Metal Muff

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Slayer

Metal Muff

Příspěvek od Slayer »

Ahoj, chtel bych si koupit distoriton... Zrejme to bude metal muff ale protoze nemam zkusenosti s efekty a podobnymi vecmi mel bych otazku. jaky bych mel k nemu koupit adapter. Abych nekoupil nejakou blbost... Na kytary.cz odkud si ho asi budu objednavat je napsane ze je k nemu vhodny 9v 200 mA. Ale nevim jaky je v tom rozdil nebo jaky bych mel chtit... Snad chapete:) Pokud znate nejaky jiny tvrdy dist v cenove relaci 2000 ktery myslite ze je lepsi tak ho sem uvedte diky za odpovedi.
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal Muff

Příspěvek od simonwalker »

Slayer píše:Ahoj, chtel bych si koupit distoriton... Zrejme to bude metal muff ale protoze nemam zkusenosti s efekty a podobnymi vecmi mel bych otazku. jaky bych mel k nemu koupit adapter. Abych nekoupil nejakou blbost... Na kytary.cz odkud si ho asi budu objednavat je napsane ze je k nemu vhodny 9v 200 mA. Ale nevim jaky je v tom rozdil nebo jaky bych mel chtit... Snad chapete:) Pokud znate nejaky jiny tvrdy dist v cenove relaci 2000 ktery myslite ze je lepsi tak ho sem uvedte diky za odpovedi.
Tak hodne zalezi jak tvrdy to chces, z mych zkusenosti se metal muff hodi na starsi metal, ala Metallica atd. Pokud chces moderni high gain tak bych hledal neco jinyho.

Nejlepsi co muzes udelat je jit do kytar, kouknout se jestli tam mam tvoje kombo, a vyzkouset par distortion pres tvoje kombo, uvidis jak to dohromady zni.
Z osobnich zkusenosti ti muzu rict ze kazdej efekt (teda alespon analog) bude znit jinak podle toho pres co to hrajes, treba jsem mel doma ProCo Rat Deucetone a na bratrove trandaku to vsechno znelo stejne spatne, pres blackhearta ale najednou zni asi 500x lip.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Slayer

Příspěvek od Slayer »

A z tech high gainu.. co bys mi doporucil...? A prosim jeste radu s tim adapterem. Zrejme bude stacit pouze na 9v ale nevim kolik ma mit mA.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Koukni se na
http://gerhat.com/produkty-efekty.html
Podle ukázek je ten model SuperMetal docela slušnej moderní High-Gain. A ceny jsou taky dobrý.
Já od něj bral efektík a velmi poctivý zpracování s kvalitníma součástkama. A je to i s trafem (jede to na 12V = lepší dynamika). Je to přímo výrobce a dá se sním v pohodě domluvit. Poštovný na slovač je ale 10 Euro.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Slayer

Příspěvek od Slayer »

No, uvidime jeste. Me se na muffu libi ze tam jsou zvlast potenciometry k basum stredum i vyskam. Jako ze si muzes vic specifikovat svuj zvuk... A jsem trosku natvrdli :D jaky je rozdil mezi tim high gainem a gainem co ma muff? A kdybych si koupil at uz jakykoliv, tak ten adapter k nemu musi mit presne tolik voltu kolik potrebuje distortion a kolik tech miliAmperu?
distortion00

Příspěvek od distortion00 »

Slayer píše:Ahoj, chtel bych si koupit distoriton... Zrejme to bude metal muff ale protoze nemam zkusenosti s efekty a podobnymi vecmi mel bych otazku. jaky bych mel k nemu koupit adapter. Abych nekoupil nejakou blbost... Na kytary.cz odkud si ho asi budu objednavat je napsane ze je k nemu vhodny 9v 200 mA. Ale nevim jaky je v tom rozdil nebo jaky bych mel chtit... Snad chapete:) Pokud znate nejaky jiny tvrdy dist v cenove relaci 2000 ktery myslite ze je lepsi tak ho sem uvedte diky za odpovedi.
ja by som ti poradil... pretoze moj kamos ma metal muff a hram na nom dost casto .. ze si ho kup. podla mna lepsi distortion v tej cenovej kategorie nenajdes.. a navyse vobec nebrumi ked na nom nehras.. je skvely na vacsinu metalu a da sa na nom veela nastavovat zvuk.. v adapteroch sa nevyznam sorry
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Me taky prijde ze je dobry i za tu cenu...:) Tak kdyby jeste nekdo vedel co ten adapter?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Jasne MT-2 forever hm.Muffik ma dobry zkresleni, je to velice slusnej hi-gain nikdy sem na nem nesel s zkreslenim pres pulku.A to ze se na tom da hrat tak stara Metallica tak to neni pravda, ja na nem hral slipknoty a zvuk sem mel "temer identicky" tak ze takhle skatulkovat to nejde.Co se tyce adapteru tak ti staci tady ten http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES07500061 a nemusis si s tim lamat hlavu, neco podobnyho taky vlastnim
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Dobre, tak diky za rady :D ja jsem jenom nevedel s tema amperama. Doted jsem mel mirne jety distortion od kamosa... a zral moc baterek, tak na muff udelam zmenu :D
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Disasterpiece píše:Jasne MT-2 forever hm.Muffik ma dobry zkresleni, je to velice slusnej hi-gain nikdy sem na nem nesel s zkreslenim pres pulku.A to ze se na tom da hrat tak stara Metallica tak to neni pravda, ja na nem hral slipknoty a zvuk sem mel "temer identicky" tak ze takhle skatulkovat to nejde.Co se tyce adapteru tak ti staci tady ten http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES07500061 a nemusis si s tim lamat hlavu, neco podobnyho taky vlastnim
No me na to metallica sla ale to je jinej zvuk zesik od zesiku no.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

