Polomasiv do 3000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Pokáč

Polomasiv do 3000

Příspěvek od Pokáč »

Jeden kamarád se chce začít učit na kytaru a chce si koupit nějakou v rozmezí 2000-3000 Kč. Nerad bych, aby koupil nějakej šmejd, co se za tejden "prohne" a nepude naladit...zkoušel sem najít nějaký polomasivy a po hodinách hledání jsem došel k následujícím výsledkům:

http://www.dhn.cz/kytara-west-d12s-natural-dp-1994
http://www.dhn.cz/kytara-west-d12s-natu ... t-dp-19995

Je vůbec v týhle cenový relaci rozdíl mezi polomasivem a překližkou? Ty slevy sou přinejmenšim podezřelý.. :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Polomasiv do 3000

Příspěvek od Nero »

V jiném threadu se píše:Za tyhle peníze koupíš nástroj, který je absolutně low-end a u takových nemá smysl moc radit, jaký je papírově lepší / horší, protože to je stejně všechno kus od kusu. Čili by bylo optimální udělat si výlet do hudebnin (třeba se zkušenějším kytaristou) a na místě vybrat.
Rozdíl mezi překližkou a masivem (jako že fakt masivem) poznat je, opravdu. Otázkou je, nakolik dobře rostlé dřevo je třeba použito.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak já když jsem si vybíral kytaru tak jsem se nedíval co je masiv a co ne. Nakonec vyhrála yamaha apx 500 která je překližka, je pravda že jsem se rozhodoval mezi ní a cortem s přední deskou z masivu která byla asi o 3 a půl tisíce levnější, ale vyhrála apx páč měla lepší elektroniku (vím že neřeším el. ak kytaru) a rozdíl ve zvuku byl taky pro yamahu, ikdyž nevím, jestli to byl rozdíl za 3,5.. Ale jak říkám, moje překližka přehrála spoustu kytar s předním masivem
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Slyšel jsem už pár Yamah a nevím,jak to ti šikmoocí dělají,že ty překlížky hrají tak dobře.Ale u elektro-akustiky je to hodně o snímání a to mají Yamahy většinou vynikající.Navíc masívní přední deska je u hraní přes snímač spíše takovou přítěží,protože deska je živější-více reaguje na různé podněty a vzniká tím více rušivých pazvuků.
Takže pokud bych se měl rozhodnout,jestli elektroakustiku s mas.před.deskou a méně kvalitní elektronikou,nebo překlížku z kvalitní elektronikou,tak určitě volím 2 variantu.
A navíc,některé překlížkové kytary hrají výborně-viz Yamahy.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Souhlas, také existuje skoro jistota, ža ta překližka bude pracovat méně, než takový nekvalitní, nedosušený, přesušený masiv.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jazzman
Rádce

jiný názor

Příspěvek od Jazzman »

Mít málo peněz na kytaru, tak k volbě mezi polomasivem a překližkou použiji zcela jiný klíč než kolegové na fóru. Překližku bych volil v případě, že nástoroj chci zesílit snímačem, masiv ve všech ostatních. Případné závady se do dvou let, po které je na nástoroj záruka, projeví. Na levné kytary se stejně nepoužívá kvalitní dýha,tak akusticky si nepomohu, ale piezo i magnet si s překližkou dobře rozumí a z komba leze frekvenčně vyrovnaný signál. Často se stane, že drahá kytara zní přes levný snímač a kombo do hospody hůř než třeba Parker, čínská Takamine a pod.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Tak něco podobného jsem už tady napsal.Je to tak a ne nadarmo se třeba Ovationy nedělají většinou z masívní deskou.Tam je to právě hlavně o kvalitě elektroniky.
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Tak jo, rozhodl jsem se pro koupi akustiky, abych měl něco na zpívanou do hospody a k táboráku, mělo by se jednat o fakt levnou záležitost, prostě když mi to někdo hodí do ohně, tak abych ho maximálně hodil za ní. Aby mě nemuseli vézt do Bohnic, když se s tim něco stane :lol:

Padla mi do oka tahle: http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... cts_id=117

Znáte někdo? Snímač bych tam pak časem někdy asi taky řachnul, ale to už je hudba budoucnosti. S Apollkama mam celkem dobrou zkušenost, mam už elektriku, ale akustiky? Rozhodně se na ní pojedu do Plzně kouknout a testnout, Vás se ptám, jestli to má cenu tam jet? Jestli to nejsou nehratelný křápy...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“