Nákup přes e-shop?
Pravidla fóra
Nákup přes e-shop?
nazdar...zháňam lavácku akustiku ale ako som zistil je to dosť velký problém....poradte mi prosím či je to dobrý nápad kúpiť ju cez e-shop
ďakujeeem
Re: e-shop
Nákup přes Eshop je vždy trochu rizikové. Nemůžeš si to osahat. A kupuješ vlastně trochu zajíce v pytli. Osobně bych se snažil nákupu přes Eshop vyhnout, ale když to nejde jinak tak existuje možnost vrátit zboží do 14-ti dnů bez udání důvodu. Takže máš aspoň tuhle jistotu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
E-shop
Zdravím,
hledal jsem zde hodně, ale podobné téma jsem nenašel, tak se zeptám já a snad mne za to neubičujete O:)
Jde mi o tohle: Jsem začátečník a chtěl bych koupit levnější kytaru (do cca 3,000kč?), díky tady fóru jsem si vyhlídl Cort 810 (NS), kterou jste tu poměrně (přiměřeně ceně, jakby ne) chválili a nastal mi problém:
žiju na jihu čech, České Budějovice, a nemáme tu moc hudebnin, je tu jedna Melodie, kde si nejsem jist, jestli tohohle Corta mají (nějaké korejské ale určitě, musím se jít podívat), čímž bych byl nucen objednávat z internetu, pravděpodobně z http://kytary.cz/cort-ad-810-ns/HN108716/ ..
...čehož se ale maličko bojím, přijde kytara v pořádku? Měli jste někdo někdy problém? Docela se bojím, abych nezaplatil a pak nedošly třísky...
Na kytaru hrát neumím, takže hudebniny pro mě asi nejsou větší výhodou, nicméně snad mám známého, který by se mnou zašel na kytaru podívat. Hlavní otázka ale je, eshopy? ano x ne?
Děkuju moc (klidně komentujte i kytaru, jestli je/máte něco lepšího, budu rád) za pomoc
EDIT: Omlouvám se a děkuji za přesun
hledal jsem zde hodně, ale podobné téma jsem nenašel, tak se zeptám já a snad mne za to neubičujete O:)
Jde mi o tohle: Jsem začátečník a chtěl bych koupit levnější kytaru (do cca 3,000kč?), díky tady fóru jsem si vyhlídl Cort 810 (NS), kterou jste tu poměrně (přiměřeně ceně, jakby ne) chválili a nastal mi problém:
žiju na jihu čech, České Budějovice, a nemáme tu moc hudebnin, je tu jedna Melodie, kde si nejsem jist, jestli tohohle Corta mají (nějaké korejské ale určitě, musím se jít podívat), čímž bych byl nucen objednávat z internetu, pravděpodobně z http://kytary.cz/cort-ad-810-ns/HN108716/ ..
...čehož se ale maličko bojím, přijde kytara v pořádku? Měli jste někdo někdy problém? Docela se bojím, abych nezaplatil a pak nedošly třísky...
Na kytaru hrát neumím, takže hudebniny pro mě asi nejsou větší výhodou, nicméně snad mám známého, který by se mnou zašel na kytaru podívat. Hlavní otázka ale je, eshopy? ano x ne?
Děkuju moc (klidně komentujte i kytaru, jestli je/máte něco lepšího, budu rád) za pomoc
EDIT: Omlouvám se a děkuji za přesun
Re: E-shop
A já zase hledal málo a krátkou chvíli a jen v sekci akustických kytar jsem našel dvě podobná, ne-li stejná témata.ashen píše:Zdravím,
Nikdo tě bičovat nebude, jen jsem ti to sloučil s tím jedním starším vláknem.
Re: Nákup přes e-shop?
Ještě jednou děkuji a omlouvám se, phpBB search mi prostě nikdy nešel O:)
ja by som si nedovolil kupit ani lacnu gitaru cez internet, lebo kupis nejaku sracku a zbytocne vyhodis prachy.
No tak můžou nastat 4 varianty.
Obchodník ti pošle perfektní nástroj a přepravní společnost ti ho doručí v pořádku nebo taky ne.
Obchodník ti pošle nehrající šmejd a přepravní společnost ti ten šmejd doručí v pořádku nebo taky ne.
Všechny případy se dají řešit individuálně podle nastálé situace.
Je to risk a pokud není jiná možnost a tu kytaru fakt moc chceš, tak ti asi nic jiného nezbývá. Já si přes net objednal el. kytaru u Thomanna a přišel mi perfektně seřízený kousek bez jakéhokoli poškození. Ale mohl jsem mít jen štěstí. Naivně si říkám, že obchodník ti naschvál nepošle šmejd, protože nechce riskovat vrácení zboží ve 14denní lhůtě.
Jsou tady ale jinčí borci, co si nechávají posílat kytary i z druhého konce zeměkoule.
Stačí hledat na fóru:
elektricke-kytary/nakup-fenderu-v-japon ... 0p%C5%99es
underground/nakup-taylora-naslepo-prepo ... 0p%C5%99es
Obchodník ti pošle perfektní nástroj a přepravní společnost ti ho doručí v pořádku nebo taky ne.
Obchodník ti pošle nehrající šmejd a přepravní společnost ti ten šmejd doručí v pořádku nebo taky ne.
Všechny případy se dají řešit individuálně podle nastálé situace.