simonwalker píše:
Disasterpiece píše:Jasne MT-2 forever hm.Muffik ma dobry zkresleni, je to velice slusnej hi-gain nikdy sem na nem nesel s zkreslenim pres pulku.A to ze se na tom da hrat tak stara Metallica tak to neni pravda, ja na nem hral slipknoty a zvuk sem mel "temer identicky" tak ze takhle skatulkovat to nejde.Co se tyce adapteru tak ti staci tady ten http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES07500061 a nemusis si s tim lamat hlavu, neco podobnyho taky vlastnim
No me na to metallica sla ale to je jinej zvuk zesik od zesiku no.
S tou Metallicou potvrzuji , když jsem u simonwalkera byl a hrál jsem přes 100w rozdal s tim muffem tak jsem skutečně po chvilce nakroutil metallicu alá Ride The Lightning tak i eru Master of Puppets , myslím že by vubec nebyl problém ani pro nějaký slipknot . Je to docela univerzální krabička kort když se to postaví před lampovou palici.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Tak tak, je to peknej univerzal, univerzalnejsi muze byt snad DS-1 ale to uz je trochu jiny kafe. kdyz tak o tom uvazuju tak si muffika mozna pres leto zase poridim :D
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Disasterpiece píše:Tak tak, je to peknej univerzal, univerzalnejsi muze byt snad DS-1 ale to uz je trochu jiny kafe. kdyz tak o tom uvazuju tak si muffika mozna pres leto zase poridim :D
Je to dobra krabka. Hlavne je ten zvuk dost citelnej, coz u DS-1 apod. moc necitim.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

simonwalker píše:
Disasterpiece píše:Tak tak, je to peknej univerzal, univerzalnejsi muze byt snad DS-1 ale to uz je trochu jiny kafe. kdyz tak o tom uvazuju tak si muffika mozna pres leto zase poridim :D
Je to dobra krabka. Hlavne je ten zvuk dost citelnej, coz u DS-1 apod. moc necitim.
Mám DS-1 a s tou čitelností to fakt neni tak slavný, a docela mi tam chybí klasickej EQ. A na tvrdší zkreslení to chce silný snímače....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
distortion00

Příspěvek od distortion00 »

kup si asi metal muff. oplati sa z bazara o polovicu lacnejsie,, ja si vsak kupujem digitech df7 :D :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ohledně adaptéru - musíš koupit něco, co má 9V, protéká tím minimálně 200mA (ale může i víc, efekt si vezme jen to, co potřebuje) a bude to mít správnou polaritu. Metal Muff má + venku a - uvnitř.

To splnují např.:
http://kytary.cz/morley-univerzalni-sta ... 80:0:0:1:0
http://kytary.cz/danelectro-stabilizova ... 80:0:0:1:0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kill Em´ all

Příspěvek od Kill Em´ all »

Metal muff je nejlepší Higain co sem slyšel :D Metal zone, metal core a jiny higainy od bosse se proti němu můžou jít klouzat :D a kdo tvrdí že sou lepší tak je asi hluchej :D S adaptérem bych si hlavu nelámal, prostě kup nějakej co bude vyhovovat požadavkům, ale pozor, EHX efekty maj obrácenou polaritu než většina ostatních efektů. Já používám 1spot od Vizual sound, mám celej ten balík jak je tam i kabel na napájení vic krabek a měnič polarity. a tím jedním efektem napájim všechny efekty co mam. Nedoporučoval bych maffa napájet jenom baterkou, protozě na baterku vydrží hrát asi 3 hodiny (za kvalitu se musí platit) :D a jeste jeden klad k muffíkovi :D Vydrží uplně všechno, kámoš ho prohodil oknem a funkuje mi i pár let po tom :D a dá se zněj skutečne vyždímat cokoliv, od klasickýho Metallica soundu až po moderní hi gain, ..... takže vřele doporučuji každému kdo hraje tvrdší hudbu :D
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Tak uz mam muffik doma :) Sice toho u me moc nezvladne na 10w Marshallu :D , ale je to mnohokrat lepsi nez to zkresleni co vyprodukuje samo kombo. Jedine co me prekvapilo je to ze u takoveto firmy(proslavene krabicky) mi nejde odsroubovtat sroubek s krytu, je tam nejaky nakrivo nebo divny... Tak ho poslu zpet, snad mi vrati novy
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak to jsi ještě moc neslyšel
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Lachim píše:Tak to jsi ještě moc neslyšel
ehm, co jsem neslysel..?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“