Dva druhy tone potenciometru
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Dva druhy tone potenciometru
Ten první tone co tam zkouší je klasický tone, co máme skoro každý. Ale ten druhý? Nemáte někdo schéma, jak takovýhle potenciometr zapojit? A jaký potenciometr vůbec použít.
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Dva druhy tone potenciometru
A musí být k tomu snímač nějak speciálně uzpůsobený??
Není to tónovka na ořez zespoda? To by pak nebylo tak složité, stačilo by "otočit" zapojení pro ořez basů. Tónová clona se nejčastěji uskutečňuje jako jednoduchý RC člen - stačí zaměnit místa R a C, ovšem to by pak dost žralo signál, nebo lépe vyměnit C za L, R dát pevný a zařadit sériově k L poťák s vypínáním. Doufám., Už jsem to neviděl dva roky a prd si pamatuju, navíc nemám čas nad tím přemýšlet - najdi si někde schéma na pasivní high pass filtr ovládaný poťákem.
Pokud je to skutečně ořez basů, bude to fungovat pro každý snímač.
Pokud je to skutečně ořez basů, bude to fungovat pro každý snímač.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Takže to bude fungovat jako Tone akorát naopak ju? Že to ořeže basy a výšky zůstanou.
Final Frontier
- 60'Rock_N'_Roll
no, žádná ztráta signálu v tom videu slyšet není
JM: To JE tónová clona, jen se obvykle používá jen Lo-pass, zatímco tady je právě i Hi-pass. Podobně fungují i dvojčinná kvákadla. Takže ano, na rozdíl od obvyklé tónové clony ořezávající shora tahle ořezává zdola.
60RnR: Toho jsem si všimnul, ale přesné zapojení po mně nechtěj. Najdi si nějakou učebnici elektroniky a studuj, já udělám to samé. Nějak se mi to totiž zalíbilo a hodlám to použít na své homemade kytaře ve stylu 70. let (to bude ta co mi ji zkritizovali jako obšlehnutého jaguara - už ho tolik nepřipomíná, tak už jen čeká až budou peníze na dřevo), mám tam místo ještě na jeden poťák. Bohužel už si nevzpomenu ani na to, jak se počítá komplexní impedance RLC obvodů - na její reálnou hodnotu si také nevzpomenu, ale tohle bych počítal v komplexních číslech, jinak bych se nemusel dopočítat - takže se vrhnu na učení (ale až zítra nebo radši pozítří
) a zkusím to pak nějak vymyslet. Nicméně ty to zvládneš sám, takže studuj a ten, kdo se k tomu dobere první (jestli vůbec) to sem napíše, platí?
Tedy pokud se neozve někdo kdo to umí z hlavy, a i kdyby ano, stejně doporučuji si to pročíst - pomůže to k pochopení jak ten krám vlastně může fungovat a jak to udělat, aby to znělo jinak a dalo se ovládat to a to.
60RnR: Toho jsem si všimnul, ale přesné zapojení po mně nechtěj. Najdi si nějakou učebnici elektroniky a studuj, já udělám to samé. Nějak se mi to totiž zalíbilo a hodlám to použít na své homemade kytaře ve stylu 70. let (to bude ta co mi ji zkritizovali jako obšlehnutého jaguara - už ho tolik nepřipomíná, tak už jen čeká až budou peníze na dřevo), mám tam místo ještě na jeden poťák. Bohužel už si nevzpomenu ani na to, jak se počítá komplexní impedance RLC obvodů - na její reálnou hodnotu si také nevzpomenu, ale tohle bych počítal v komplexních číslech, jinak bych se nemusel dopočítat - takže se vrhnu na učení (ale až zítra nebo radši pozítří
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Nastala další varianta, ozval se ten, kterého by zajímalo, jestli jste to za ty tři roky nějak ubastlili 
Už delší dobou ve mně zraje přesvědčení přehidt tónovku z low-pass na hi-pass, tak doufám, že se vám to povedlo a podělíte se o zkušenosti ...
Už delší dobou ve mně zraje přesvědčení přehidt tónovku z low-pass na hi-pass, tak doufám, že se vám to povedlo a podělíte se o zkušenosti ...
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Super, díky za tip!
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy