsou stejne jako v AD30, je poctive udelane...
rozhodne jedno z nej kombicek s podobnym zamerenim do 30t. troufam si tvrdit. je spis univerzalni a neni tak prvorade zamerene na cisty zvuk (ten je ale po vymene repra taky skvely, zvuk se hodne zakulatil a dostal charakter), zkreslenim ale velmi potesi - zvlast pokud chces neco na rock a ne na metal... od toho se taky jmenuje Rocker
cisty kanal je bez korekci, ale korekce nejsou treba - krasny prirozeny zvuk, na zkreslenem jsou klasicke korekce
zkresleny jde nastavit od crunche az po velke zkresleni takového "starsího" typu (neni to takova ta moderni hutnost ala mesa recto a podobne aparaty, ktere nemam rad - je to stary rockovy poctivy zvuk), zkresleny kanal nabizi nekonecny sustain...
ma 30w - ale mezi 20 a 30w opravdu hlasitostni nehledej rozdil. tohle kombo navic kresli docela pekne i potichu, i pri minimalni hlasitosti doma z nej dostanes cosi, co jde nazvat "pouzitelnym zvukem" - mel jsem doma vsechno mozne od 5w lamp s desitkou, dvanactkou a pak jednu 15w s desitkou a tahle 30w bestie pseudotridy A s G12H Heritage ( a ten opravdu "tlaci" ) mi na malou hlasitost hraje nejlip.
navic je self-biasing, takze nemusis nastavovat bias. 3 lampy v preampu a 2 EL34 v konci - takze normalka, ktera nijak neleze do penez.
reprak je Vintage 30 od Celestion (ten se mi nelibil, vymenil jsem za G12H Heritage a kombo hraje uplne jinak - cisty zvuk o 3 tridy jinde, zkresleny je otazkou vkusu), trafa jsou stejne jako v AD30, je poctive udelane...
rozhodne jedno z nej kombicek s podobnym zamerenim do 30t. troufam si tvrdit. je spis univerzalni a neni tak prvorade zamerene na cisty zvuk (ten je ale po vymene repra taky skvely, zvuk se hodne zakulatil a dostal charakter), zkreslenim ale velmi potesi - zvlast pokud chces neco na rock a ne na metal... od toho se taky jmenuje Rocker
dík za tip, akorát jsem si všiml, že nemá reverb - chybí ti (tzn. dokrmuješ krabkou) nebo ne? Bez reverbu je zvuk obvykle takový sušší. Viděl jsem ho v různých on-line kšeftech okolo 26 000, akorát an a-z nástroje za 36000???
Ještě jsem do výběru zařadil Koch studiotone, ale ten už vůbec nevím, kde bych vyzkoušel.
Nahrál na něj někdo z vás?
Ještě jsem do výběru zařadil Koch studiotone, ale ten už vůbec nevím, kde bych vyzkoušel.
Nahrál na něj někdo z vás?
mě reverb nechybí, já reverb nerad, mám ho na jednom aparátu ze 3 a tam jej nepoužívám
britský zvuk si na reverbu nikdy nejak nezakladal, britove ten zvuk umeli udelat dobry i bez reverbu
reverb sucks
(to pochopí asi jen ti, kteří často čumí na recenze krabek na youtube
, viz Gearmandude)
britský zvuk si na reverbu nikdy nejak nezakladal, britove ten zvuk umeli udelat dobry i bez reverbu
reverb sucks
Reverb se da snadno dohnat krabkou, pokud je potreba, z toho bych kriterium nedelal. A kdyz uz jsme u toho, pridani reverbu by nemel byt nijak velkej zasah do apecu 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Reverb is always off. Why? Because reverb sucks! 
