Nové snímače na Ibanez GRG 170 DX

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Nové snímače na Ibanez GRG 170 DX

Příspěvek od xaero.cz »

zdarec uvažuju o koupi nových snímačů, už jenom proto že ty co se tady s tou kytarou dodávají mi nepříjdou až nějak zrovna elitní :D a hlavně proto že do nové kytary nehodlám invesetovat ještě tak minimálně pět let, (jdu na vysokou, kde bych na to mezitim vzal :D:D ) a tohle je jediný snad už zpusob o kterém vím jak ten zvuk udělat trošku ..lepší :D nic méně mam takovej malej problem, uvažuju jestli koupit R.M. Pickups které jsem slyšel že jsou celkem kvalitní a za dobrou cenu nebo mám investovat rovnou do Seymour-Duncan zvlášt když vím že na dlouhou dobu už je to naposled co mam tolik peněz :D nakonec vytahat je potom a dat do nové kytary za těch par let můžu taky žejo :) to je jeden problém, a druhej, jaké snímače vlastně zvolit :D budu se dale orientovat podle R.M protože ty už sem si tak nějak přečetl a už znám trošku co jako nabízejí..nic méně věc se má asi tak, rád hraju tvrdší styly, především metal a rock, ale hodně rád si zahraju i čistou, nezkreslenou hru a tam bych chtěl aby to znělo taky fakt dobře.. mno moje kytara:

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/ibanez-grg-170dx/71692/?SE4823:0:0:1:0
je to H-S-H kombinace, pro zkreslenou hru je jasné že si pořídím kobylkový snímač, nic méně nevím který z nich by byl asi lepší - R.M.custom, F1, RH+,R.M.custom AlNiCo nebo nějaká alternativa od SD..slyšel sem že AlNiCo bych na zkreslenou hru moc používat neměl, že znějí lépe v cleanu a keramiky naopak jsou lepší na zkreslení..nevím co tady z těch vybrat pro to silnější zkreslení :)

Dále jak sem říkal mam rád clean hru, na to používám jen ten singlecoil ve střední poloze nebo rozepnutý krkový snímač se singlem, čistě ten krkový se mi zdá strašně zahuhlaný jakoby..a ted si nejsem právě jistej jeslti si mam koupit nový snimač jenom jako pro single nebo rovnou krkovej humbucker protože ta zahuhlanost je dana hlavně těmi mymi.."snimači" :D pokud sem se dobře zorientoval tak na toto by byly zase lepší ty AlNiCo snímače. a víceméně co se týká Singlu tak asi jenom RS2 od R.M Pickups bude vyhovující ?:D nebo případně vynechat single a dát si krkovej snímač pro čistou hru ?:D a jaký asi od R.M by byl pro toto nejvhodnější ? nebo rovnou alternativu od SD ?:D jinak mi příjde nesmysl měnit všechny tři snímače a tolik peněz zase nemam..vubec ale nevim jak ten krkovej bude znít protože etdka mi to v poloze u krku zni fakt strašně..proto radši ten singl..fakt nevim :D
no to je snad všecko, snad se tochtělo někomu číst :D:D
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové snímače na Ibanez GRG 170 DX

Příspěvek od xaero.cz »

zatim bych to viděl takhle

kobyla -

http://kytary.cz/seymour-duncan-duncan-distortion-humbucker-sh-6b/86400/?SE4371:0:0:1:0
http://kytary.cz/seymour-duncan-humbucker-invader-original-serie/88098/?SE4371:0:0:1:0
a pro clean soundy tenhle

http://kytary.cz/seymour-duncan-saps-1-lrw-rp-serie-alnico-pro-strat/88265/?SE4370:0:0:1:0
ale jestli ma s tim někdo zkušenost a nezda se mu to tak budu vděčný za nazor :D

jinak jako napadlo mě že se vybodnu na ten singl a dam si rovnoju hum ke krku, jenže ja bych potřeboval takovy ty vyloženě akustický zvuky a zda se mi že ten singl je na to lepší :D
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ten singl je v pohodě, ke kobyle bych hodil ten invader, nebo i nějaký PAF... a pro krk se mi líbí (nehrál jsem... z ukázek) tento: http://kytary.cz/seymour-duncan-jazz-mo ... 71:0:0:1:0
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

