JB do 10 000
Pravidla fóra
JB do 10 000
Ahoj, za měsíc, možná později bych si chtěl kupovat basu v opravdu maximální ceně 10 000 (čím míň tím líp)... Chtěl bych s ní hrát blues/rock, mám rád krásně smooth zvuk (Jaco), hraju prsty převážně a jako řešení se mi jeví nejlíp SQUIER BY FENDER - Classic Vibe Jazz Bass 60 http://kytary.cz/squier-by-fender-class ... 58:0:0:1:0 případně bazar, ale chtěl bych radši novou kytaru. Samozřejmě si jí sám ozkouším, zkontroluji.. jenom by mě zajímaly tipy ostatních, jestli někdo ví o téhle base případně jestli je něco na co hrát jinýho v týhle kategorii.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
-
BUDAJ-31
Re: JB do 10 000
natomto jazz base som hral.hral velmy pekn,aj spracovanie bolo dobre.keby si casom tam dal seymour uncan nimace tak mas poriadnu basu.este by som aj vykusal Squier Vintage modified jazz bas,tiz je to vlmy dobra basa za dobru cenu 
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Já bych do ní určitě šel, ale první si ji ošahej, abys náhodou nechytl zmetek 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Myslím, že za ty peníze nic lepšího neseženeš. Když najdeš dobrý kus, s vyrovnaným zvukem na všech polích a budeš mít dobrý aparát, můžeš s tím nadělat hromadu dobré muziky.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Classic Vibe je asi to nejlepší, co Squier dělá, pěkné zpracování, solidní zvuk... Pak je ještě řešení koupit z bazaru mexiko fendera 
Fender Jaguar Bass, Squier Jazz Bass Standard Custom Reliced
Markbass F500, Markbass 104HR (4x10")
Hartke VXL Bass Attack
Markbass F500, Markbass 104HR (4x10")
Hartke VXL Bass Attack
xergic píše:Classic Vibe je asi to nejlepší, co Squier dělá, pěkné zpracování, solidní zvuk... Pak je ještě řešení koupit z bazaru mexiko fendera
Tady na bazaru jsou k mání myslím aspoň 2 JB Fender a všecko pod 10,000 ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
koukám, že už tu byl někdo rychlejší. Taky jsem chtěl doporučit podívat se i po mexických fenderech, který se dají pod těch 10000,- sehnat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jasně, to mě napadlo, že bych na bazaru šel do Fendera...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
-
BUDAJ-31
S Fenderom nic nepokazisweselow píše:Jasně, to mě napadlo, že bych na bazaru šel do Fendera...
Objednal jsem si to na prodejnu, jestli to bude cajk a nezklame to očekávání, tak to vezmu. Žádnýho Fendera jsem v mě dostupným kraji (Severočeský a Praha) nenašel... :/ (a teďka jsem fakt zaměstnanej, takže ztratit celej den, nějaký pár stovek kdyby to nevyšlo a tak nemůžu).
-
BUDAJ-31
a kamarati alebo niekto koho poznas nemaju fendera?ja som najskor neskusal fndera v obchodoch ale u kamaratov ktory ho maly,az ten co ho mam fendra som skusal priamo ked som ho kupoval
Tolik kamarádů zatím nemám, abych si moh vybrat kytaru, kterou některej z nich prodává. Nejspíš zítra odpol si jí půjdu do krámu očekovat, snad to bude dobře seřízený a pochopitelně bez defektů... a vezmu si mexikána Fendra JB na porovnání, než to koupím...
Chtěl bych si jí nechat už na pořád. High Hopes přátelé
Chtěl bych si jí nechat už na pořád. High Hopes přátelé
Tak jsem se šel dneska mrknout do audioteku a je to tam jak po výbuchu... chtěl jsem zkusit nějaký JB ale jediný co tam měli byl Stagg

*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=6181
a tohle by se ti nelíbilo? myslím, že za desítku je to výborný kauf, i když nevím, jak daleko to máš do liberce...
a tohle by se ti nelíbilo? myslím, že za desítku je to výborný kauf, i když nevím, jak daleko to máš do liberce...
bass: PJ4 + Genz Benz STM600 + Hocke 12
guitar: Fender Pawn Shop 51
guitar: Fender Pawn Shop 51
Líbilo, líbilo, ale musím to ještě promyslet... potřebuju trochu času.
hodím sem narychlo čistě teoretickou otázku ... když na basu hodím snímače od Fendera na PB Bass ... bude to mí částečně Fenderovský zvuk ne ? 
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
-
BUDAJ-31
zvuk nrobia iba snimace,ajked dost so zvukom zrobys.zaklad zvuku je drevo ci chces alebo nie.ja som si tiez mislel ze ked na fokusu dam kvalitni snimac a elektoniku tak ze ten zvuk sa bude aspon podobat musicmanu Stingrayovi ale ani moc a nepodobal.Ked som mal Stingraya tak co sa tykalo elektroniky a snimaca tak to bola pomerne ta ista kvalita ako na tom fokusu na ktorom som vymenil elektroniku ale zvuk bol uplne niekde inde.pokial mas Squiera tak Squiere robia tak dobre basy ze sa ten zvuk vecinou viac podoba fenderom ako ostatne lacne basy...Teoreticky zlepsis zvuk ale nebude to Fender 
Je to těžké takhle rozhodnout, ale jsem toho názoru, že při použítí stejného dřeva a stených snímačů dosátneš velice podobného zvuku. On i originální Fender má rozdíly ve zvuku svých stejných nástrojů. Takže úplně přesně ten zvuk stejně nemůžeš přisoudit nějakému nástroji. Pokud použije na olšové dřevo stejný snímač jako na olšový originální fender tak si myslím, že se zvuku můžeš velice přiblížit. A to jestli je to ten správný nebo ne si musíš rozhodnout sám. 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
To byla úvaha že koupím někajaký pěkný Precisson on Squieru okolo 8,000 a koupím na to snímače origo Fender buď Standart PB nebo American PB to už je detail .... hodím na to ještě struny fender a můžu se považovat za majitele dobrého rádoby Fendera 
No myslím si, že by jsi nebyl tak daleko od skutečného origo fenderu. Myslím si, že by to málo kdo poznal. Co je co.Mirus píše:To byla úvaha že koupím někajaký pěkný Precisson on Squieru okolo 8,000 a koupím na to snímače origo Fender buď Standart PB nebo American PB to už je detail .... hodím na to ještě struny fender a můžu se považovat za majitele dobrého rádoby Fendera