vnímá se člověk hloub?
Pravidla fóra
vnímá se člověk hloub?
Jen mě zajímá a momentálně nemám jak odzkoušet (a asi bycb neměl odvahu.) jestli je pravda, že člověk sám svůj hlas vnímá hloub, protože mu vibrujou hlasivky v krku. Tzn, myslím si, že mám hluboký hlas, ale ve skutečnosti ho okolí vnímá o dost výš? Je to pravda? Nevíte, jak moc je rozdíl velkej? Díky 
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
Re: vnímá se člověk hloub?
No mělo by to tak být a je to dokázané, ale prostě nechápu, jak je potom možné zpívat, když slyšíš něco jiného než zpíváš
nechápu... To mě zajímá mnoohem víc 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
No mělo by to tak být a je to dokázané, ale prostě nechápu, jak je potom možné zpívat, když slyšíš něco jiného než zpíváš
nechápu... To mě zajímá mnoohem víc 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
tak já věřim, že je to tonálně stejně, jen to, co slyší člověk sám je prostě asi hloub, protože mu to vibruje přímo v krku - je tam větší podíl nižších harmonických. Teda to si myslim já - já o tom nic nevim 
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Jo jasně jako když ohulíš basyeugeene píše:tak já věřim, že je to tonálně stejně, jen to, co slyší člověk sám je prostě asi hloub, protože mu to vibruje přímo v krku - je tam větší podíl nižších harmonických. Teda to si myslim já - já o tom nic nevim
nehledal, jen mě napadlo, se zeptat tady, ale ptal jsem se lidí, co zpívaj - teda amatérsky a odpověděli mi, že je to skutečně tak, že si mysleli, že maj chlapskej hlas a ono to pak z nahrávky zní úplně jinak.. Já právě řilk v domění, že mám strašně hlubokej - nemám rád hluboký hlasy.... Teda, je to irelevantní, protože zpívat nikdy nebudu - stydim se 
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
me to prave prijde naopak, ze mam vyssi hlas a dyz se pak odnekud slysim tak to duni
jj taky mi to spis prijde takhle, ze mluvim kdyz treba mluvim tak se mi zda ze normalne a pak kdyz slysim svuj hlas z nejake nahravky tak ho ani nemuzu poznat a rikam si: to takhle brucim?McKozias píše:me to prave prijde naopak, ze mam vyssi hlas a dyz se pak odnekud slysim tak to duni
Já mám právěžš pocit že, mám hlas vyšší... Od té doby co sem se slyšel už se bojím řvat (zpívat) pak si říkám že to nehní dost chlapácky

já bych práve radši měl takovej nějakej popovej slaďoučkej hláseček

Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Také se vždycky divím jak moc ja můj hlas "přebasovaný" 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Možná spíš než o tónině to bude o barvě hlasu.Přecejen slyšíš svuj hlas odjinuď než okolí a to asi barvu dost pozmění.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
No právě - skrz kosti se přenese spousta středů, ale basy se utlumí v měkkých tkáních, funguje to jako ekvalizér.rene píše:Možná spíš než o tónině to bude o barvě hlasu.Přecejen slyšíš svuj hlas odjinuď než okolí a to asi barvu dost pozmění.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Já když se nahraju a slyším,tak mi přijde vyšší (a dokonce méně brutální) než jsem čekal
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
- VratikSlayer
Zvuk se šíří jinak vzduchem a jinak kostí.
Zkus si zacpat jedno ucho, hlas by se měl víc přiblížit tomu, co slyší ostatní.
Zkus si zacpat jedno ucho, hlas by se měl víc přiblížit tomu, co slyší ostatní.
Hehe, tak vidím, že nejsem sama, komu to vrtá/vrtalo hlavou.. 
-
Mr.Freeman
Je to asi tak..
beru to tak , že zpíváme základní hrudní technikou...
Samozřejmě my zachycujeme zvuk z vnitřního ucha , kterej jde přes eustachovu trubici až do nitra ucha " do toho šneka".o)
To je pravdíví tón - ton který slyšíme.. , z venčí ho vnímáme jen z odrazu - odposlechu nebo když strčíš ruku před pusu: takže zase odraz.o) , ti lepší když zprávně zakoncentrují tón , tak nejen , že nepotřebují mikrofon , protože je to neuvěřitelná síla v hlase - operáci apod. , tak ti to mají tak silné , že těm i rezonuje lebka a tak řekněme , že mají lepší odposlech , ale to je celkem logická úvaha , stejně výslovnost je důležitá a tu už "nevnímají" - tu musí leda z odposlechu,odrazu (-> tuhle větu jsem možná trochu napsal nesrozumitelně ,ale je stejně nepodstatná.o)
Ono celkově zpěv je obrovská alchymie než někdo myslí.. , jo dá se to pobrat jako že někdo už zpívat umí hned a někdo neví jak nato , jinak zpěv už je odpradávna a zpívat může každej , pokud nemá vadu .o)
Ale právě barvu a výslednou stránku už rychtujeme v puse: tzn. posazení jazyku , koncentrace tónu a vyslovení , tohle všechno ovlivňuje barvu výslednýho tónu , kdo neví jak na to a topí se vtom , tak pak zní blbě i přes to , že se mu to líbí. - protože zhlediska zdravovědy tyhle pochody se dějí za "eustachovkou" , tak to už my snímat (výsledný zvuk) nemůžeme , nakonec to u většiny lidí splzní špatná výslovnost - a to nejen že mu není rozumět , ale mění to dost výslednej zvuk celkově.