jasně jako říkal sem si ten invader že je více vhodný kvuli stylu ale mam z něho trošku obavy abych jak nepřišel na to že se s ním dá hrat jenom takovy ty maximalně zkresleny věci..jako takovej jemnější rock občas taky není špatny, ne že bych to hral často ale občas bych si to zahral..a ten invader nevim jestli by byl na to vhodny..z ukazek mi přišel takovy trošku..nechci říct u SD zahuhlany ale něco mi tam chybělo co sem slyšel třeba u Distortionu..proste ma malo vysek asi :D mam strach aby to nebylo potom takovy nekonrektni..i kdyz to je u techle snimacu asi nesmysl.. jinak ohledne tech PAF nevim vubec nic..do toh sem zatim tak nejak nenakoukl..ale urcite se na to mrknu , i na ten krkac, thx
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Ten SH2 mám a spokojenost. Na čisté věci jak dělaný. Jinak mám ALNICO snímač a že by nebyl vhodný na tvrdé zkreslení, tak to bych neřekl.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

ok diky moc..a ješt sem se chtěl zeptat , ten singl bych si měl koupit normalni (prvni odkaz ) nebo ten s tím opačným vinutím ? jestli opačné vinutí redukuje brum tak ptoom nechapu proč vubec nabízejí tu první variantu,,jaky je v tom teda ještě rozdíl ?:D

http://kytary.cz/seymour-duncan-serie-alnico-ii-pro-strat/88264/?SE4370:0:0:1:b871ce4e5eda599f

http://kytary.cz/seymour-duncan-saps-1-lrw-rp-serie-alnico-pro-strat/88265/?SE4370:0:0:1:b871ce4e5eda599f
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Singl s opačným vinutím redukuje brum v zapojení se singlem s normálním vinutím - jestli budeš rozepínat HB na singly, tak ho ber, jinak je to docela jedno, ale taky by ti to jednou mohlo být líto, tekže ber s opačným ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten s opačným vinutím se používá běžně u stratů ve střední poloze, právě kvůli brumům, jak psal mycountry.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

ok no ja ho budu davat doprostřed a rozepínat budu jednoznačně, takže ho beru :) diky moc :)
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

taakže :D snímače jsem koupil, rozdíl ve zvuku je nepopsatelnej, rozhodně se to vyplatilo, ten krkovej ma nadherny zvuk ve všech aspektech, akorat kombinace lipovyho dřeva a toho voxe generuje docela solidni množství basu tak při hře vice basovych strun na cleanu to chce pohravat s equalizaci ale kvuli akordum sem bral ten singl..ten ma taky nadhery zvuk jedine co bych mu vyčetl jsou malinko ostre výšky ale zase stačí trošku kroutit a hraje to skutečně nadherně :) a ten invader :twisted: dokonalost :D dokonce se mi povedlo nějak srovnat hlasitostni skoky..nic méně s jednou či dvěma komplikacemi sem se stejně setkal

vzhledem k tomu že moje grgčko je trošku levnější kytara tak sem to i trošku čekal aleee - nesedí tak uplně struny nad polovymi nastavci na singlu a trošku i kobylkovymu snimači :arrow:

Obrázek

neni to zde až tolik vidět protože sem zaboha nemohl přijít na spravný uhel focení ale malinko to vidět je - je to hlavně u strun h a e..ečko vlastně vubec neni nad tim nastavcem, dotyka se jakoby jeho okraje ale očividně to stejně pobírá.. na zvuku sem to nepoznal jenom mě to trošku štve :D

