Zapojení více efektů najednou
Pravidla fóra
Zapojení více efektů najednou
Zdar. K mému problému, chtěl bych se zeptat jestli by šlo udělat, abych 2 krabky ovládal jen jednou z nich. Například: chci boss ac 3 a metal muff, ale nechci sešlapávat tak že vypnu muffa a zapnu ac ale tak aby jsem jen vypl muffa a ac už jel. Takže bych zapnul obal efekty a když by byl muff první tak když bych ho vypl, tak by pak jel ten ac a přepínal bych jen jednou. Je to možné?díky
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
-Vinnie Paul
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení více efektů najednou
http://kytary.cz/carl-martin-octaswitch ... 20:0:0:1:0
jedna z možností
další je klasický tanec po pedálech, pokud na to v písničce je alespoň chvilku čas
jedna z možností
další je klasický tanec po pedálech, pokud na to v písničce je alespoň chvilku čas
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Krom tančení po pedalboardu máš možnost složitějších přepínačů (zmíněný Octa-switch a podobně), případně pokud ti jde jen o 2 efekty, tak to řešit přes A/B přepínač.
http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... 79:0:0:1:0
http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... 79:0:0:1:0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kdyby bylo to řešení levné nevadilo by to..sem rád že budou prachy na krabky
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
-Vinnie Paul
-Vinnie Paul
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
stejně jako je tomu ve světě hudebních nástrojů většinou, i teĎ platí, ež levné nebo jednoduché řešení (nebo oboje naráz) vpodstatě neexistujeKarel55 píše:Kdyby bylo to řešení levné nevadilo by to..sem rád že budou prachy na krabky
pokud ti ale jde o dvě krabky - jak psal neo, A/B box by mohl být použitelný a je to levnější nežř ten octaswitch (ten je vážně spíše na větší pedalboardy)
pokud ti jde opravdu o cenu, můžeš koupit tohle http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... 79:0:0:1:0 je to navíc pasivní, čili si nemusíš lámat hlavu s napájením
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ikdybys těch efektů měl víc, ale používal jen dva zvuky pak bude A/B switch stačit. TY dvě větve se ale musí za eektama zase spojit, možná by bylo lepší udělat smyčkovač, kterej by měnil dvě smyčky.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No možná by pomohla truebypass lišta, všechny efekty budeš mít v ní a zapneš si je třeba dopředu, pak přes lištu zapojíš oba.
Další možnost je dát je vedle sebe
tak to třeba mám já...
Další možnost je dát je vedle sebe
Hraju na kytary a mašinky
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
podle mě by nejlíp vyhovoval jednoduchej pedál s jedním řepínačem a 4ma jackama. uděláš tam dvě smyčky i třeba po víc než jednom efektu. Sešlápneš jednou, signál de úpřez jedny efekty, sešlápneš znova a de přez ty druhý. Nic složitýho, jen krabička přepínač 4 jacky a 50cm drátu.
Na tohle by pomohl Boss LS-2, ne?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
No zatím nejlepší volba vypadá to od EHX za těch 700. Ale asi to udělám úplně jinak. Koupil sem totiž box a mám zesák něco jak tesla. Jelikož mám rolanda tak sem to udělal tak že z rolanda to de do zesáku a z tama do bedny, ale je to strašně přebasované, chtěl sem to řešit 2 krabkama a rolanda byhc nemusel zapojovat ale vyšlo by to nejmíň na 3 litry. A tak mě napadlo koupit EQ od bose a ty basy prostě trochu stáhnout.
-Vinnie Paul
-Vinnie Paul
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
on je ten EHX sice levný řešení, ale nic tím nevyřešíš. Proč? ten signál rozdělíš, ale už ho za těma efektama nespojíš....
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to mně bohužel nenapadlo, uznávámturbo_MaCk píše:on je ten EHX sice levný řešení, ale nic tím nevyřešíš. Proč? ten signál rozdělíš, ale už ho za těma efektama nespojíš....
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
pak by ale zase musel šlapat dvakrát, což by mu vyšlo anstejno
leda by si ho upravil a z druhýho oddělal přepínač, ale to už je beztak lepší si udělat na smyčky.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
sakra, připitému mi to fakt nemyslíturbo_MaCk píše:pak by ale zase musel šlapat dvakrát, což by mu vyšlo anstejnoleda by si ho upravil a z druhýho oddělal přepínač, ale to už je beztak lepší si udělat na smyčky.
http://www.hoho.cz/efekty/
Sice reklama, ale udela to same co pan Smrcka (tedka se nejak me neozyva, asi zdravotni problemy). Na tohle je nejlepsi reseni True Bypass lista, sice je to drazsi, ale tak moje heslo ... "je to investice do budoucna" a urcite se to vyplati.
Jinak dalsi alternativa, jak to delam ja, a uz me to pekne nafukuje - delat kozacka a skakat vehementne po efektech :p
Sice reklama, ale udela to same co pan Smrcka (tedka se nejak me neozyva, asi zdravotni problemy). Na tohle je nejlepsi reseni True Bypass lista, sice je to drazsi, ale tak moje heslo ... "je to investice do budoucna" a urcite se to vyplati.
Jinak dalsi alternativa, jak to delam ja, a uz me to pekne nafukuje - delat kozacka a skakat vehementne po efektech :p
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Chyba lávky... Ten EHX by ale šel použí, pokud by se vymyslel nějaký systém spojky, viděl jsem kytaristu, co měl na pedalboardu právě rozdvojení A/B boxem a pak to slučoval normálně kabelem, na jehož jednom konci měl 2 konektory.
Nejlepší řešení by byl ten Wohmou navrhovaný Boss LS-2
Karle, nevymýšlej ptákoviny - tvůj současný setup je už i tak hrozně překombinovaný. EQ ti v tomhle nepomůže. Propojení komba bez výstupu k tomu určenému do power-ampu a z něj do boxu, to je šílenost už tak. Zapojení EQ ti možná trochu ubere basy, které bud vznikají na výstupu z komba, nebo v power-ampu, ale jistě ne 100% tak, jak bys chtěl, a navíc ti to dost možná přidá šum.
Řešení "2 krabky bez rolanda" je taky ptákovina, z těch krabek s největší pravděpodobností nedostaneš signál, který by byl tou teslou zpracovavatelný na úrovni, kterou potřebuješ - byl jsem kdysá donuce něco podobného zkoušet s tím prťavým metal muffem (micro, nano? ted nevím) a to nejde. Předpokládám, že u AC by to bylo podobné.
Nejlepší řešení by byl ten Wohmou navrhovaný Boss LS-2
Karle, nevymýšlej ptákoviny - tvůj současný setup je už i tak hrozně překombinovaný. EQ ti v tomhle nepomůže. Propojení komba bez výstupu k tomu určenému do power-ampu a z něj do boxu, to je šílenost už tak. Zapojení EQ ti možná trochu ubere basy, které bud vznikají na výstupu z komba, nebo v power-ampu, ale jistě ne 100% tak, jak bys chtěl, a navíc ti to dost možná přidá šum.
Řešení "2 krabky bez rolanda" je taky ptákovina, z těch krabek s největší pravděpodobností nedostaneš signál, který by byl tou teslou zpracovavatelný na úrovni, kterou potřebuješ - byl jsem kdysá donuce něco podobného zkoušet s tím prťavým metal muffem (micro, nano? ted nevím) a to nejde. Předpokládám, že u AC by to bylo podobné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dobrá. Vypadá to že byhc do toho musle stejně narvat dost peněz a jestli to dobře dopadne měla by být hlava a konec problémů.
-Vinnie Paul
-Vinnie Paul