já osobně bych na reverbu netrval, mám ho a skoro ho nezapínám
ohledně těchto aparátů - zaměřil bych se na ty H-G, Fender pěkný (ikdyž nemusím jejich zkreslený kanál, čistý je skvělý), ale na doma už je to vážně hodně. z H-G jsem hrál pouze na halfstack Tube 50, což je 50w tvrději rockového 6L6 zkreslení - co jsem postřehl za tu půlhodinu, tak čistý kanál byl opět velice pěkný, zkreslený se mi nějak nepodařilo nastavit úplně přesně podle mého gusta, ale tlačilo to hezky. s těmito menšími kombíčky zkušenost nemám, ale po zkušenosti s Tube 50 tuto značku beru opravdu velmi vážně
já osobně bych na reverbu netrval, mám ho a skoro ho nezapínám
ohledně těchto aparátů - zaměřil bych se na ty H-G, Fender pěkný (ikdyž nemusím jejich zkreslený kanál, čistý je skvělý), ale na doma už je to vážně hodně. z H-G jsem hrál pouze na halfstack Tube 50, což je 50w tvrději rockového 6L6 zkreslení - co jsem postřehl za tu půlhodinu, tak čistý kanál byl opět velice pěkný, zkreslený se mi nějak nepodařilo nastavit úplně přesně podle mého gusta, ale tlačilo to hezky. s těmito menšími kombíčky zkušenost nemám, ale po zkušenosti s Tube 50 tuto značku beru opravdu velmi vážně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
No zkouším si teď domluvit v Brně 3 komba na vyzkoušení:
Orange Rocker 30W
Peavey Classic 30W
Vox AC30CC1
Tak uvidím resp. uslyším
Prozatím u mě vede ten H&K Statesman, takže budu porovnávat s ním.
Orange Rocker 30W
Peavey Classic 30W
Vox AC30CC1
Tak uvidím resp. uslyším
Prozatím u mě vede ten H&K Statesman, takže budu porovnávat s ním.
Classic je slusny kombicko, ale tehle konkurenci si podle me ani neskrtne. Na druhou stranu kdyz mas sanci porovnat, tak do toho jdi, clovek si kolikra tpri zkouseni uplne mimozniho aparatu uvedomi dost veci.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no Vox neni dvoukanal - tedy ma dva kanaly, ale ty maji spolecny ovladac master volume a nejsou prepinatelne footswitchem... musis prendat jack. jde to resit ab krabkou, ale stejne se temer nikdy nedostanes k tomu, abys mel pri stejne hlasitosti jeden kanal radne zkresleny a druhy cisty. navic to zkresleni je proste voxacke a asi te moc nezaujme - ja voxe beru jako aparat na cisty a lehce nakresleny zvuk, velke zkresleni u voxe rad nemam.
pokud by se ti predci jen vox libil, tak dej vedet - budu prodavat ac30cc2x a nebude cenove daleko od nove AC30CC1, pritom je to hlavne kvuli dvoum reprum alnico blue zvukove uplne jinde, taky cenove, ale ta moje stara cc2x bude za skoro stejne penize jako nova cc1 (nova AC30CC1 stoji 24t. a AC30CC2X 42t.)
jinak na bazaru je ted nejaky Mark od Mesy za 29t. - taky by stal za zvazeni
pokud by se ti predci jen vox libil, tak dej vedet - budu prodavat ac30cc2x a nebude cenove daleko od nove AC30CC1, pritom je to hlavne kvuli dvoum reprum alnico blue zvukove uplne jinde, taky cenove, ale ta moje stara cc2x bude za skoro stejne penize jako nova cc1 (nova AC30CC1 stoji 24t. a AC30CC2X 42t.)
jinak na bazaru je ted nejaky Mark od Mesy za 29t. - taky by stal za zvazeni
skus se podívat na značku George Dennis
mam jeteho blue beetla (sehnal sem ho prez sveho ucitele v hudebce za pakatel) a nemuzu si to vynachvalit...
krasny prurazny zvuk i s moji shitozni kytarou...
mam jeteho blue beetla (sehnal sem ho prez sveho ucitele v hudebce za pakatel) a nemuzu si to vynachvalit...
krasny prurazny zvuk i s moji shitozni kytarou...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
to Wohma: ten Peavey si taky poslechnu, vyřadit z výběru ho můžu vždycky. snažím se testovat vždycky na jednom místě porovnáním více komb - tam jsou ty zvukové rozdíly pěkně slyšet, ať už se jedná o kvalitu zvuku nebo prostě jenom jiné zaměření aparátu. Když testuju komba postupně v různých obchodech, tak akorát vím líbí nebo nelíbí, ale je těžší to porovnat.
to qwer: to jsem o AC30CC1 nevěděl nicméně, když budu mít tu možnost tak to vyzkouším (dá se s tvojí CC2 hrát i doma?)
to MrB14ck: sice jsme na George Dennis slyšel leccos, ale za zkoušku rozhodně nic nemám - nelimituje ho ale jenom 10" reprák?
