je mi jasné že se toto téma probíralo asi mnohokrát ale po 8mi letech se vracím k el. gitáře a trošku mi unikl vývoj multiefektů (a elektroniky vůbec). Chtěl bych pořídit na domácí hraní multiefekt na podlahu, aby to umělo zkreslení, nějakou tu modulaci a wah, reverb a delay a ladičku. Nepotřebuju milion funkcí a pamětí, spíš aby to mělo solidní zvuk. Hudební styl od Blues po Death. Nerad bych si koupil bzučítko typu ZOOM 4040 jako kdysi. Mám celolapm. kombo tak bych si to nerad zmršil. Soustavu pastiček Boss na doma raději ne, je pak děsnej bordel v kabelech - hlavně když vám to děti neustále montují. Díky předem za pomoc
opět mulťák na doma
Pravidla fóra
-
Herri
opět mulťák na doma
Zdravím kolegy !
je mi jasné že se toto téma probíralo asi mnohokrát ale po 8mi letech se vracím k el. gitáře a trošku mi unikl vývoj multiefektů (a elektroniky vůbec). Chtěl bych pořídit na domácí hraní multiefekt na podlahu, aby to umělo zkreslení, nějakou tu modulaci a wah, reverb a delay a ladičku. Nepotřebuju milion funkcí a pamětí, spíš aby to mělo solidní zvuk. Hudební styl od Blues po Death. Nerad bych si koupil bzučítko typu ZOOM 4040 jako kdysi. Mám celolapm. kombo tak bych si to nerad zmršil. Soustavu pastiček Boss na doma raději ne, je pak děsnej bordel v kabelech - hlavně když vám to děti neustále montují. Díky předem za pomoc
Herri
Re: opět mulťák na doma
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Pokud to budeš posílat do lampy tak určitě bych stal za vyskoušení ten boss , ale jelikož si nestanovil cenový strop tak se mrkni na boss GT-10 , co jsem o něm slyšel a četl tak je to prý jedna z nejlepších hraček pro lampu 
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
-
Herri
ten Boss ME 50 mě zaujal hned na začátku, GT-10 už je na mě moc drahá. Co ta ME 20 ? to už je srágora ? Taky jsem očumoval Korg 3000G co vy na něj ?
Jako vždy,když se někdo ptá na mulťáky: Za mě Korg Pandora... našel sem v něm obrovský zalíbení díky možnosti tvořit si vlastní backingy...Rozhodně lepší než samotnej bicí automat..Jinak co se týče škály zvuků,tak na tom taky neni špatně..
P.S.: Díky,že nepatříš k těm profíkům co shání multiefekt na metal...
Edit: Á,koukám,že si psal na podlahu něco...Sem to ale vůl... No i tak si myslim,že stojí za zamyšlení.
P.S.: Díky,že nepatříš k těm profíkům co shání multiefekt na metal...
Edit: Á,koukám,že si psal na podlahu něco...Sem to ale vůl... No i tak si myslim,že stojí za zamyšlení.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Boss Me-50 se asi nejvíc ovládáním podobá sestavě klasických krabiček a nemá žádné zbytečnosti navíc.
KORG - AX3000G to už je slušná továrna, líbí se mi že má efektovou smyčku, tak by šlo případně používat zkreslení z aparátu a zároveň třeba nakopávat ovrdrajvem sóla z mulťáku a modulace a echa mít ve smyčce aparátu.
Za zmínku stojí taky RPčka od digitechu - jedno tu mám na stole, na doma je to vpohodě a do lampáče tuplem. Občas se nějaké objeví na bazaru - nedávno kamarád koupil RP300 za cca 2kKč.
Se Zoomem mám zkušenost akorát se starou 505 (bzuuuuum), ty nové jsou prý celkem slušné (taky má jeden známý, ale nehrál jsem na to)
No a když to shrnu, tak osobně bych si vlastně někde na bazaru koupil Boss GT-8 - dá se sehnat za +- 6000 a je to fakt super mašina
KORG - AX3000G to už je slušná továrna, líbí se mi že má efektovou smyčku, tak by šlo případně používat zkreslení z aparátu a zároveň třeba nakopávat ovrdrajvem sóla z mulťáku a modulace a echa mít ve smyčce aparátu.
Za zmínku stojí taky RPčka od digitechu - jedno tu mám na stole, na doma je to vpohodě a do lampáče tuplem. Občas se nějaké objeví na bazaru - nedávno kamarád koupil RP300 za cca 2kKč.