a jelikož ten singl je bez toho krytu a ten starej kryt z meho puvodniho singlu na nej nepasoval (trošku jinak rozmístěné díry :D ) tak sem do něho musel vystříhat takove velike kolečka abych to na něj nasadil (jinak by tam bylo odkryté vinutí a to se mi nelíbí :D) tudíž - nevíte někdo jestli se ten kryt da dokoupit někde aby to nevypadalo jak kdybych tam měl home - made snímač ? :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To s tou roztečí vůbec není otázkou levných kytar. Stát se to může více méně na jakémkoli nástroji. A hlavní je, že zvuku to vůbec nevadí a nikdo si toho (krom tebe :wink: ) ani nevšimne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Ahoj,
napadla mě taková věc... poslouchám téměř výhradně Metallicu a Guns N' Roses. Chtěl bych svý kytaře (viz. nadpis) vylepšit zvuk, co kdybych ke kobylce dal EMG 81 a ke krku Seymour Duncan alnico II pro?
Předpokládám, že zkreslenej metal se stejně hrává na kobylkovým snímači, zatímco čistší/čistý tóny se hrávají u krku. Takhle bych si mohl vybrat mezi Metallickým zvukem, nebo GNR ... nebo jsem uplně vedle? :D
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

EMG je aktívny, musel by si prerábať elektroniku a bol by určite hlasnejší ako ten pasívny. U snímačov ide hlavne aj o drevo v ktorom hrajú aj super snímače v drevotrieske hrať nebudú.
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Takže není dobrej dávat dohromady pasivní a aktivní snímače, chápu-li to správně.
Co se týče dřevotřísky - jsem levák, takže pokud se snažím něco inovovat, tak je to cokoliv jinýho, než kytara a zrovna u snímačů počítám s tím, že si je jednou koupím a už mi prostě zůstanou. Takže je považuju za docela dobrou investici. :)

Jakým způsobem by se musela upravit ta elektronika při tom EMG? abych měl jasno.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

O tom je tady taková tuna informací, styď se. Milion lidí chtělo kombinovat aktivní a pasivní snímače ;) Jde to, ale musíš vědět, co chceš - a to evidentně nevíš, takže nedoporučuju.

Být tebou vezmu nějakou prověřenou kombinaci, která ti ostudu neudělá a nadávat taky nebudeš. SH-4 + SH-2, DiMarzio Evo (Tone Zone) + LiquiFire (Air Norton..), nebo z levnějších RM Custom AlNiCo + Colorsound. Pak časem zjistíš, co se ti líbí. Po mých začátcích už bych si nic moc speciálního na experimenty nekoupil ;)
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Pardon, pročítám si to tu i hledám, ale je tu .. jak jsi vlastně řekl - taková tuna informací, že se v tom člověk ztrácí. :) Na "svým domovským" fóru taky už znám všechno nazpaměť, ale chápu nováčky, který se tam ztrácí. :)

Myslím, že ta kombinace RM snímačů se mi líbí, akorát je škoda, že je tak málo ukázek.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

RMka jsou dobry. Obcas sice sezenes bazarovy SD, DM za stejnou cenu jako novy RM, pak bych asi volil SD, ale jinak je pomer cena/vykon dobrej.
Jen ten ColorSound ke krku bych nedaval, ma moc vejsek a zadny stredy, prijde mi uz moc "tenkej". Mozna to funguje dobre v nejaky tezce stredovy kytare (5kg mahagonovy LP), ale v superstratovi s tremolem se mi to nelibi. Me se nejvic u krku osvedcil Classic Neck (cinkavejsi zvuk) nebo RM neck (hutnejsi stredovejsi zvuk). Pokud chces dosahnout jeste zvonivejsiho cisteho zvuku, tak neni problem tyhle snimace rozepnout na jednu civku a pak to hraje skoro jako singl.
Hraju výhradně na šrot.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

majso píše:U snímačov ide hlavne aj o drevo v ktorom hrajú aj super snímače v drevotrieske hrať nebudú.
Spíš bych to řekl naopak - dřevotříska ani se super snímačema hrát nebude :wink: Nicméně i tak investice do snímačů může být dobrou cestou, jak zvuk značně posunout dál.

PetrPeter 1975 - 2008
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

veď to som napísal, zrejme sme sa nepochopili :D
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

No takže, co tak čtu, tak na Color soundy jsou docela rozporuplný názory.... Takže bych to viděl tak na ...
nemůžu si vybrat :D
Classic neck ke krku a R.M. Custom ke kobylce... pro IBANEZ GRG 170DXL. Co myslíte? Jsem otevřen kritice a doporučením. :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“