*Co se týče té otázky jestli se člověk vnímá hloub je teda jak už vyplívá z předchozího textu blbost , protože výsledek může být "hluboký
" alias zahuhlaný nebo moc "vysoký
" čili průrazný - co je správně? ani jedno - nýbrž u každého to je jinak (podle fyzických dispozicích) , takže to si musí najít každej sám.. , obecně čím jdete do vyšších poloh tónů , tak by tón měl být víc a víc rozšířenější (zahuhlanější) aby nebyl navrškách tenkej jak když skřípnete klukoj koule do svěráku. 
ještě bych napsal užitečnou radu - zajímavost z hlediska ladění.. , naše ucho vnímá zvuk jako frekvence , my sme zvyklí ladit podle A-jako 440 Hz. Bohužel naše uchovnímá vše co je pod - vše jakoby více falešněji než co je nad touto frekvencí - no zase opět trochu nesrozumytelná věta.o) takže na příkladu , když jste pod tónem , tak vás každej označí , že jste falešně , ale když jste nad tónem , tak je to lahodivé lidskému uchu.o) ano je to tak.o) zajmavé toto
nicméně zhlediska praxe: když nasazejete tón je blbost ho nasadit níž a pak ho dotahovat , to je docela nepříjemný.. ,, je lepší ho nasadit výš a pak doladit , zpousta lidí to ani nepozná .o) - samozřejmě je to spíš psychologický tah , takže žádný extrémy , čtvrt tón výš už je samozřejmě falešně .o) - ale je to snesitelnější než čtvrt tón níž
doufám , že vám tyhle rady budou platný , dal sem za ně 2500,- !!, tak si jich važte
beru to tak , že zpíváme základní hrudní technikou...
Samozřejmě my zachycujeme zvuk z vnitřního ucha , kterej jde přes eustachovu trubici až do nitra ucha " do toho šneka".o)
To je pravdíví tón - ton který slyšíme.. , z venčí ho vnímáme jen z odrazu - odposlechu nebo když strčíš ruku před pusu: takže zase odraz.o) , ti lepší když zprávně zakoncentrují tón , tak nejen , že nepotřebují mikrofon , protože je to neuvěřitelná síla v hlase - operáci apod. , tak ti to mají tak silné , že těm i rezonuje lebka a tak řekněme , že mají lepší odposlech , ale to je celkem logická úvaha , stejně výslovnost je důležitá a tu už "nevnímají" - tu musí leda z odposlechu,odrazu (-> tuhle větu jsem možná trochu napsal nesrozumitelně ,ale je stejně nepodstatná.o)
Ono celkově zpěv je obrovská alchymie než někdo myslí.. , jo dá se to pobrat jako že někdo už zpívat umí hned a někdo neví jak nato , jinak zpěv už je odpradávna a zpívat může každej , pokud nemá vadu .o)
Ale právě barvu a výslednou stránku už rychtujeme v puse: tzn. posazení jazyku , koncentrace tónu a vyslovení , tohle všechno ovlivňuje barvu výslednýho tónu , kdo neví jak na to a topí se vtom , tak pak zní blbě i přes to , že se mu to líbí. - protože zhlediska zdravovědy tyhle pochody se dějí za "eustachovkou" , tak to už my snímat (výsledný zvuk) nemůžeme , nakonec to u většiny lidí splzní špatná výslovnost - a to nejen že mu není rozumět , ale mění to dost výslednej zvuk celkově.
*Co se týče té otázky jestli se člověk vnímá hloub je teda jak už vyplívá z předchozího textu blbost , protože výsledek může být "hluboký
ještě bych napsal užitečnou radu - zajímavost z hlediska ladění.. , naše ucho vnímá zvuk jako frekvence , my sme zvyklí ladit podle A-jako 440 Hz. Bohužel naše uchovnímá vše co je pod - vše jakoby více falešněji než co je nad touto frekvencí - no zase opět trochu nesrozumytelná věta.o) takže na příkladu , když jste pod tónem , tak vás každej označí , že jste falešně , ale když jste nad tónem , tak je to lahodivé lidskému uchu.o) ano je to tak.o) zajmavé toto
doufám , že vám tyhle rady budou platný , dal sem za ně 2500,- !!, tak si jich važte
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Jestli chceš poznat, jak velký rozdíl to je, tak zkus vzít dva velký A4 sešity nebo desky a přitisknout si je hřbety k hlavě před uši (jako kdyby jsi byl slon a tohle byly tvoje sloní uši
). Pak mluv nebo zpívej a zároveň zkus ty sešity přibližovat a oddalovat od hlavy, rozdíl je velmi postřehnutelný.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
impact píše:Jestli chceš poznat, jak velký rozdíl to je, tak zkus vzít dva velký A4 sešity nebo desky a přitisknout si je hřbety k hlavě před uši (jako kdyby jsi byl slon a tohle byly tvoje sloní uši). Pak mluv nebo zpívej a zároveň zkus ty sešity přibližovat a oddalovat od hlavy, rozdíl je velmi postřehnutelný.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge