Vintage->Wilkinson->Nechutné pískání

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Vintage->Wilkinson->Nechutné pískání

Příspěvek od gravis22 »

Servus lidi:)

Tak na toto fórum už chodím dobrý 2 roky a jeste jsem se nebyl schopný regnout a nekdy, neco napsat:P.Ted mě však situace donutila …

Nedávno 2-3 měsíce jsem si konečně nashromáždil 10 000, běhal po hudebninách a sháněl nějakou novou kytárku a to nejlepe Les Paul, vyzkoušel jsem ji fakt hodně, ale do oka a hlavně do ruky mi padla Vintage(8 500.-) se značkovým hardwarem Wilkinson, doopravdy mě Vinatage překvapila i s porovnání mnohých dražších kytar, ale bohužel v krámu jsem se nevyhulil tak jak ve zkušebně, což byla chyba…

Snímač u krku je v pohodě a i když to vyhulím na plno, ale snímač u kobylky už na půlce začíná nechutně pískat, není to žádná vazba, kterou mnohdy slyšíme před songem, ale hnusném pískot a ani chycení strun nepomůže;-)…Četl jsem už mnohé, hlavně odpovědi typu:Vyměnit snímače, Zavoskovat apod… Ale nic přijatelného, snímače každopádně budu chtít měnit nejlépe za aktivní EMG 81 a 85(do les paul samozřejmě gold), avšak teď bohužel tolik peněz nemám a zavoskování??To jak jsem viděl tak mě hrklo, vždyť by to zkazilo naprosto vzhled, pěkných gold snímačů a tím pádem i celé kytary…Jinak už jsem take slyšel ubrat Gain, měl jsem Stagga, hnusného, se singlama a nikdy mi to nedělalo...

Je možné, že různé odpovědi tady již jsou, ale doopravdy jsem hledal a to nejen tady, i když při projíždění tohoto fóra vždy skončím někde jinde, když mě něco zaujme:D.Předem díky za odpovědi;-)

Ps:To malinké(jestlit se mi to povedlo :D ) jsou takové chu****nky na kterých jsem si jen kompenzoval svoje city:D
Vintage-Les paul,
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage->Wilkinson->Nechutné pískání

Příspěvek od Bummer »

Hmm, zavoskování by nemělo být vidět ne? A tuplem ne, když jsou to kryté snímače.
To pískání by bylo fajn nahrát. Pro přestavu... Já u sebe dokážu vyloudit dva druhy vazby.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Zalejt voskem nebo koupit jinej snímač. Dost dobře poslouží RM
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

Bummer píše:Hmm, zavoskování by nemělo být vidět ne? A tuplem ne, když jsou to kryté snímače.
To pískání by bylo fajn nahrát. Pro přestavu... Já u sebe dokážu vyloudit dva druhy vazby.
Mno eventuelně bych to mohl nahrát(později), ale rozhodne to jako pěkná vazba nezní ;-)...Jinak http://www.jimmylegs.com/pickups_wax_repotting.htm nevypadá, že by to nešlo vidět, ale možná jsem to chujsky pochopil a pomůže to alespoň? A navíc nerad budu rvát svý snímače do náky horký s****y...
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

gravis22 píše:
Bummer píše:Hmm, zavoskování by nemělo být vidět ne? A tuplem ne, když jsou to kryté snímače.
Mno eventuelně bych to mohl nahrát(později), ale rozhodne to jako pěkná vazba nezní ;-)...Jinak http://www.jimmylegs.com/pickups_wax_repotting.htm nevypadá, že by to nešlo vidět, ale možná jsem to chujsky pochopil a pomůže to alespoň? A navíc nerad budu rvát svý snímače do náky horký s****y...
To, co tam vidíš, je pohled z druhé strany snímače - z té uvnitř kytary. Vidět to nebude.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

me to dela s sh6 taky, zkus dat snimac dal od strun...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

tenhle problem mel u nas druhej kytarista kupodivu taky s LP kytarou... pomohlo az zavoskovani snimace a NS brana
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To, co tam vidíš, je pohled z druhé strany snímače - z té uvnitř kytary. Vidět to nebude.
- :lol: :lol: Jsem upadl ze židle.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Atkins píše:
- :lol: :lol: Jsem upadl ze židle.
Že by strach z výšek a závrať?
Obrázek
I left the wax on the back of the pickup, but I don't think that's really necessary. The important thing is that the wax gets inside and coats the coils. This will immobilize the inner workings of the pickup, whose previous vibrations were the cause of the feedback.

