BEHRINGER PODCASTUDIO FIREWIRE
Pravidla fóra
BEHRINGER PODCASTUDIO FIREWIRE
Zdravím,
mám amatérskou kapelu a nahráváme jen přes mikrofon z notebooku, takže je kvalita dost nevalná. A tak hledám nějakou levnou (i když tahle není ale je to přijatelný) zvukovou kartu do které bych zapojil na tvrdo kytary a mikrofony a začal nahrávat. Nechci nic složitého, chci něco co mi nahraje hudbu v alespoň trochu víc slušnější formě než mikrofony za 50Kč.
A tak se ptám jestli má cenu kupovat BEHRINGER PODCASTUDIO FIREWIRE nebo jestli jsou to vyhozený peníze. ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -48392.php ) Na youtube jsem si našel pár věcí o tom a vypadá to dobře.
Díky za případnou odpověď
mám amatérskou kapelu a nahráváme jen přes mikrofon z notebooku, takže je kvalita dost nevalná. A tak hledám nějakou levnou (i když tahle není ale je to přijatelný) zvukovou kartu do které bych zapojil na tvrdo kytary a mikrofony a začal nahrávat. Nechci nic složitého, chci něco co mi nahraje hudbu v alespoň trochu víc slušnější formě než mikrofony za 50Kč.
A tak se ptám jestli má cenu kupovat BEHRINGER PODCASTUDIO FIREWIRE nebo jestli jsou to vyhozený peníze. ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -48392.php ) Na youtube jsem si našel pár věcí o tom a vypadá to dobře.
Díky za případnou odpověď
tady hraju teď KOSMONOPOL
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: BEHRINGER PODCASTUDIO FIREWIRE
Máš představu o počtu vstupů, co potřebujete? To je zásadní a prvotní otázka - teprve pak se dá diskutovat o vhodnosti nějakého výběru....
P.
P.
No tak nejmíň 2 mikrofony a 2 kytary, ale super by bylo 3 mikrofony a 3 kytary
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - 3 kytary taky může znamenat různý věci; vzhledem k tomu, že důsledně odděluješ kytaru a mikrofon, tak předpokládám, že nechceš nabírat kytary mikrofonama z komb
čili buď potřebuješ zvukovku s kytarovými vstupy (kytara přímo do compu) nebo tam budeš připojovat kytaru skrzevá nějakou krabku; pak jde o to, jestli potřebuješ jeden nebo dva vstupy (modulační efekty jsou obvykle stereo).
Takže když zkusíme nějaké varianty:
3x MIC + 3. INSTR - nikde jsem neviděl, nástrojový vstup je tak jeden, maximálně 2. Což ale neznamená, že to neexistuje - je třeba zkusit pohledat. PodCast to ale nemá...
3x MIC + 3x LINE - opět PodCast nemá - přesněji, nemá 3x MIC. V zásadě by ale byl určo trochu prob i s těma linkama, protože zbylé 2 šavle na tom mixpultu jsou stereo....
Zbytek se mi moc rozebírat nechce - já bych tohle řešil z druhé strany: požadavky máš (i upřesněné mnou
), takže bych se zaměřil tímto směrem. Čili kouknout po zvukovce s požadovaným počtem vstupů (čili min. 4-6). Případně totéž v mixpultu - pak stačí zase jen lacinější zvukárna. Nezapomenout případně připočíst cenu DI-boxů, pokud budete chtít strkat kytary přímo (čili ne přes krabky) do zvukárny/mixáku (impedanční a úrovňové přizpůsobení).
Na cenu v zásadě koukat až potom. Samozřejmě není nutné shánět to nejdražší, ale z osobní zkušenosti mohu zcela jasně říct, že sahat zase až na úplný low-end taky nemá cenu (ještě tak možná pro domácí experimentování jednoho hráče v obýváku) - tady je prostě potřeba hlavně zvážit požadavky, vyspecifikovat okruh hardware, který je bude splňovat - no a teprve potom laborovat nad tím "kolik nás to asi tak bude stát".
Minimálně na spolehlivosti a komfortu práce (a tím i potažmo na výsledcích) se takováhle příprava určitě projeví.
P.
Takže když zkusíme nějaké varianty:
3x MIC + 3. INSTR - nikde jsem neviděl, nástrojový vstup je tak jeden, maximálně 2. Což ale neznamená, že to neexistuje - je třeba zkusit pohledat. PodCast to ale nemá...
3x MIC + 3x LINE - opět PodCast nemá - přesněji, nemá 3x MIC. V zásadě by ale byl určo trochu prob i s těma linkama, protože zbylé 2 šavle na tom mixpultu jsou stereo....
