vnímá se člověk hloub?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

vnímá se člověk hloub?

Příspěvek od eugeene »

Jen mě zajímá a momentálně nemám jak odzkoušet (a asi bycb neměl odvahu.) jestli je pravda, že člověk sám svůj hlas vnímá hloub, protože mu vibrujou hlasivky v krku. Tzn, myslím si, že mám hluboký hlas, ale ve skutečnosti ho okolí vnímá o dost výš? Je to pravda? Nevíte, jak moc je rozdíl velkej? Díky :)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Re: vnímá se člověk hloub?

Příspěvek od LAMA »

No mělo by to tak být a je to dokázané, ale prostě nechápu, jak je potom možné zpívat, když slyšíš něco jiného než zpíváš :? nechápu... To mě zajímá mnoohem víc :lol:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

No mělo by to tak být a je to dokázané, ale prostě nechápu, jak je potom možné zpívat, když slyšíš něco jiného než zpíváš :? nechápu... To mě zajímá mnoohem víc :lol:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tak já věřim, že je to tonálně stejně, jen to, co slyší člověk sám je prostě asi hloub, protože mu to vibruje přímo v krku - je tam větší podíl nižších harmonických. Teda to si myslim já - já o tom nic nevim :D
Digitech Bad Monkey ->
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

eugeene píše:tak já věřim, že je to tonálně stejně, jen to, co slyší člověk sám je prostě asi hloub, protože mu to vibruje přímo v krku - je tam větší podíl nižších harmonických. Teda to si myslim já - já o tom nic nevim :D
Jo jasně jako když ohulíš basy :lol: Už to chápu. A hledal si na wiki nebo googlu? Určitě je to někde vysvětlený :wink:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nehledal, jen mě napadlo, se zeptat tady, ale ptal jsem se lidí, co zpívaj - teda amatérsky a odpověděli mi, že je to skutečně tak, že si mysleli, že maj chlapskej hlas a ono to pak z nahrávky zní úplně jinak.. Já právě řilk v domění, že mám strašně hlubokej - nemám rád hluboký hlasy.... Teda, je to irelevantní, protože zpívat nikdy nebudu - stydim se :D
Digitech Bad Monkey ->
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

me to prave prijde naopak, ze mam vyssi hlas a dyz se pak odnekud slysim tak to duni
arnir

Příspěvek od arnir »

McKozias píše:me to prave prijde naopak, ze mam vyssi hlas a dyz se pak odnekud slysim tak to duni
jj taky mi to spis prijde takhle, ze mluvim kdyz treba mluvim tak se mi zda ze normalne a pak kdyz slysim svuj hlas z nejake nahravky tak ho ani nemuzu poznat a rikam si: to takhle brucim? :lol:
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Já mám právěžš pocit že, mám hlas vyšší... Od té doby co sem se slyšel už se bojím řvat (zpívat) pak si říkám že to nehní dost chlapácky :? :lol:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

já bych práve radši měl takovej nějakej popovej slaďoučkej hláseček :D :D :D :D :oops:
Digitech Bad Monkey ->
woro90

Příspěvek od woro90 »

Také se vždycky divím jak moc ja můj hlas "přebasovaný" :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rene

Příspěvek od rene »

Možná spíš než o tónině to bude o barvě hlasu.Přecejen slyšíš svuj hlas odjinuď než okolí a to asi barvu dost pozmění.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
woro90

Příspěvek od woro90 »

rene píše:Možná spíš než o tónině to bude o barvě hlasu.Přecejen slyšíš svuj hlas odjinuď než okolí a to asi barvu dost pozmění.
No právě - skrz kosti se přenese spousta středů, ale basy se utlumí v měkkých tkáních, funguje to jako ekvalizér.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
NosThrill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NosThrill »

Já když se nahraju a slyším,tak mi přijde vyšší (a dokonce méně brutální) než jsem čekal
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Zvuk se šíří jinak vzduchem a jinak kostí.
Zkus si zacpat jedno ucho, hlas by se měl víc přiblížit tomu, co slyší ostatní.
pajuli

Příspěvek od pajuli »

Hehe, tak vidím, že nejsem sama, komu to vrtá/vrtalo hlavou.. :)
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

