Kytara z 1 kusu
Kytara z 1 kusu
Zdravím, nedávno jsem narazil na velkou fošnu z mahagonu a přemýšlel jsem že bych udělal celou kytaru z 1 kusu. tzn žádné lepení nebo šroubování krku. A bavil jsem se s kámošem co dělá v tonetovce že by mně popřípadě by schopen i naohýbat krk. Ale nevím jestli by to byl dobrý nápad. co vy na to?
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara z 1 kusu
provedení bue těžší, ale když se to povede udělat, tak asi zklamanej nebudeš.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No dle mně bude provedení velmi těžké...protože když máš ohnutý krk (což asi chceš aby si z toho neměl jen rovnou placatou desku) a ten krk by si musel nejspíše do toho oblouku (či co to je) vyfrézovat, obýhat to nevím jak to bude reagovat s tím tělem pokud to bude z jednoho kusu.
Jednoduší by bylo udělat kytaru s průchozím krkem
To už není až tak těžké, není to nejlehčí ale není to zase jak dělat z jednoho kusu.
Zkus napsat spíše nějakému kytarářovi...
Jednoduší by bylo udělat kytaru s průchozím krkem
Zkus napsat spíše nějakému kytarářovi...
Final Frontier
Zajimalo by me, jakym zpusobem tam chces delat vyztuhu krku 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
rek bych ze by to udelal uplne stejne jako u celojavorovyho stratovyho krku (tzn zezadu vyfrezovat ten prouzek a mit vyztuhu zaprenou o predek krku) coz myslim ze by problem nebyl nebo bylo by to reseny stejne jako v pripade pruchoziho krku(normalni vyztuha pod prilepenym hmatnikem)...Wohma píše:Zajimalo by me, jakym zpusobem tam chces delat vyztuhu krku
otazka na co nekdo potrebuje takovej sustain aby delal kytaru z jednoho kusu dreva
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Aha, ja myslel, ze i krk bude jen z jednoho kusu, tak potom jo.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no tak bud musi nalepit hmatnik nebo to udelat zezadu jinak to neudela ani kdyby se po*ralWohma píše:Aha, ja myslel, ze i krk bude jen z jednoho kusu, tak potom jo.
kdyz to navrtas zezadu tak je i krk z jednoho kusu jenom pak kouskem dreva prelepis tu diru co bude nad tou vystuhou...
jinak to snad ani udelat nejde
edit:
tohle je podelnej prurez jednokusovym javorovym strat krkem pohled zezhora:

to šedý je zezadu vyvrtana drazka na trustrod jinak je krk 1 piece
je to pak zaslepeny kusem dreva a nahore provrtany viz:

Naposledy upravil(a) MrB14ck dne 31.05.2009 13:52, celkem upraveno 1 x.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to záleží, pakud bude lepit hmatník, pak se vyfrézuje díra pod ním, dá se výztuha a pak přilepí hamtník. větši problém bude hoblovat krk a hmatník, když na tom už bude tělo...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No jak vidím tak to fakt není nejlehčí 
A jak je ta fošna z mahagonu tlustá?
A jak je ta fošna z mahagonu tlustá?
Final Frontier
Po prostudování pár témat na "home made" fóru jsem dospěl k názoru, že budu řezat a krk udělám zvlášť. a asi nebude ani průběžný vzhledem k tomu, že se jedná o můj první "pokus" sestrojit vlastní nástroj. Myslím že budu rád, když se mi to podaří jakš takš seřídit aby to hrálo:-)
když uděláš zvlášť krk a tělo neměl by bejt problém pokud dodržíš všechny parametry a to dřevo ma hudebniho ducha tak si postavíš slušnou kytaru klidně pod 10kdlabajíč píše:Po prostudování pár témat na "home made" fóru jsem dospěl k názoru, že budu řezat a krk udělám zvlášť. a asi nebude ani průběžný vzhledem k tomu, že se jedná o můj první "pokus" sestrojit vlastní nástroj. Myslím že budu rád, když se mi to podaří jakš takš seřídit aby to hrálo:-)
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Dřevo je fakt maso. Našli sme to u jednoho kamaráda na půdě. jeho děda byl stolař a chtěl z toho dělat nábytek. Je tam toho víc, ale je to krásně proschlé (tak 20 - 25 let) a na poklep to dřevo naprosto fantasticky zvoní. Jinak by se mi do toho nechtělo pouštět. Doufám že to vyjde. Držte palce.
nemoch bys kus na tělo postrádat??dlabajíč píše:Dřevo je fakt maso. Našli sme to u jednoho kamaráda na půdě. jeho děda byl stolař a chtěl z toho dělat nábytek. Je tam toho víc, ale je to krásně proschlé (tak 20 - 25 let) a na poklep to dřevo naprosto fantasticky zvoní. Jinak by se mi do toho nechtělo pouštět. Doufám že to vyjde. Držte palce.
chtěl bych si časem postavit mahagonový telátko tak kdybys dal nějakou slušnou cenu tak bys mi moch kousek schovat
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Takže dřevo nakonec bude jen pro mou potřebu. Má s ním nějaké jiné plány. Byl jsem rád že sem si 2 fošny odvezl. Je to tak na dvě kytarky a asi je upotřebím sám. Hold jsem sobec 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
MrB14ck:
vole!! dělá to z mahagonu, mahagonovej hmatník nemůže bejt!!!
Bejt muze vsecko, takovy ukulele klidne mahagonovej hmatnik miva, nicmene mahagon je na kytaru asi moc mekkej.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jak rika wohma...
muze ale neni to zrovna prakticky
muze ale neni to zrovna prakticky
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
No hlavně hmatník bych tam lepil už hotovej, jestli můžu radílkovat...dělat komplet novej včetně pražcování, to by bylo docela k pos*apopukání...turbo_MaCk píše:MrB14ck:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71