Zesilovač Kenwood KR-A5040

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
skao

Zesilovač Kenwood KR-A5040

Příspěvek od skao »

Zdravím všechny! Chci se zeptat jesli máte někdo zkušenosti s následujícim jevem, který se vyskytl u mého zesilovače Kenwood KR-A5040 (kouoil jsem ho starší). Při nižší úrovni hlasitosti začne hrát nejdřív levý kanál zesilovače a při dalším zvyšování hlasitosti se pomaly začne zvyšovat i lasitost pravého kanálu až se nakonec dostane na stejnou úroveň hlasitosti jako levé repro. Pripadá mi to jako vada, ale jistý si nejsem. Díky všem za schopné rady!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač Kenwood KR-A5040

Příspěvek od Wohma »

Jde o spatny soubeh potaku, melo byt to snadno jit vyresit vymenou potenciometru, jen musi jit o stejny typ.
Mimochodem o hifi zesilovacich je plno jinych for, kde ti zajiste poradi lip, tady je to o kytarovych zesilovacich :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

je taky možný, že už někdo potenciometry měnil a dal tam nevhodnej...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
skao

Příspěvek od skao »

Tak jsem to rozebral, a zjistil jsem, že tam vážně někdo udělal zásah-vyměnil potenciometr za nějaký šmejd. jenže nikde neumím sehnat potenciometr s motorem s dvěma řady vývodů a každá řada má 4 nožičky. Čtvrtý vývod je pevná odbočka se středu odporové dráhy. Jedná dse tedy o fyziologickou regulaci hlasitosti -tlačítko LOUDNESS na zesilovači. Když tam dám klasiku-t. j. poťák se třemi vývody, tak mi LOUDNESS nebude fungovat. Jestli znáte někdo náhraní řešení-budu vděčnej, když se o něj podelíte.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“