Je to asi tak..
beru to tak , že zpíváme základní hrudní technikou...
Samozřejmě my zachycujeme zvuk z vnitřního ucha , kterej jde přes eustachovu trubici až do nitra ucha " do toho šneka".o)
To je pravdíví tón - ton který slyšíme.. , z venčí ho vnímáme jen z odrazu - odposlechu nebo když strčíš ruku před pusu: takže zase odraz.o) , ti lepší když zprávně zakoncentrují tón , tak nejen , že nepotřebují mikrofon , protože je to neuvěřitelná síla v hlase - operáci apod. , tak ti to mají tak silné , že těm i rezonuje lebka a tak řekněme , že mají lepší odposlech , ale to je celkem logická úvaha , stejně výslovnost je důležitá a tu už "nevnímají" - tu musí leda z odposlechu,odrazu (-> tuhle větu jsem možná trochu napsal nesrozumitelně ,ale je stejně nepodstatná.o)

Ono celkově zpěv je obrovská alchymie než někdo myslí.. , jo dá se to pobrat jako že někdo už zpívat umí hned a někdo neví jak nato , jinak zpěv už je odpradávna a zpívat může každej , pokud nemá vadu .o)
Ale právě barvu a výslednou stránku už rychtujeme v puse: tzn. posazení jazyku , koncentrace tónu a vyslovení , tohle všechno ovlivňuje barvu výslednýho tónu , kdo neví jak na to a topí se vtom , tak pak zní blbě i přes to , že se mu to líbí. - protože zhlediska zdravovědy tyhle pochody se dějí za "eustachovkou" , tak to už my snímat (výsledný zvuk) nemůžeme , nakonec to u většiny lidí splzní špatná výslovnost - a to nejen že mu není rozumět , ale mění to dost výslednej zvuk celkově.
*Co se týče té otázky jestli se člověk vnímá hloub je teda jak už vyplívá z předchozího textu blbost , protože výsledek může být "hluboký :lol: " alias zahuhlaný nebo moc "vysoký :lol: " čili průrazný - co je správně? ani jedno - nýbrž u každého to je jinak (podle fyzických dispozicích) , takže to si musí najít každej sám.. , obecně čím jdete do vyšších poloh tónů , tak by tón měl být víc a víc rozšířenější (zahuhlanější) aby nebyl navrškách tenkej jak když skřípnete klukoj koule do svěráku. :D

ještě bych napsal užitečnou radu - zajímavost z hlediska ladění.. , naše ucho vnímá zvuk jako frekvence , my sme zvyklí ladit podle A-jako 440 Hz. Bohužel naše uchovnímá vše co je pod - vše jakoby více falešněji než co je nad touto frekvencí - no zase opět trochu nesrozumytelná věta.o) takže na příkladu , když jste pod tónem , tak vás každej označí , že jste falešně , ale když jste nad tónem , tak je to lahodivé lidskému uchu.o) ano je to tak.o) zajmavé toto :D nicméně zhlediska praxe: když nasazejete tón je blbost ho nasadit níž a pak ho dotahovat , to je docela nepříjemný.. ,, je lepší ho nasadit výš a pak doladit , zpousta lidí to ani nepozná .o) - samozřejmě je to spíš psychologický tah , takže žádný extrémy , čtvrt tón výš už je samozřejmě falešně .o) - ale je to snesitelnější než čtvrt tón níž 8)
doufám , že vám tyhle rady budou platný , dal sem za ně 2500,- !!, tak si jich važte :D
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Ondrakuk

Příspěvek od Ondrakuk »

Mě to teda příjde stejný :-D
Omlouvám se za případné chybičky :-D
impact

Příspěvek od impact »

Jestli chceš poznat, jak velký rozdíl to je, tak zkus vzít dva velký A4 sešity nebo desky a přitisknout si je hřbety k hlavě před uši (jako kdyby jsi byl slon a tohle byly tvoje sloní uši :)). Pak mluv nebo zpívej a zároveň zkus ty sešity přibližovat a oddalovat od hlavy, rozdíl je velmi postřehnutelný.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

impact píše:Jestli chceš poznat, jak velký rozdíl to je, tak zkus vzít dva velký A4 sešity nebo desky a přitisknout si je hřbety k hlavě před uši (jako kdyby jsi byl slon a tohle byly tvoje sloní uši :)). Pak mluv nebo zpívej a zároveň zkus ty sešity přibližovat a oddalovat od hlavy, rozdíl je velmi postřehnutelný.

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“