Nahrávání kytary přes mikrofon do PC - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
draken-x

Nahrávání kytary přes mikrofon do PC - problém

Příspěvek od draken-x »

Zdravím,
Půjčil jsem si mikrofon, že si nahraju do PC kytaru. Zapojil jsem mikrofon do PC, dal jsem ho před kombo, seřídil jsem hlasitost, a začal jsem hrát
První 2 sekundy jsou v pořádku, ale dál jakoby začne zvuk slábnout a zní to jakoby "pod vodou"
když přestanu hrát, a zase začnu, zase jen první 2 vteřiny jsou v pořádku
poslechněte - http://leteckaposta.cz/854472720

Nevíte co s tím prosím
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání kytary přes mikrofon do PC - problém

Příspěvek od rotten77 »

1) co máš za mikrofon?
2) co máš za PC?
3) co máš za zvukovku?
4) v čem nahráváš?

Odpověz na tyhle otázky a pak ti snad někdo poradí.
draken-x

Příspěvek od draken-x »

rotten77 píše:1) co máš za mikrofon?
2) co máš za PC?
3) co máš za zvukovku?
4) v čem nahráváš?

1) starý SHURE, nevím označení
2) Rok starý výkoný PC
3) Integrovaná na základní desce - Realtek ALC889A
4) Výsledek je stejný ve všech programech - Audacity, Cubase, i ten Záznam zvuku od Windows
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Základní chyba je v zapojení mikrofonu - integrovaná zvukovka NEMÁ vstup pro dynamické mikrofony - čili základní zádrhel bych hledal zde. Potřeba bude mikrofonní předzesilovač, jehož výstupem je již linkový signál (line-out), jež lze bez problémů zapojit do linkového vstupu zvukovky (line-in).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Pepe_Crack

Příspěvek od Pepe_Crack »

draken-x píše:
2) co máš za PC?
3) co máš za zvukovku?
4) v čem nahráváš?

2) Rok starý výkoný PC
4) Výsledek je stejný ve všech programech - Audacity, Cubase, i ten Záznam zvuku od Windows
Tohle mi dělal notebook taky, nemohl sem přijít čím to je, zkoušel sem vyměnit mikrofony a tak a nakonec sem zjistil že s ovladačema se mi nainstaloval nějakej softwarovej "accelerátor" či co (ve Vistách sem měl v nastavení zvuku další záložku) a když sem ho vypnul, tak bylo po problému... ale za boha si nevzpomenu jak se to jmenovalo...
kytara: Squier by Fender Telecaster 94´ (RM Pickups, novej krk z Hořovic, mechaniky Schaller) :: Marshall JCM 800 (2204) 50W MKII :: CRATE 4x12" V30 120W :: BOSS Metal Zone MT-2 :: George Dennis Volume Pedal
basa: Yamaha RBX270 MPP :: Fender Rumble 100W
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Pepe_Crack píše:
draken-x píše:
2) co máš za PC?
3) co máš za zvukovku?
4) v čem nahráváš?

2) Rok starý výkoný PC
Tohle mi dělal notebook taky, nemohl sem přijít čím to je, zkoušel sem vyměnit mikrofony a tak a nakonec sem zjistil že s ovladačema se mi nainstaloval nějakej softwarovej "accelerátor" či co (ve Vistách sem měl v nastavení zvuku další záložku) a když sem ho vypnul, tak bylo po problému... ale za boha si nevzpomenu jak se to jmenovalo...
Nemáš na mysli Softwarový syntezátor..? :)
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

mno tak nevim, ja jsem to nahral pres nejaky Philips mikrak, mel jsem to pichly do mic-in a v pohode pres audacity to nahralo, kvalita samozrejvne omrd vzhledem k vybaveni ale tak nejak to staci.BTW: jakej bys doporucil mikrofoni preamp?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Cenová hranice a účel použití (ve smyslu kvality výsledku)? Můžu napsat třeba doporučení na něco okolo 15kKč, ale to asi nebude tvůj požadavek... :wink:

P.

dejvthedrummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvthedrummer »

Čau kluci (a holky ;) )

řeším nějakou techniku nahrání kytary (styl metal) a s kytaristou nás napadlo nahrát kytaru tak, že clean zvuk kytary by snimal mikrak, ten pres mix do zvukovky a nahrat v nejakym programu (mame k dispozici Audition). Nasledne zvuk kreslit tak, ze by se nahranej zvuk valil pres smycku, kde by byla nastavena kabicka BOSS s distoritonem a zpet do mixu a zvukovky.... co si o tom myslíte? Případně, jestli by nebylo dobrý krabičku hodit za mix a před tu zvukárnu při realtime nahravani...

Díky David
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No těžko říct jestli by to bylo efektivní, přijde mi že je to zaprvé zbytečné a zadruhé taky tam asi nebudou sedět impedance a síly signálu (nebo něco tak) u té kreslící krabky.
Final Frontier
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

To jsem teda nepochopil co vás donutilo vynalézt tento nesmyslný způsob? V čem by to jako mělo mít výhodu? Když už máš možnost snímat kytaru přez mikrofon (z komba etc...?) tak proč to zbytečně komplikovat a nenahrát přímo zkreslený zvuk. Nebo, pokud třeba kombo (reprák, mikrofon...) nestojí za moc, tak nahraj přímo (přez mix nebo rovnou do zvukovky - co se bude jevit výhodnější...) zkreslený zvuk ze zkreslovací krabičky (pokud na ní trváš) a v multitracku aplikuj konvoluční reverb s impulzem nějakého reproboxu - zaručeně jeden z nejlepších způsobů jak v domácích podmínkách dosáhnout velmi kvalitního zvuku. Víc hledej: studio-a-recording/jak-z-pocitace-vytah ... 14123.html
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Základní chyba je v zapojení mikrofonu - integrovaná zvukovka NEMÁ vstup pro dynamické mikrofony - čili základní zádrhel bych hledal zde. Potřeba bude mikrofonní předzesilovač, jehož výstupem je již linkový signál (line-out), jež lze bez problémů zapojit do linkového vstupu zvukovky (line-in).
Tady bych si dovolil nesouhlasit - 90pct mikrofonů připojených k PC je dynamických, včetně různých mikrofonků v headsetech apod.

