Postavil jste někdo něco akustického?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90

Postavil jste někdo něco akustického?

Příspěvek od woro90 »

Je tady léto a s ním vedro, čundry, alkohol, zpěv, řev a instrumentální kravál. A ukazuje se, že basáky na čundrech svrbí ruce, neboť většina kytaristů si zahraje aspoň na ohnutou a omlácenou španělku s rezavými kovovými strunami, zatímco oni nemají na co. Tedy teoreticky mají, ale kdo by bral minimálně pětitisícovou záležitost k ohni, a kdo by to kupoval, když pro to nemá valné využití. Tak mě napadlo, že vedle lipového dreadnoughta od Staggu by se nemusela stydět ani doma smatlaná akustická basovka, se šroubovaným krkem a tělem z topolu nebo jiné levnější překližky. A moje otázka zní: Zkoušel to někdo z vás? A pokud ano, s jakým výsledkem?

Vím že je to blbost, ale ohýbačku na luby postavit zvládnu, forma je asi to nejjednodušší a vyboulené desky by se daly buď nahradit skutečně plochými (což bude asi znít zvlášť mizerně) nebo ohnout prostě silou zakřivených žeber se svěrkami, případně pomocí podpěr na opačné straně. Možná by to stálo za zkoušku, nemyslíte?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“