woro90

Příspěvek od woro90 »

tallicaman píše:me to dela s sh6 taky, zkus dat snimac dal od strun...
Se vzdáleností od strun to nemá nic společného, pískání je projev mikrofonické zpětné vazby - když se hýbou "střeva" snímače, což se řeší zavoskováním. Zmenšením vzdálenosti od strun se omezuje "ta druhá" zpětná vazba - když se vlivem naplno vyhuleného aparátu rozechvívají struny. Z kytarových legend ji měl hrozně rád například Jeff Beck, Pete Townshend, Jimi Hendrix...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

Disasterpiece píše:tenhle problem mel u nas druhej kytarista kupodivu taky s LP kytarou... pomohlo az zavoskovani snimace a NS brana
NS brána je spiše na šum , než na tenhle pískot , ne??
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

[/quote]
To, co tam vidíš, je pohled z druhé strany snímače - z té uvnitř kytary. Vidět to nebude.[/quote]

Mno teda asi mi nic jiného zbývat nebude, ale dost nerad se mi chce rypat v kytaře, spíše to těpnu někomu kdo tomuhle rozumí, ja přes tu vnitřní stavbu jsem dost mimo mísů, což musím změnit:P...
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
Tonda

Příspěvek od Tonda »

woro90 píše:.. pískání je projev mikrofonické zpětné vazby - když se hýbou "střeva" snímače, což se řeší zavoskováním. ...
přesně - ale někdy úplně stačí domáčknout víc kryt snímače (aby se ty střeva nemohly hýbat) a ani se nemusí voskovat.. za pokus to stojí !
I´m wheels... movin´wheels
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Tonda píše:
woro90 píše:.. pískání je projev mikrofonické zpětné vazby - když se hýbou "střeva" snímače, což se řeší zavoskováním. ...
přesně - ale někdy úplně stačí domáčknout víc kryt snímače (aby se ty střeva nemohly hýbat) a ani se nemusí voskovat.. za pokus to stojí !
pardon, ale nejak to nechapu... co se tam hybe a jak to vytvari piskani? napada me leda pohyb snimace pod tim krytem, ale to asi nemyslite, bo sh6 zadny nema...

jinak dnes jsem vymenil lampy v konci a zda se mi to lepsi :) (coz je mozna jen haluz)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Magnety ve snímačích kolem sebe tvoří magnetické pole. Protože slouží jako jádra cívek/cívky, každá změna v jejich magnetickém poli indukuje v těchto cívkách el. proud, který dále putuje až do komba.
A je jedno, jestli ta změna proběhne tak, že se hýbe struna v magnetickém poli snímače nebo tak, že se hýbe samo magnetické pole vzhledem k ostatním kovovým částem snímače a strunám. Pohyb je relativní. :)

Hmm, snad je to pochopitelný. :lol:

woro90

Příspěvek od woro90 »

A ještě to pro přehlednost doplním: Ten pohyb samotného magnetického pole, tím Bummer myslel otřesy a chvění snímače (nebo daleko častěji jen jeho cívky vůči magnetu) vlivem zvukových vln - prostě "chytá kravál" podobným způsobem jako mikrofon. A proto stejně jako mikrofon hvízdá.
Výměnou lamp v konci jsi získal hezčí zvuk při nižší úrovni zkreslení, takže je možné, že to napískává nepatrně méně, protože jsi trochu stáhnul zkreslení. Proto není signál tolik zesílený a nehvízdá to tolik. Ale dost možná se ti to jenom zdá :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jo, a já zas myslel zesílení mikrofoničnosti volnym krytem snímače (že ho sh6 nemá o tom jsem nepřemýšlel - myslím že to bývá horší u zakrytejch snímačů)
I´m wheels... movin´wheels
gravis22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gravis22 »

Když už jsme u toho pískání, dělá to hodně snímačů(dražších), je to typem nebo jen ,,poruchou''?? :shock: ...Na snímače wilkinson jsem neslyšel žádné, extra výčitky(samozřejmně EMG,RM apod, jsou jiné kafé) a zvukově mi také vyhovují :)

Jinak všem díky už se v tom, alespoň trochu orientuju, tak se poptám na to zavoskování atd :wink:
Vintage-Les paul,
Cry baby,
Line 6 M13
loos

Příspěvek od loos »

hardware na Vintage kytarách není žádnej premium vydání a taky nepochází z USA jako dražší produkce Wilkinsonu (schválně až někdy budeš vyměňovat struny se podivej na kobylku zespodu a uvidiš že tam je něco jako nápis Jing-pu nebo tak něco :D ) ale celkově mi přídou ty kytary téměř bezkonkurenční a snímače bych řadil tak někam k R.M. až na to že R.M. už sou zavoskovaný když je koupíš :twisted:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
karel kudrna

Příspěvek od karel kudrna »

zavoskování jasně pomáhá...řešil jsem to před 20 ti lety v muzikusu a tenkrát jsem tu diamantku zavoskoval sám :D tak to složitý asi není páč nejsem moc šikovnej.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“