Je to risk a pokud není jiná možnost a tu kytaru fakt moc chceš, tak ti asi nic jiného nezbývá. Já si přes net objednal el. kytaru u Thomanna a přišel mi perfektně seřízený kousek bez jakéhokoli poškození. Ale mohl jsem mít jen štěstí. Naivně si říkám, že obchodník ti naschvál nepošle šmejd, protože nechce riskovat vrácení zboží ve 14denní lhůtě.
Jsou tady ale jinčí borci, co si nechávají posílat kytary i z druhého konce zeměkoule.
Stačí hledat na fóru:
elektricke-kytary/nakup-fenderu-v-japon ... 0p%C5%99es
underground/nakup-taylora-naslepo-prepo ... 0p%C5%99es
Já jsem z kytar.cz objednával kytaru nějak okolo 4000 a ve finále jsem byl spokojený.Sice mi došla kytara s nějakýma microškrábanečkama,díky zřejmě zkoušení na krámě,plus s jednou výrobní vadou,která ale má na zvuk nulový vliv.A jelikož byla zvukově perfektní,tak jsem se na vady-nevady vykašlal a kytaru si nechal.Dokonce mi po mém telefonátu slevili 500 kč a byli jsme spokojeni všichni.Nic méně mi i navrhli,že můžu kytaru bez problémů vrátit,takže z kytar bych se objednávat nebál,i když samozřejmě platí,že pokud to jen trošku jde,je lepší si kytaru ohmatat a vyzkoušet osobně.
Tvoje příspěvky jsem četl, vzpomínám si, díky moc za ohlas
jsem úplný začátečník - jak se dá poznat zvukově "neperfektní" (v českém jazyce známe jako "vadná") kytara? Aneb když bych objednal, donesu domů a co přesně vyzkouším? 
Tak to už je trochu o něčem jiném a v tomto vlákně bych to neřešil. Porozhlédni se po fóru a pokud jsi začátečník, tak začni studiem tady - akusticke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-ky ... 16993.htmlashen píše:co přesně vyzkouším?
Já ač tady vždy píšu že se nákupu přes e-shop nebojím (kupoval jsem takhle spoustu nástrojů i ze světa) bych v tvém případě volil cestu objednání do nejbližších hudebnin (určitě ti ji ochotně objednají) a někoho zkušenějšího sebou. Pokud o kytarách nic nevíš, tak se pravděpodobně po doručení kytary přes eshop budeš tady ptát na věci typu, mám prohnutý krk, je to normální? Mám kobylkový plátek zešikma, neposlali mi zmetek? Zkušenější kolega (určitě i tady najdeš někoho z ČB ochotného pomoci s koupí) ti i vysvětlí proč je na kytaře prohnutý krk a šikmý kobylkový plátek atd. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Re: E-shop
Melodie Voříšek Cort vede. Levných kytar dřív mívali skladem víc, ale vybrat se tam pořád dá. Já bych tedy zajíce v pytli (eshop) nekupoval. U těchto levných kytar je to kus od kusu.ashen píše:Zdravím,
žiju na jihu čech, České Budějovice, a nemáme tu moc hudebnin, je tu jedna Melodie, kde si nejsem jist, jestli tohohle Corta mají (nějaké korejské ale určitě, musím se jít podívat), čímž bych byl nucen objednávat z internetu, pravděpodobně z http://kytary.cz/cort-ad-810-ns/HN108716/ ...
- Gridchaser
Nákupu přes E-shop bych se nebál (i když ze začátku jsem měl obavy taky) - chce to solidní firmu, ale s vrácením zboží jsem nikde problém neměl, ne že bych toho kupoval nějaký kvanta, ale vracel jsem 4 věci u různej firem - Kytary.cz, Audiotek, Hudební ráj, Guitarparts - všude bez problémů. Akorát holt člověk dá nějaký prachy za poštovný. Kytary.cz mají asi nejrychlejší komunikaci a maj nejlíp vysvětlenej postup. Je jasný, že riziko, že koupíte špatnej nástroj tu je, ale to je i v obchodě - dávám přednost tomu, že můžu kytaru vyzkoušet delší dobu, nastavit si ji podle sebe, vyměnit struny, nastavit dohmat atd.
Nelze než souhlasit ale to platí v případě že už jsi kytaru někdy viděl, ashen píše že tomu nerozumí, tudíž nevymění struny, nepohraje si s dohmatem a bude se ptát viz můj příspěvek výše.Gridchaser píše:Nákupu přes E-shop bych se nebál (i když ze začátku jsem měl obavy taky) - chce to solidní firmu, ale s vrácením zboží jsem nikde problém neměl, ne že bych toho kupoval nějaký kvanta, ale vracel jsem 4 věci u různej firem - Kytary.cz, Audiotek, Hudební ráj, Guitarparts - všude bez problémů. Akorát holt člověk dá nějaký prachy za poštovný. Kytary.cz mají asi nejrychlejší komunikaci a maj nejlíp vysvětlenej postup. Je jasný, že riziko, že koupíte špatnej nástroj tu je, ale to je i v obchodě - dávám přednost tomu, že můžu kytaru vyzkoušet delší dobu, nastavit si ji podle sebe, vyměnit struny, nastavit dohmat atd.
Kupoval jsem přes internet skoro všechno, dokonce ze států a vždy (až na výjimku u Thomanna) ok.
Tady bych fakt doporučil kamennou prodejnu a zkušeného poradce.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
- Gridchaser
Hmm, to máš pravdu - myslel jsem to spíš obecně, že E-shopy nejsou zas tak marný, že mají i svoje výhody.
Děkuju za ohlasy
První kytaru koupím v kamenném obchodě s kamarádem, který ví, která bije. Ještě jednou díky