Jinak díky za tipy, jestli vás ještě něco napadne tak prosím pište
to qwer: to jsem o AC30CC1 nevěděl nicméně, když budu mít tu možnost tak to vyzkouším (dá se s tvojí CC2 hrát i doma?)
to MrB14ck: sice jsme na George Dennis slyšel leccos, ale za zkoušku rozhodně nic nemám - nelimituje ho ale jenom 10" reprák?
Jinak díky za tipy, jestli vás ještě něco napadne tak prosím pište
Dej si ale bacha na jednu vec - v obchode muzou byt lampy budto jety, anebo spatny z vyroby. Pokud nejaky kombo, ktery by "papirove" melo hrat dobre, hraje v jednom kramu spatne, pak bych ho pro jistotu zkusil i v jinym.miro píše:to Wohma: ten Peavey si taky poslechnu, vyřadit z výběru ho můžu vždycky. snažím se testovat vždycky na jednom místě porovnáním více komb - tam jsou ty zvukové rozdíly pěkně slyšet, ať už se jedná o kvalitu zvuku nebo prostě jenom jiné zaměření aparátu. Když testuju komba postupně v různých obchodech, tak akorát vím líbí nebo nelíbí, ale je těžší to porovnat.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
neřek bych limituje ale hraje to trochu jinak ( je tam osazenej kvalitni celestion) chce to vyzkoušet...miro píše:to MrB14ck: sice jsme na George Dennis slyšel leccos, ale za zkoušku rozhodně nic nemám - nelimituje ho ale jenom 10" reprák?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
těm george dennis bys šanci dat měl... osobně bych se moc nedivil, kdyby si nakonec zakotvil u něčeho od nich.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
To zas nevím, já osobně mám zkušenost, že sebelepší 10" na kytaru prostě nehraje tak, jak by lampovej aparát na kytaru hrát měl. Když jsou dvě, tak už je to fajnová kombinace, ale i když je kvalitní 10" reproduktor, nikdy nebude mít tu klasickou plnost a prostorovost, jako 12". Je výborně vidět třeba rozdíl i na uplně obyč levnejch tranzisorech, dejme tomu Laney HCM30 a 60 jsou od sebe zvukově šíleně daleko, právě díky reprům - ten s 12" má aspon poměrně pěknej čistej zvuk.MrB14ck píše:neřek bych limituje ale hraje to trochu jinak ( je tam osazenej kvalitni celestion) chce to vyzkoušet...miro píše:to MrB14ck: sice jsme na George Dennis slyšel leccos, ale za zkoušku rozhodně nic nemám - nelimituje ho ale jenom 10" reprák?
Pokud máš možnost výběru a není to jen na doma, určitě neber aparát s 1x10" - to podle mě limituje kytaru každopádně:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jasně časem chci pořídit nějakej fajnovej 2*12 (greenbacky) nebo ideálně 2*10 (jensen) boxík
ale nevšim sem si že by mě to nějak výrazněj limitovalo i oroštovaný to zní vážně super...
jinak abych nebyl takovej zarytej propagátor GD
co skusit nějakou malou lampičku od HOTa do nějakých 22k by ses taky měl vejít.
ale nevšim sem si že by mě to nějak výrazněj limitovalo i oroštovaný to zní vážně super...
jinak abych nebyl takovej zarytej propagátor GD
www.black-audio.net
www.black-audio.net
jj pohoda - já mám verzi H2L - což je něco výkonostně podobného, jen to nemá master volume a doma hraju. voxe používám jen na čistý, takže je to pro mě ok... kdybych z toho chtěl dolovat velké zkreslení tak bych se musel odstěhovat někam půl kilometru za vesnici a hrát se špuntama v ušíchmiro píše: to qwer: to jsem o AC30CC1 nevěděl nicméně, když budu mít tu možnost tak to vyzkouším (dá se s tvojí CC2 hrát i doma?
bratránek má ode mě taky CC2X a doma v pohodě hraje - a díky master volume se dá nastavit i zkreslený při menší hlasitosti... to cc2x co mám teď doma se mi zase tak nějak naskytlo, už jsem jich měl doma víc
Zdar, taky zrovna patram po nejakem takovem kombu, akorat predpoklady jsou malinko jine - chci 30- 60 W a cenove tak mezi 20 a 30.
Mel jsem driv Peavey Classic 30 - to muzu doporucit, cisty zvuk byl pekny to je znamo,
ikdyz skoda ze se to tam
neda nejak menit, nebo prepinat - je tam na cistym jen Volume a eqalizer. nic vic, zadny presence, gain,
nebo nejakej prepinac .. nic.
