Mám velmi kvalitní elektrické nástroje, většinou USA nové i ze 70.let. Chtěl bych si pořídit stejně kvalitní akustiku, tak kolem 30 000,- , ale chybí mi v nich přehled. Levnější Martiny ( např. D 15, D 16 ) hrají super, ale např. Seagull série Maritime mi přijde ještě lepší a barevnější, i když s menší dynamikou. Máte někdo dlouhodobou zkušenost s těmito kytarami, případně s jinými, dostupnými na našem trhu v mé cenové kategorii?
PS: jak se do profilu cpou údaje a fotka? díky
Levnější Martin nebo dražší Seagull
Pravidla fóra
Levnější Martin nebo dražší Seagull
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Levnější Martin nebo dražší Seagull
Uživatelský panel = profil....a už měníš
S martinem má tříměsíční zkušennost a to s modelem D-28. Musim říct, že to je nepopsatelný. Prostě tak jak má celomasivní drahá akustika znít. Koupil bych martina kvůli jeho dynamice a výjmečnym tónu. Ale musim dodat, že Seagull sem neměl možnost vyzkoušet.
jinak tady ŽÁDNÍ Martinovci nejsou. A když máš tolik těch kvalitních nástrojů většinou z USA, tak musíš vědět sám, co je pro tebe, jako Jazzmana nejlepší
S martinem má tříměsíční zkušennost a to s modelem D-28. Musim říct, že to je nepopsatelný. Prostě tak jak má celomasivní drahá akustika znít. Koupil bych martina kvůli jeho dynamice a výjmečnym tónu. Ale musim dodat, že Seagull sem neměl možnost vyzkoušet.
jinak tady ŽÁDNÍ Martinovci nejsou. A když máš tolik těch kvalitních nástrojů většinou z USA, tak musíš vědět sám, co je pro tebe, jako Jazzmana nejlepší
akustické nástroje jsou něco jiného.nemám naposloucháno, nevím, jak se to prosazuje v kapele a tak. Kolik dnes stojí D 28?
- miraslozil
Do kapely bych určitě neuvažoval o celomasívní kytaře,tam se její přednosti stratí,dokonce budou na obtíž,protože kytara bude hodně živá a bude hodně zesilovat zvuky z celé kapely,kor pokud hrajete s bicíma,celá se rozrezonuje a budete neustále řešit zpětnou vazbu.Za ty peníze bych určitě hledal kytaru z co nejkvalitnější elektronikou,protože ta se hodně podepíše na výsledném zesíleném zvuku.Už se to tady probíralo,ale např.Yamaha má v této cenové třídě hodně dobré snímání a i přesto,že to jsou často celopřeklížkové kytary,hrají skvěle.Možná i Taylor,nebo Seagull by nebyl špatný.Toho Martina bych bral pouze na čistě akustické hraní,nebo nějaké one-man koncerty zvučené pouze mikrofonem,tam se zachová ušlechtilý charakter toho nástroje.
- 60'Rock_N'_Roll
To je jiná kategorie, než ty D 15-16. Jen sem říkal, že zkušenost mám s jediným martinem a to s tímto modelem.Jazzman píše:Kolik dnes stojí D 28?
Cena kolem 50 000, ale třeba bazarový kusy ze 70-tých let už i taových 70 000. Cena je dost individuální.
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=73359 (namátkově sem použil google.com)
Ale je to kytara pro opravdové fajnšmekry. Však na ní hrál Elvis, Page a bůh ví, kdo další.
U vodárny na Vinoradech je BlueGrass obchod a maj tam dost Martinů.
Přemejšlej o tom, jestli kytaru chceš pouze s kapelou anebo i na Piknik párty a takovýhle akce s kámošema, kdy deš na louku a ty jim do cesty hraješ. A jestli vůbec s kapelou budete hrát tolik songů na akustiku aby sis musel kupovat překližkovou kytaru.
Já kupovat akustiku za 30 000 tak koupim celomasiv. Kytara je živá a když se hraje v podbříšku to hezky mravenčí jak se zvuk line kytarou. Rád hraju na kaustiku bez bicích a rád beru kytaru na louku, na piknik, do přírody.
U mě kapela = 2 kytary a conga,max. kontrabas. Takže bych, naopak, potřeboval hlasitý a barevný nástroj, protože nás nejraději nechávám zvučit stereo overhead a hlasitost a dynamiku děláme sami. Do el. kapely mám el. kytary a lubovky.
miraslozil píše:Do kapely bych určitě neuvažoval o celomasívní kytaře,tam se její přednosti stratí,dokonce budou na obtíž,protože kytara bude hodně živá a bude hodně zesilovat zvuky z celé kapely,kor pokud hrajete s bicíma,celá se rozrezonuje a budete neustále řešit zpětnou vazbu.Za ty peníze bych určitě hledal kytaru z co nejkvalitnější elektronikou,protože ta se hodně podepíše na výsledném zesíleném zvuku.Už se to tady probíralo,ale např.Yamaha má v této cenové třídě hodně dobré snímání a i přesto,že to jsou často celopřeklížkové kytary,hrají skvěle.Možná i Taylor,nebo Seagull by nebyl špatný.Toho Martina bych bral pouze na čistě akustické hraní,nebo nějaké one-man koncerty zvučené pouze mikrofonem,tam se zachová ušlechtilý charakter toho nástroje.