Zesilovač Kenwood KR-A5040
Pravidla fóra
Zesilovač Kenwood KR-A5040
Zdravím všechny! Chci se zeptat jesli máte někdo zkušenosti s následujícim jevem, který se vyskytl u mého zesilovače Kenwood KR-A5040 (kouoil jsem ho starší). Při nižší úrovni hlasitosti začne hrát nejdřív levý kanál zesilovače a při dalším zvyšování hlasitosti se pomaly začne zvyšovat i lasitost pravého kanálu až se nakonec dostane na stejnou úroveň hlasitosti jako levé repro. Pripadá mi to jako vada, ale jistý si nejsem. Díky všem za schopné rady!
Re: Zesilovač Kenwood KR-A5040
Jde o spatny soubeh potaku, melo byt to snadno jit vyresit vymenou potenciometru, jen musi jit o stejny typ.
Mimochodem o hifi zesilovacich je plno jinych for, kde ti zajiste poradi lip, tady je to o kytarovych zesilovacich
Mimochodem o hifi zesilovacich je plno jinych for, kde ti zajiste poradi lip, tady je to o kytarovych zesilovacich
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
je taky možný, že už někdo potenciometry měnil a dal tam nevhodnej...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Tak jsem to rozebral, a zjistil jsem, že tam vážně někdo udělal zásah-vyměnil potenciometr za nějaký šmejd. jenže nikde neumím sehnat potenciometr s motorem s dvěma řady vývodů a každá řada má 4 nožičky. Čtvrtý vývod je pevná odbočka se středu odporové dráhy. Jedná dse tedy o fyziologickou regulaci hlasitosti -tlačítko LOUDNESS na zesilovači. Když tam dám klasiku-t. j. poťák se třemi vývody, tak mi LOUDNESS nebude fungovat. Jestli znáte někdo náhraní řešení-budu vděčnej, když se o něj podelíte.