Zkresleny je tam tak nejak spis na blues, jak se rika. Slo by to i na rock.
Spis ma podle me cenu zkusit to peavey classic 50. parkrat sem zkousel, neni spatny.
Ted mam asi tyden H-and-K StatesMan QUAD 40W, a teda reknu vam .. nic moc.
Dlouze sem vybiral mezi voxem a timto. Mel sem vzit spis voxe. Na tomto me vadi, ze cisty zvuk je cisty
pouze kdyz to hraje relativne potichu, kdyz hraju s kapelou, musim Clean Volume zesilit,.. a uz to ma jinou barvu, s roustoucim volume se to pomerne dost crunchuje... takze nevim jak z toho dostat hlasity cisty zvuk..
proste predstavoval bych si neco jak je na VOXu na cistym kanalu Volume (coz je spis jako gain).. a pak je tam celkove jeste Master.
A zkresleni se mi moc nelibi, je to takove zahuhlane.. a nebo sem to zkresleni nejak nepochopil,. .. nebo lampy v hajzlu...ale to se mi nezda.. je to nove, takze to krmim ve smycce krabkou.
Ma nekdo nejake dalsi postrehy co se tyce VOXu ? AC30CC ... a podobne ??? nebo Fenderu ?
Myslim ze ja spis smeruju k tem voxum.. ale trochu se bojim ze AC30CC je slabe, je to
jen 30W .. ikdyz kdyz se veme ta dvoureprakova varianta, nebo hlava + repro.. muze to byt jiny.
a dale se proslycha ze se to dela nekde v cine a ze je to ted nic moc ..atd.
napiste dik. Spiderman.
Mel jsem driv Peavey Classic 30 - to muzu doporucit, cisty zvuk byl pekny to je znamo,
ikdyz skoda ze se to tam
neda nejak menit, nebo prepinat - je tam na cistym jen Volume a eqalizer. nic vic, zadny presence, gain,
nebo nejakej prepinac .. nic.
Zkresleny je tam tak nejak spis na blues, jak se rika. Slo by to i na rock.
Spis ma podle me cenu zkusit to peavey classic 50. parkrat sem zkousel, neni spatny.
Ted mam asi tyden H-and-K StatesMan QUAD 40W, a teda reknu vam .. nic moc.
Dlouze sem vybiral mezi voxem a timto. Mel sem vzit spis voxe. Na tomto me vadi, ze cisty zvuk je cisty
pouze kdyz to hraje relativne potichu, kdyz hraju s kapelou, musim Clean Volume zesilit,.. a uz to ma jinou barvu, s roustoucim volume se to pomerne dost crunchuje... takze nevim jak z toho dostat hlasity cisty zvuk..
proste predstavoval bych si neco jak je na VOXu na cistym kanalu Volume (coz je spis jako gain).. a pak je tam celkove jeste Master.
A zkresleni se mi moc nelibi, je to takove zahuhlane.. a nebo sem to zkresleni nejak nepochopil,. .. nebo lampy v hajzlu...ale to se mi nezda.. je to nove, takze to krmim ve smycce krabkou.
Ma nekdo nejake dalsi postrehy co se tyce VOXu ? AC30CC ... a podobne ??? nebo Fenderu ?
Myslim ze ja spis smeruju k tem voxum.. ale trochu se bojim ze AC30CC je slabe, je to
jen 30W .. ikdyz kdyz se veme ta dvoureprakova varianta, nebo hlava + repro.. muze to byt jiny.
a dale se proslycha ze se to dela nekde v cine a ze je to ted nic moc ..atd.
napiste dik. Spiderman.
Skusil si sa pohrat so snimacmi a volume na gitare?Na tomto me vadi, ze cisty zvuk je cisty
Težko říct..podle toho, jak to chceš hlasitý... Mě ve skušebně desítka už nestíhá (i když je možná repráko požkozenej, ale nevypadá to tak) a i když připojim repro z MG100 komba, tk se zvuk dost zlepší a valí to parádněMrB14ck píše:neřek bych limituje ale hraje to trochu jinak ( je tam osazenej kvalitni celestion) chce to vyzkoušet...miro píše:to MrB14ck: sice jsme na George Dennis slyšel leccos, ale za zkoušku rozhodně nic nemám - nelimituje ho ale jenom 10" reprák?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek