Fokus NB-100

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Medek.h

Fokus NB-100

Příspěvek od Medek.h »

Zdar lidi,
Mozna to uz tady nekde bylo ale nikde sem to nenasel tak se ptam mate nekdo skusenosti s basou Fokus NB-100 mam tady na ni odkaz kdyby nekdo nevedel: http://www.kytarovyraj.cz/?p=productsMo ... ame=NB-100 . Mel by nekdo naky skusenosti? At uz dobry nebo spatny tak piste :D .dik.
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)

Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokus NB-100

Příspěvek od aivn86 »

Ty jo škoda, že jsi si vybral zrovna Fokusky z kytarového ráje. Tam ti moc neporadím. Mám jenom zkušenosti s nástroji z fokuskytary.cz A to z 95% jenom pozitivní. Za ty peníze dobré nástroje. Netuším jestli tyto Fokusky pochází ze stejné fabriky nebo ne.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagon »

Ahojda, zrovna s touhle konkrétní basičkou zkušenosti nemám, ale mám (už víc jak 3 roky) Fokus MM5, sice fretless, ale spokojenost veliká.Ladí, hraje super a fakt, že jo-za ty prachy:-))))
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings, fretless
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

Wagon píše:Ahojda, zrovna s touhle konkrétní basičkou zkušenosti nemám, ale mám (už víc jak 3 roky) Fokus MM5, sice fretless, ale spokojenost veliká.Ladí, hraje super a fakt, že jo-za ty prachy:-))))
Takze s MM od Fokusu mas skusenosti dobre???Ja sem zacatecnik a musicmany (cenove dostupne sou spis kopie) se mi hodne libi zvukove i vzhledove ale na tomto foru sem se dozvedel ze spis by se mi hodil do zacatku univerzalnejsi kousek treba nakej jazzbass.Kazdopadne diky za odpoved.

PS: Jestli je tu jeste nekdo kdo by aspon nakou zkusenost at uz dobrou nebo spatnou s FOKUS NB-100 tak at klidne pise.Diky za odpovedi. :D

LUCIFER (black-death)
Wagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagon »

No jo, s MM od Fokusu jsme fakt dobří kámoši :D Dokonce jsem to "porovnával" s origoš MM StingRay a rozdíl?? Ve zvuku žádnej, v ceně propastnej!! A teď majitelé Music Manů do mně :D :D Ale nemlaťe mně :roll:
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

Wagon píše:No jo, s MM od Fokusu jsme fakt dobří kámoši :D Dokonce jsem to "porovnával" s origoš MM StingRay a rozdíl?? Ve zvuku žádnej, v ceně propastnej!! A teď majitelé Music Manů do mně :D :D Ale nemlaťe mně :roll:
Wagon:To neni mozny aby ve zvuku original Musimana od Stingray a jeho kopie nebyl zadnej rodil.Ten zvuk se necim lisit musi prece jenom je to levná kopie.Máš nakou hudebni ukazku tvyho MM od fokusu???

LUCIFER (black-death)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ono taky záleží na jakém aparátu se to testovalo. Kombo za 4000,- neodhalí naprosto přesně zvuk nástroje.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagon »

No asi takhle, aby to bylo co nejvíc objektivní: Vezmeš drahý originál a "levnou" kopii toho originálu. Důležité je, aby obě basy měly jakžtakž solidní potah, tedy struny. Požádáš kámoše, (kytaristu, basistu...,to je fuk, ale měl by umět něco zahrát :D )aby střídavě hrál na oba nástroje. Měl by hrát nějakou jednoduchou lajnu, na obě basy stejně. Ty jdeš mezitím vedle, za dveře zkušebny, místnosti, tak abys neviděl na co zrovna teď hraje, ale abys, pokud možno, dobře slyšel oba nástroje. Nemusím snad podotýkat, že obě basy musí hrát na jeden,totožnej, aparát, to je snad jasný :D Tak a teď hádej :roll:
Ze svého, subjektivního, pohledu můžu říct, že je to opravdu zajímavá hra.
Pokud jde o můj Fokus, jedná se o 5 str. bezpražec a my jsme tenkrát zkoušeli pražcovýho Fokuse a Music Mana a navíc "čtyřky". Samo sebou, bavíme se pořád o zvuku, další věcí je řemeslné zpracování, lak, krk (vrtule, nevrtule :D ), pražce...atd.
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Takovéhoto "blind testu" bych se jednou rád zůčastnil.... musí to být zajímavé.
Wagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagon »

aivn86 píše:Takovéhoto "blind testu" bych se jednou rád zůčastnil.... musí to být zajímavé.
No to je, zvlášť když jsou obě basy (potažmo i jiné nástroje) dost dobré.Po 20 min. člověk vůbec neví, co zrovna hraje :D :D A líbí se mi to tvoje pojmenování "blind test", teda naslepo, to je super 8) 8)
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

Wagon píše:
aivn86 píše:Takovéhoto "blind testu" bych se jednou rád zůčastnil.... musí to být zajímavé.
No to je, zvlášť když jsou obě basy (potažmo i jiné nástroje) dost dobré.Po 20 min. člověk vůbec neví, co zrovna hraje :D :D A líbí se mi to tvoje pojmenování "blind test", teda naslepo, to je super 8) 8)
Tak jak rikas asi ten Fokus Musicman bude opravdu dobry ale taky zalezi na tom jak rikal Aivn na jakem kobu se ten original a a fokus testuje na jak vykonném kombu jste to testovali ?

PS: Wagon:A ten test jak jsi rikal je fakt dobrej :D.

LUCIFER (black-death)
Wagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagon »

Medek.h píše:
Wagon píše:
Tak jak rikas asi ten Fokus Musicman bude opravdu dobry ale taky zalezi na tom jak rikal Aivn na jakem kobu se ten original a a fokus testuje na jak vykonném kombu jste to testovali ?

PS: Wagon:A ten test jak jsi rikal je fakt dobrej :D.
No s dobrýma strunama hraje "jax sviňa" :D , ale to se týká skoro každé takové basy. A kombo? Byl to Laney, tranzistorák 150W, rozhodně žádná extra třída, to spíš naopak, ale Marshall box 4x12", 400W. No, obě basy hrály :D .Ale fakt je to subjektivní, je třeba zkoušet-kus od kusu.To se týká i těch drahejch "pecek", V životě bych si nenechal poslat nástroj (odkudkoliv, e-shopy...atd), aniž bych si na něj nemohl předtím zahrát. Ale to snad nikdo. :D :roll:
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“