Se Zoomem mám zkušenost akorát se starou 505 (bzuuuuum), ty nové jsou prý celkem slušné (taky má jeden známý, ale nehrál jsem na to)
No a když to shrnu, tak osobně bych si vlastně někde na bazaru koupil Boss GT-8 - dá se sehnat za +- 6000 a je to fakt super mašina
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
kámoš koupil RP250 a mlátí se za to do hlavy. A má proč, ten zvuk je děsnej!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ME-20 neni podle mne spatna. Ma to jen zakladni efekty, neni to modeling, ale jenom efektak s klasickym zkreslenim, takze k lampe pohoda. Tohle jsem tocil na ME-20 zapojenou do lampovyho preampu (KittyHawk) a pak do simulace boxu. Treba to bude po zkouknuti videa jasnejsi, k cemu je ME-20 docela dobra. Ma to samozrejme par omezeni a veci, ktery bych resil jinak, ale to je dan za cenu, za kterou to bossove prodavaj...Herri píše:...Co ta ME 20 ? to už je srágora ? Taky jsem očumoval Korg 3000G co vy na něj ?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ovládání mi připomíná korgA5, tkerj sem vlastnil. prodal sem ho za 2tisíce. Má teda ještě myslím o pedál (možná dva) víc. Nemá wah. Jinak je to ovládání stejný. Ke zvuku... Moc se mi to nelíbí. Chpu, že někomu jo, ale zní to prostě dost synteticky. Naprvní poslech je pozant, že je to digitál. Možná je to subjektivní, ale mě by to nesedělo.
Na digitech zapomen , měl jsem a stačilo , hrál jsem i na ten nejnovější RP1000 a bylo to strčený do lampovýho předzesíku a stejně to stálo za nic. Za mě rozhodně budto boss nebo mě ještě napadla ledvina (line6) myslím , že by taky stálo za úvahu.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
No já to taky nevlastním, ale jednoho Rolanda ještě mám... Roland/Boss má prostě svůj zvuk, což je celkem dobře, je to prostě "jejich" pohled na věc. Nakonec ani ta GT-10 u mne nezaparkovala, vrátil jsem jí distributorovi... Ale svého času jsem na COSM hrál i na pódiích a v konečným mixu byli zvukaři spokojení. Já to moc nezatracuju, hrát se na to dá...turbo_MaCk píše:...Naprvní poslech je pozant, že je to digitál. Možná je to subjektivní, ale mě by to nesedělo.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jak sem řek, je to subjektivní. Rozhodně je to lepší než digitech, ale furt je ten zvuk moc přežvejkanej. zní mi to, jakoby to bylo nahraný přemixovaný už když člověk na to hraje. A vzhledem k tomu, co hraju/líbí se mi/poslouchám já, tak to prostě nemůže sedět. Mám rád takovou tu přirozenost (vintage?) a tu ten digitál nemá. Samozřejmě to může mít i spokojené uživatele. Já vidím plus v tom, že to nemá simulace aparátů (na co sou dobrý, když se to stejně do aparátu zapojuje?) a tou koncepcí těch efektů, který se chovaj jako krabičky (jednoduchý skládání zvuků za sebe, ale prostě vevýsledku to je stejn nejlepší). Šlápneš a máš jinej zvuk, někomu to určitě vyhovuje, já mám rád věcy pod kontrolou, takže když podemnou svítí malí plechový potvůrky a každá má svůj potenciometr a bypass, tak su si nejistější.
Proč do lampy ? S běžným transistorovým by to nebylo ono nebo to má i nějakej pádnější důvod ? Já zvažoval,že bych koupil tu ME-20 ke svýmu Micro Cube od Rolandu. Co ty na to ? Mam na tuhle kombinaci rovnou zapomenout ?Nuker píše:Pokud to budeš posílat do lampy tak určitě bych stal za vyskoušení ten boss
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
Netvrdím , že zapomenout , ale časem Tě ten zvuk prostě omrzí , ze začátku budeš z toho vypleskanej jak jelito , ale potom přijdeš na ten plochej sound (jen u x3 jsem to nezažil) , ten zvuk prostě stojí za to až u lamp (začínám bejt taky pěkně zmlsalej a to ji ani nemámKubi.M píše:Proč do lampy ? S běžným transistorovým by to nebylo ono nebo to má i nějakej pádnější důvod ? Já zvažoval,že bych koupil tu ME-20 ke svýmu Micro Cube od Rolandu. Co ty na to ? Mam na tuhle kombinaci rovnou zapomenout ?Nuker píše:Pokud to budeš posílat do lampy tak určitě bych stal za vyskoušení ten boss
Takže Micro cube + multiefekt neni nemožný ?
