KORG TRITON a jemu podobné

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Fliczech

KORG TRITON a jemu podobné

Příspěvek od Fliczech »

Čauves klávesáci,

mám před sebou problém jako každý jiný, když vybírá nový nástroj, takže bych potřeboval odbornou radu. Mám zájem konkrétně o značku KORG. Nemám s Korgama žádný zkušenosti, jen co sem shlédnul na youtube a okoukal od jiných kapel. Dost často se objevuje mezi rockovými kapelami Korg Triton Studio nebo Extreme, takže mám zálusk na jeden z těchto nástrojů. Hraji v bigbítové kapele, takže se mi jedná o kvalitní zvuky smyčců, piana, chorálů a syntáků jako Van Halen.
Disponuji klávesami Roland Juno - G a staršímy Yamahami, takže Korg je pro mě naprostá novinka.

Děkuji každému za radu, která mi pomůže ve výběru nástroje :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: KORG TRITON a jemu podobné

Příspěvek od pavlii »

Vyzkoušet - bude ti k něčemu, že ti dva lidi napíšou "dobrý zvuky" a další dva "zůstaň u Rolanda, je lepší" :?:

Tohle je fakt čistě subjektivní záležitost; maximálně bych se ptal po spolehlivosti, kvalitě servisu a podobně.... ale na "kvalitu" zvuků ne, to mi přijde prostě trošku k ničemu dotaz.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Fliczech

Příspěvek od Fliczech »

Ano to je pravda, každý má na to svůj pohled. O kvalitě zvuku mluvím z toho důvodu, že sem mohl vedle sebe vyzkoušet Roland Xa a můj Roland Juno - G. Hodně o nich mluví jako o sobě rovných nástrojích např. stejným procesorem, moduli, ... a když sem slyšel jejich zvuky, tak se nedá srovnat vůbec jejich kvalita, Xa jsou o třídu jinde. Abych se vrátil ke zmíněným Korgům... Zajímalo by mě jaký je vůbec rozdíl mezi Korg Triton Studio a Extreme a hlavně proč tolik klávesáků volí právě tyto klávesy. Proč nezvolí např. Roland Fantom X8 nebo Yamaha Motif xs 6,7 jsou přitom ve stejné cenové relaci....
Potok
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Dle mých letitých zkušeností je potřeba přesně vědět, na co budeš nástroj hlavně používat, co bude jeho hlavní náplní. Veškeré tyto nástroje se označují vesměs jako workstationy, čili pracovní stanice. Jsou konstruovány zejména na skládání a vytváření hudebních nahrávek.Proto mají mraky funkcí jako sequencery, efekty, smyčky a kdoví co ještě. Pokud chceš nástroj hlavně na živé hraní s kapelou a záleží ti na kvalitě zvuků, zase musíš vědět, jaké asi zvuky budeš potřebovat, čili zda hraješ v kapele, která kopíruje nahrávky jiných a tudíž musí klávesy být vesměs všehochuťové, aby pokryly jakž takž velkou šíři rozmanitosti zvuků, což nikdy nebude ovšem na 100% originálu, nebo děláte vlastní hudbu a potřebuješ svůj vlastní zvuk. Podle toho se pak rozhodni. Pokud např. hraješ bigbít ze 70tých let, je třeba koupit hammond, který nic nenahradí, případně nějakou podařenou náhradu. Ovšem zase nebude taková paleta různých simulací žesťů, smyčců, pady... Fakt je dobré vědět, co je cílem. Pak už se to kupuje.. :lol:
Rosta.Telinger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rosta.Telinger »

Mám Yamahu a od července KORGa... a říkám KORG KORG KORG! :D Po zvukové stránce a ovladatelnosti výborné. Pokud máš zálusk na Korg Triton--- myslím že se už ale nevyrábí :? No ale já mám Korg Pa 50 ( Professional arranger série) a tam je HI syntéza "stejná" jako u Korg Triton. A výborné ! Myslím že pokud půjdeš do Korga nebudeš litovat... ale samozřejmě subjektivní názor... jinak to ani nejde :-) Zatím hoj Rosťa T.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

je třeba koupit hammond, který nic nenahradí, případně nějakou podařenou náhradu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Potok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Tedy nějakou skoro náhradu... Nějaké náhrady samozřejmě existují, některé se i blíží zvuku a filosofii Hammondu. Třeba Nord...
v9kend

Příspěvek od v9kend »

Dobrý den,
vlastním korg TR, může mi někdo objasnit, když si upravím zvuk v PROG jak ho můžu uložit do COMBI ???? nějak to nemůžu pochopit. děkuju moc.
Potok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Uložíš nejprve upravený zvuk jako program. Potom teprve vytvoříš nový combi soubor, do něhož tento program použiješ, může jich být až tuším 8.
cumacbegyc

Příspěvek od cumacbegyc »

Dobrý den, Nevíte někdo kde bych mohl sehnat manuál ke KORG TRITON mám ho jen v AJ a moc se v tom nevyznám. děkuju
mám tento nástroj jenn chvilku a s některými věcmi si nevim rady, jako třeba jak nastavit aby 2 oktávy hráli jeden zvuk( nejlépe smyčku) a další 3 jiný zvuk pro solo.. v nastavených bankach takové možnosti jsou jen nevim jak to přenastavit
díky
Olihen

Příspěvek od Olihen »

česká verze manualu ke korgum myslim vubec neexistuje
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Olihen píše:česká verze manualu ke korgum myslim vubec neexistuje
Pokud to myslíš tak, že jen k Triton sérii, tak možná, jinak k TR, M50, X50 např. jsou. Ale měli by být i pro Tritony
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pozeptej se Michala (www.midit.eu).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět