Fokus V JCK FR a jine

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
marek lodz

Fokus V JCK FR a jine

Příspěvek od marek lodz »

Zdravím vás,
mám tu problém chci si ted na zimu pořídit novou kytaru a velice se mi líbí ten Fokus, ale myslíte že to má cenu s tím tremolem ? Přece jenom už ta cena napoví. A vůbec jak je na tom zpracování a tak, nezkoušel ji někdo ? Případně je za tu cenu nebo i mírně vyžší něco lepšího s podmínkou olšovýho těla ? Díky
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokus V JCK FR a jine

Příspěvek od Mjkl »

http://www.fokuskytary.cz/152-kytara-ky ... 40&typ=JCK

asi myslíš tuto kytaru že?

No mám od fokuse SG a přepadává na hlavu... nevím jak to bude s tímto modelem...
woro90

Příspěvek od woro90 »

To, že úplně jiná kytara od stejného výrobce má problémy s těžištěm, o této nic neříká. Vyvážžení bych se u véčka nebál - v sedě na to hrát nejde (resp. jde, ale blbě) a vyvážení ve stoje vyřešíš snadno - zadní kolík na řemen můžeš převrtat kam chceš. A nevím co všichni mají s tím že tremolo u levnějjších kytar nemůže fungovat - maximálně se může projevit levnější materiál zámků, které je potřeba v obchodě ozkoušet na prokluzování. Jinak se na tom nemá co pokazit, FR je dobře vymyšlený mechanismus, u kterého při použití špatného materiálu a mizerného zpracování hrozí jen rychlejší opotřebení, tedy levný floyd umře za půl věčnosti oproti floydu originálnímu, u kterého to potrvá celou věčnost. Zkoušel jsem dost levných kytar s FR a chodí to dobře bez ohledu na cenu. Samozřejmě třeba takové Ibanez ZR je něco jiného, to už chodí úplně samo. Ale mezi kopiemi původního FR jsem nezaznamenal výrazné rozdíly, až tedy semtam na ty prokluzující zzámky. Rozdíl, pokud nějaký je, je jen ve výdrži materiálu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No ač jsem do nedávna byl zastáncem podobného názoru jako - ostatní levný floyd celkem naprd.
Tak musím říct, že po hraní na kytaru seřízenou panem Kaiserem s úplně obyčejným stock tremolem jsem čučel... Prostě když se to umí tak je to paráda. Seřídil to tak, že rozlazování bylo minulostí... ať jsem dělal s pákou cokoli drželo to dost obstojně.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mastr píše:No ač jsem do nedávna byl zastáncem podobného názoru jako - ostatní levný floyd celkem naprd.
Tak musím říct, že po hraní na kytaru seřízenou panem Kaiserem s úplně obyčejným stock tremolem jsem čučel... Prostě když se to umí tak je to paráda. Seřídil to tak, že rozlazování bylo minulostí... ať jsem dělal s pákou cokoli drželo to dost obstojně.
Ono když víš jak to seřídit, může ti dobře držet ladění i vintage tremolo seřízené na dvojzvrat, a to i když s ním děláš celkem solidní kraviny. Já jsem ho tuhle seřídil tak, aby při maximálním zapáčení dolů struny pořád měly nějaký tah, ale aby se př plném záběru nahoru nepřetrhly, a vyváděl jsem s tím jako s floydem. Jen tomu chyběl ten rozsah směrem dolů, k čemuž jsou u floyda zámky. Samozřejmě jsem měl všechno pečlivě namazané a struny namotané naprosto přesně (na to si dost potrpím, protože nesnáším když se kytara rozlaďuje i po týdnu od výměny strun, případně po trochu ostřejších bendech kdykoli).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já si taky myslím, že to je jen o výdrži materiálu a hlavně jak se k tomu daný člověk chová, převedu to zase na kola, znám lidi co jim vydrží ten nejlevnější komponent na kole klidně i dva tři roky a znám lidi, kteří jsou schopni zničit top komponent za týden...

edit k tomu převrtání... převrtáš a ztratíš záruku...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“