Chybu bych hledal v různých běžících službách, úsporách napájení, nepoužívaných službách, konfliktech ovladačů a u Vist s Sedmiček také v souvislosti s DRM.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Atkins: Pravdu dis, ale z kontextu vyplynulo, ze ma nejakou Shurovskou handku a tu uspokojive integrovana zvukovka neutahne (impedance, citlivost vs. gain zvukovky a pripadne SNR). Cest vyjimkam, ale sam jsem takhle experimentoval a vim, ze jsem tehdy byl zoufaly z toho, ze to proste poradne nenahrava.

Jinak nerikam, ze nemuze byt problem v necem z toho, co jsi zminil, ale i kdyby to rozchodil tak jak ma, tak to zkratka bude slaby.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dejvthedrummer
Kontaktovat uživatele:

Dovedlo nás k tomu to, že jsme nahrávali už jednou tak, že z lampy Crate a kytary Epiphone LP100 jsme brali mikrakem Sennheiser e606 -> mix - > zvukarna. Jenže zvuk z toho byl hrozně ubzučenej a takovej rachotivej prostě, i krapet zahuhlanej. Nepodařlo se nám ten zvuk udělat hutnej a rock-metalovej. Sorry za ty širší pojmy. Takže pokud máte někdo tip čím to může být, tak sem s tím. Dík...btw ten postup nás teda napadl spíš jako varianta z nouze....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pres mix je to uz spravny postup, problem se zvukem muze byt:
1) polohou mikrofonu (nejcastejsi, je to alchymie)
2) akustikou v mistnosti (taky velmi caste, zvlaste ve zkusebnach)
3) spatnou polohou v mistnosti (box u steny ci v rohu)
4) spatnou vybavou (levna kytara, kabel, aparat)

U vas to bude kombinaci asi vsech faktoru ;)
Somnus Aeternus
dejvthedrummer
Kontaktovat uživatele:

Díky Wohma. No výbava je taková lepší začátek myslím... poloha mikráku (viděl jsem pár videí na YT, pak jedno asi 45 minutovy a nejaky linky z fora zkoukl), tak snad dobre nastaveny ale to udela strasne moc takze mozna tam bude velke minus nakonec. Bylo to v mirne zatlumene zkusebne, tak to mozna dopomohlo tomu min citelnymu zahuhlanymu zvuku. Uvidime, dalsi narhavani ozkousimme podle tvyho clanku jak dostat z PC hight gain zvuk a jeste jednou si pohrajem s tim "klasickym" nahranim. Diky jeste jednou
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Muj zpusob kresleni z pocitace je spis provizorni, ale poradim vam jinou vec - pokud ma vas aparat efektovou smycku, tak nahravejte signal ze sendu primo do pocitace (do linkovyho vstupu). Ten signal pak prozente konvolucnim reverbem s impulzem kytarove bedny (viz ten tutorial) a mate dost slusnej zvuk bez saskovani s mikrofonem. Kdyby se vam zvuk nelibil, muzete ho vzdycky poslat zpet do returnu efektove smycky a sejmout to mikrakem ;)
Takhle ted nahravam ja a je to IMHO velmi dobry zpusob pro nahravani ve zkusebne.
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Atkins: v headsetech apod. jsou zásadně elektretové mikrofony (aspoň jsem tam jiné neviděl - bavíme se samozřejmě o veškerém PC příslušenství; profi eadsety to mohou mít jinak, ale tam by chování mikrofonu bylo určitě obdobné, čili problémové).

P.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jinak bych ještě trochu zvolnil Wohmou nastavené mantinely, a to sice v oblasti akustiky místnosti. Kombo, pokud se snímá mikrofonem, nebde IMHO příliš ovlivněno akustikou - kromě zmíněné vyloženě špatné polohy (v rohu apod.). "Close miking" (viz i snímání bicích) se používá kromě jiného právě i proto, aby se sejmul v maximální možné míře přirozený zvuk zdroje (bubnu, kompa apod.), čili v těch vzdálenostech řekněme do 30cm od repra se akustika místnosti moc neuplatní.

Ale jinak je opravdu docela alchymie to vychytat - a nejen polohou, ale i typy mikrofonů. Já už mám třeba nazkoušeno, takže pak je to samozřejmě jednodušší - ale i tak to není "procházka růžovou zahradou".

P.

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Ono taky je potřeba trochu si pohrát s nastavením toho komba, zvuk k nahrávání je přece jen potřeba krapet poupravit proti zvuku na live - anebo prostě ten váš zvuk je špatný od základu. No a pokud to hrnete přes mix tak tam nejraděj korekce narovno. Hodně se dá dohnat taky v PC - eq, multiband kompresor atd...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“