Zbytek se mi moc rozebírat nechce - já bych tohle řešil z druhé strany: požadavky máš (i upřesněné mnou
Na cenu v zásadě koukat až potom. Samozřejmě není nutné shánět to nejdražší, ale z osobní zkušenosti mohu zcela jasně říct, že sahat zase až na úplný low-end taky nemá cenu (ještě tak možná pro domácí experimentování jednoho hráče v obýváku) - tady je prostě potřeba hlavně zvážit požadavky, vyspecifikovat okruh hardware, který je bude splňovat - no a teprve potom laborovat nad tím "kolik nás to asi tak bude stát".
Minimálně na spolehlivosti a komfortu práce (a tím i potažmo na výsledcích) se takováhle příprava určitě projeví.
P.
No.. tak my tomu nějak nerozumíme takže hledáme co nejjednodužší způsob nahrávání.
Nemusíme mít zrovna 3 kytary a 3 mikrofony.. to se pak dá sestříhat že? tak to bych zvládnul si myslím a do toho Behringeru se dají zapojit 2 mikrofony a 2 kytary ne? aby se to dalo do počítače a nahrávalo se to.
Díky za odpovědi
Nemusíme mít zrovna 3 kytary a 3 mikrofony.. to se pak dá sestříhat že? tak to bych zvládnul si myslím a do toho Behringeru se dají zapojit 2 mikrofony a 2 kytary ne? aby se to dalo do počítače a nahrávalo se to.
Díky za odpovědi
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK, do toho mixpultu Behringer, co je v té PodCast sadě, se dají zapojit 2 mikrofony a 2 kytary, které musí být připojené minimálně přes DI-box nebo krabku nebo multiefekt.
Sestříhat se to pochopitelně dá - spíš než sestříhat by se to dalo označit jako "postupné nahrávání", což je zcela běžná praxe
P.
Sestříhat se to pochopitelně dá - spíš než sestříhat by se to dalo označit jako "postupné nahrávání", což je zcela běžná praxe
P.
jo tak efekt mám takže to by nebyl problém.. ale asi si to nekoupím protože přeci je to jen 5000Kč a ty jen tak nemůžu utratit s tím že nevím jestli to zvládnu, nebo jestli ta kvalita bude odpovídající.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ano
5kKč je docela malej peníz, ale pokud to člověk nemá odvahu zkusit ani za těhle vstupních podmínek, tak je asi fakt lepší se na to vyprdnout, radši jen hrát a případný natáčení přenechat někomu, kdo má nejen prostředky, ale hlavně i know-how
Aby to nevyznělo nějak posměšně - i toto třeba já osobně kvituju jako správné rozhodnutí, protože existuje nespočet těch, kteří do toho jdou, a pak zase dlouhou dobu doslova "prudí" na fórech s tím, že "to" nehraje jako na profi cédéčkách a podobně
Zkuste se kdyžtak později spíš s někým domluvit, kdo by vám pomohl s natočením skladeb - vždyť je to přece úplně v pohodě normální postup
P.
Aby to nevyznělo nějak posměšně - i toto třeba já osobně kvituju jako správné rozhodnutí, protože existuje nespočet těch, kteří do toho jdou, a pak zase dlouhou dobu doslova "prudí" na fórech s tím, že "to" nehraje jako na profi cédéčkách a podobně
Zkuste se kdyžtak později spíš s někým domluvit, kdo by vám pomohl s natočením skladeb - vždyť je to přece úplně v pohodě normální postup
P.
Dobře,
díky za pomoc
asi to tak uděláme.. zajdeme k někomu kdo má s nahráváním zkušenosti a něco nahrajeme
díky
díky za pomoc
asi to tak uděláme.. zajdeme k někomu kdo má s nahráváním zkušenosti a něco nahrajeme
díky
No tak ještě něco na kytary cz je akce
takže uvažujeme silně o koupi
tohohle :
http://kytary.cz/behringer-xenyx-1204-m ... 88:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/tapco-by-mackie-link-u ... 52:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/behringer-xenyx-1222fx ... 88:0:0:1:0
nebo ale nevidím moc velký rozdíl
http://kytary.cz/behringer-xenyx-1622fx ... 88:0:0:1:0
a kdyby jsme se složili tak
http://kytary.cz/behringer-xenyx-2442fx ... 89:0:0:1:0
a tak prosím o radu, jde některý z těchto mixů (což si myslím že ano) napojit do notebooku (popřípadně do stolního Pc) aby se nahrávalo přímo z mixu do Pc (NTBku)
ano ptám se jako totální neznalec, ale potřebujeme nahrávat a když se objevila tato sleva tak by bylo nevyužití této slevy velikou škodou
díky za odpovědi
tohohle :
http://kytary.cz/behringer-xenyx-1204-m ... 88:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/tapco-by-mackie-link-u ... 52:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/behringer-xenyx-1222fx ... 88:0:0:1:0
nebo ale nevidím moc velký rozdíl
http://kytary.cz/behringer-xenyx-1622fx ... 88:0:0:1:0
a kdyby jsme se složili tak
http://kytary.cz/behringer-xenyx-2442fx ... 89:0:0:1:0
a tak prosím o radu, jde některý z těchto mixů (což si myslím že ano) napojit do notebooku (popřípadně do stolního Pc) aby se nahrávalo přímo z mixu do Pc (NTBku)
ano ptám se jako totální neznalec, ale potřebujeme nahrávat a když se objevila tato sleva tak by bylo nevyužití této slevy velikou škodou
díky za odpovědi
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jakýkoli mixpult umožňuje připojení do PC/NTB a nahrávání z něj - jde jen o to CO všechno z mixpultu jde nahrávat
Vždycky to bude jedna stereo stopa (hlavní výstup), čili míchačka všeho, co leze do pultu. Pozdější editace nulová - nelze přemíchat (pouze nahrát znova).