Jestli jsem to dobře pochopil,tak výslednej zvuk bude mít "charakteristiku" toho komba... Dejme tomu,že tenhle aparát mi zatim postačuje a tim multiefektem chci jen rozšířit jeho možnosti. V jednom tvým příspěvku jsem četl,že se rozhoduješ mezi Digitechem RP 250 a ME-20 od Bossu ? Máš už vybráno ?
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tomu mulťáku je celkem jedno co za něj postavíš. samozřejmě čím lepší kombo, tím lepší zvuk, ale aparaturu ybchs em netlačil. Nemusíš se bát. Bude to slouit jak má.
Výhoda digítka je , že má simulaci repra a ta se docela hodí , ale stejně vyslednej zvuk je digitální jak gameboy z roku nebreč kdyžto boss ho myslím nemá (tím si je digitech docela posral) , co takhle skusit ledvinu ? nebo třeba pandoru , sice 90% zvuku v ní jsou takový psychedelie , že to nemá obdoby , ale da se na to nakroutit vcelku slušný zvuk 
Že kydáte hnůj na Digitech mě je fuk (i když ho používám). Ale protože už několik multáků od nich už jsem zkusil (ai jinejch),tak vím,že hoooodně dělá nastavení. A vy "odborníci" tady radíte,co je která značka za hnůj. Jako třeba v jiným trejdu Demilich na LINE6 (i když jsem se ho zastal).V jiným trejdu třeba docela chválej Low-End Behringer a myslí,že se taky dá. Tady jde hlavně o to,jestli chce používat simulace zesilovačů a jestli hraje kytaru sám nebo v páru či více členech. I když můj osobní názor je,že na samotný simulace zesilovačů je asi ale fakt nejlepší ten Line6 (vyzkoušeno).
Mě třeba celkově neučaroval BOSS ani LINE6 (buď ovládáním, možnostma, nebo poměrem cena - výkon). Nic špatnýho,ale zase takovej rozdíl proti těm, tady na fóru zatracovanejm značkám jsem neslyšel. Ale začátečník z toho co tady vyploděj ti nejpsavější členové nabyde dojmu,že značka XY je 10X lepší než značka ZŽ.
Řekněte holt svoje zkušenosti a nechejte ostatní,jestli se s nima ztotožněj,či nikoli.
HOWGH
Mě třeba celkově neučaroval BOSS ani LINE6 (buď ovládáním, možnostma, nebo poměrem cena - výkon). Nic špatnýho,ale zase takovej rozdíl proti těm, tady na fóru zatracovanejm značkám jsem neslyšel. Ale začátečník z toho co tady vyploděj ti nejpsavější členové nabyde dojmu,že značka XY je 10X lepší než značka ZŽ.
Řekněte holt svoje zkušenosti a nechejte ostatní,jestli se s nima ztotožněj,či nikoli.
HOWGH
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
-
Herri
ŽE BYCH SI TEDA DOVOLIL přidat se k hnutí odporu proti DiGiTECHu RP...měl jsem na basovku kdysi BP-50 a musel jsem to dát do pryč protože to je bíba bídoucí. A to jsem hrál do nicmoc aparátu. Střeva (plošnej spoj) to mělo RP takže nadávám zároveň na BP i RP. Ten Boss ME-50 je pro mě vážným adeptem, ME-70 by byla lepší ale tu ještě neseženu na bazaru za slušnej peníz jako ME-50.
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
Boss ME-50 jsem měl asi půl roku, celkem fajn modulační efekty, použitelný delay( nečekej DD2-7)
zkreslení naprosto nepoužitelné, zkoušel jsem to na Randallu RH150G3,M/B simulclassem 295kou, starým Fenderem (takovej zelenej hnus, už nvm jak se jmenoval) a vždy to bylo, uším nelahodící zkreslení
např. na doma používám Line6 studio GX a to zkreslení je tam super, dokonce takový, že to co se mi tam podařilo udělat se mi ještě nepodařilo na mým reálným aparátu
(ale to je tim, že doma trávim více času než ve zkušebně) takže doporučuju podívat se po výrobcích firmy Line6 
zkreslení naprosto nepoužitelné, zkoušel jsem to na Randallu RH150G3,M/B simulclassem 295kou, starým Fenderem (takovej zelenej hnus, už nvm jak se jmenoval) a vždy to bylo, uším nelahodící zkreslení
např. na doma používám Line6 studio GX a to zkreslení je tam super, dokonce takový, že to co se mi tam podařilo udělat se mi ještě nepodařilo na mým reálným aparátu
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..