Na pltech pak dále bývají přímo u jednotlivých šavlí buď přímé výstupy (Direct Out) nebo aspoň inserty (Insert). V obou případech lze nahrávat do PC/NTB i jednotlivé šavle (tyto body jsou až za regulátory vstupní citlivosti).
Případně bývá na mixácích ještě 1-8 AUX výstupů, takže adekvátní počet nahrávatelných stop do PC/NTB.
Všechno výše popsané se dá zjistit z popisu (manuálu) toho kterého mixpultu, popřípadě to lze dost přesně i odhadnout z konektorů, kterými mixpult disponuje.
P.
Vždycky to bude jedna stereo stopa (hlavní výstup), čili míchačka všeho, co leze do pultu. Pozdější editace nulová - nelze přemíchat (pouze nahrát znova).
Na pltech pak dále bývají přímo u jednotlivých šavlí buď přímé výstupy (Direct Out) nebo aspoň inserty (Insert). V obou případech lze nahrávat do PC/NTB i jednotlivé šavle (tyto body jsou až za regulátory vstupní citlivosti).
Případně bývá na mixácích ještě 1-8 AUX výstupů, takže adekvátní počet nahrávatelných stop do PC/NTB.
Všechno výše popsané se dá zjistit z popisu (manuálu) toho kterého mixpultu, popřípadě to lze dost přesně i odhadnout z konektorů, kterými mixpult disponuje.
P.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
chceš tpo nahrávat zaráz? proč? chceš to opravdu nahrávat sám?
Když už budeš hrát vše zaráz, a kytay nepudou z komba, jak se uslyšíte navzájem? Zkoušel si o tom přemýšlet?
Když už budeš hrát vše zaráz, a kytay nepudou z komba, jak se uslyšíte navzájem? Zkoušel si o tom přemýšlet?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ale ten mix se dá připojit k reproduktorům a zároveň k notebooku ne?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No samozřejmě, že dá, ale platí vše viz můj příspěvek výše. Opravdu je potřeba si nejdřív ujasnit, co všechno byste chtěli provádět a teprve pak podle toho shánět HW a SW (případně). Potřeba nahrávat ještě není to ujasnění - jak ti asi mohlo dojít, není to pro více jak jednočlenné těleso žádná sranda.
Fakt bych uvážil, jestli to potřebujete opravdu tak nutně - pokud nebudete nahrávat nástroje zvlášť, stačí zvukovka se dvěma vstupy (dneska každá) a dva mikrofony uprostřed zkušebny.
P.
Fakt bych uvážil, jestli to potřebujete opravdu tak nutně - pokud nebudete nahrávat nástroje zvlášť, stačí zvukovka se dvěma vstupy (dneska každá) a dva mikrofony uprostřed zkušebny.
P.
no jo ale jak do toho notebooku připojím ten velkej mikrofon?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to ajko do zvukovky připojíš dva mikráky a vypanuješ je dos terea a nahraješ to najednou... dál už nemixuješ, jen uděláš jednoduchej mastering a máš nahrávku. já to takhle dělal kámošovic kapele - použil sem dva velkomembránový kondíky. Výsledek byl slušný as minimální námahou.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Eizor: Buď máš integrovanou zvukovku, takže potřebuješ každopádně mikrofonní předzesilovač (2x nebo 1x dvoukanál) a nebo máš (si pořídíš) externí zvukovku (USB nebo FW), která už mikrofonní předzesilovače bude mít.
P.
P.
super díky
máme Yamaha EMX 640 a myslím že to půjde pustit rovnou z mixu do noťasu